• شنبه 8 دی 1403
  • السَّبْت 26 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 28
یکشنبه 14 آبان 1402
کد مطلب : 208149
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/nZVj4
+
-

سانسور کودک‌کشی با ماسک آزادی‌بیان

درحالی‌که غرب ماسک آزادی بیان‌ به چهره زده است، در قبال حامیان فلسطین، آزاداندیشانه رفتار نمی‌کند

گزارش
سانسور کودک‌کشی با ماسک آزادی‌بیان

رضا عمویی-روزنامه‌نگار

جنگی که امروز روی پشت‌بام خانه‌‎‌ها و در راهروی بیمارستان‌های نوار غزه جریان دارد، یک محک بزرگ برای آزادی بیان در دولت‌های غربی است. گویا جنگ و خونریزی در باریکه ۲میلیون نفری نوار غزه فرصتی شده تا غرب نشان دهد تا چه حد به شعار آزادی بیان و دفاع از حقوق بشر پایبند است. اما نتایج این آزمون برای غرب جز مردودی چیزی نیست، چون درحالی‌که جنگنده‌های صهیونیستی ساعت به ساعت مشغول ریختن هزاران موشک و بمب روی سر مردم غزه هستند، حمایت از فلسطین و اعلام همبستگی با مردم زیر آتش در نوار غزه در برخی ‌کشورهای غربی ممنوع و حتی برای آن مجازات تعیین شده است.

جرم‌انگاری تظاهرات حامیان فلسطین در انگلیس
جنایت در غزه باعث شده تا هزاران نفر از حامیان فلسطین در لندن دست به تظاهرات بزنند. در همین حال، سیاستمداران و رسانه‌های انگلیسی تلاش‌های خود را برای مشروعیت‌زدایی از اینگونه اعتراض‌ها افزایش داده‌اند و پرچم‌ها و شعارهای فلسطین را تهدیدی برای امنیت عمومی قلمداد می‌کنند. این در حالی است که در تظاهرات حامیان فلسطین در انگلیس، مردان، زنان و کودکان با در‌دست‌داشتن پلاکاردهایی خواستار توقف بمباران غزه هستند. در انگلیس همچنین «سوئلا براورمن»، وزیر کشور پس از تجمع هزاران نفر از حامیان فلسطین در لندن، گفت: «اهتزاز پرچم فلسطین و فریاد‌زدن شعارهایی برای آزادی فلسطین می‌تواند جرم تلقی شود.» این در حالی است که همزمان «ریشی سوناک»، نخست‌وزیر انگلیس از همه نهادهای دولتی خواسته تا پرچم اسرائیل را در ساختمان‌های خود به نمایش گذارند. انگلیسی‌ها همچنین محدودیت‌هایی ‌برای اطلاع‌رسانی پیرامون تحولات غزه وضع کرده‌اند و تلویزیون معروف و دولتی انگلیس، حداقل ۶خبرنگار خود را به‌خاطر انتشار و لایک پست‌هایی در حمایت از مردم فلسطین از کار تعلیق کرده است. علاوه بر این، «استیو بل»، کاریکاتوریست روزنامه گاردین در لندن به‌دلیل ترسیم کاریکاتوری از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از کار اخراج شده است.

۵سال زندان در فرانسه به جرم حمایت از فلسطین
در سال2021، پس از آنکه ژرالد دارونین، وزیر کشور فرانسه، از پلیس این کشور خواست که اعتراضات فلسطین را غیرقانونی اعلام کند، در برخی ‌شهرها این ممنوعیت انجام شد. طی هفته‌های گذشته، وزارت کشور فرانسه هم اعلام کرد که همه تظاهرات‌های حامیان فلسطین را ممنوع کرده و اعلام شده که تظاهرات در حمایت از فلسطین، مجازات ۵سال زندان را در پی خواهد داشت. ممنوعیت تظاهرات به بهانه تهدید نظم عمومی اعلام شده است. وزیر کشور فرانسه در بخشنامه‌ای به همه مقامات محلی اعلام کرد که تظاهرات حامیان فلسطین باعث اختلال در نظم عمومی خواهد شد و سازمان‌دهندگان باید دستگیر شوند.  این در حالی است که گزارش‌هایی مبنی بر دستگیری و استفاده پلیس از گاز اشک‌آور برای متفرق‌‌کردن کسانی که پرچم‌های فلسطین را در دست داشتند، منتشر شده است.
همچنین لایحه جدید مجلس سنای فرانسه، 75 هزار یورو برای توهین به رژیم صهیونیستی در نظر گرفته است.

سلب تابعیت حامیان فلسطین در آلمان
در کشور آلمان نیز تا‌کنون در چند نوبت اعتراضاتی در حمایت از فلسطینی‌ها برگزار شده، اما در شهر برلین، پلیس مانع برگزاری تظاهرات حامیان فلسطین شده است. همچنین دولت آلمان با خطاب قرار‌دادن کسانی که در این کشور از نیروهای مقاومت فلسطین حمایت می‌کنند، هشدار داده ‌که برخی اقدامات ممکن است به سلب تابعیت در آلمان به بهانه یهودی‌ستیزی منجر شود. از سوی دیگر، آلمان در اقدامی جانبدارانه و در حمایت از تجاوزات رژیم صهیونیستی به‌صورت رسمی پوشیدن چفیه فلسطینی را در مدارس و برافراشتن پرچم‌ها و لوگوها و حتی پوسترهایی در حمایت از فلسطین را «تهدید» قلمداد و آنها را ممنوع اعلام کرد. افزون بر این، هر کسی که ممنوعیت تظاهرات به نفع فلسطین در هامبورگ را نقض کند تا ۵۰۰یورو جریمه خواهد شد. هرکس نیز که خواستار تظاهرات طرفداران فلسطینی شود به یک سال زندان یا جریمه نقدی محکوم خواهد شد.
این در حالی است که در سال‌2019، پارلمان آلمان قطعنامه‌ای را تصویب کرد که به صراحت جنبش بایکوت، سلب سرمایه و تحریم (BDS) را حرکتی یهود‌ستیزانه اعلام کرد. در 2سال گذشته نیز پلیس برگزاری مراسم اعتراضی به مناسبت روز نکبت (سالروز تشکیل رژیم صهیونیستی) را ممنوع کرده است.‌

دستگیری معترضان ضداسرائیلی در هلند
هلند از دیگر کشورهای اروپایی است که در تلاش برای اعمال محدودیت بر معترضان حامی فلسطین است. در همین ارتباط «مارک روته»، نخست‌وزیر این کشور اعلام کرد که شهرداران مناطق مختلف محدودیت‌‎های امنیتی در برگزاری تظاهرات حامیان فلسطینی را درنظر داشته باشند و اعمال همین محدودیت‌ها باعث شد تا حامیان فلسطین مجبور به تغییر مکان راهپیمایی خود در آمستردام شوند. نیروهای امنیتی هلند همچنین مدتی پیش ۱۹فعال اجتماعی را که در ورودی دیوان بین‌المللی کیفری در شهر «لاهه» علیه رژیم صهیونیستی و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم تجمع کرده بودند، بازداشت کردند. این فعالان هلندی «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم اسرائیل را به‌خاطر اقدامات اخیر در جریان جنگ با حماس محکوم کرده و تابلویی را حمل می‌کردند که روی آن نوشته شده بود «نتانیاهو جنایتکار جنگی است».

ممنوعیت آتش‌زدن پرچم صهیونیست‌ها در اتریش
کارل نهمر، صدراعظم اتریش اعلام کرده است که این مسئله پذیرفتنی نیست که به‌گفته وی «افراط‌گرایان» به خیابان‌های اتریش بیایند، رعب و وحشت ایجاد کنند و نمادهای رژیم صهیونیستی را به آتش بکشند. وی افزود: ما با تمام ابزارهای حاکمیت قانون از ارزش‌های غربی خود دفاع خواهیم کرد و مرزهای مشخصی را نشان خواهیم داد. وزیر کشور و وزیر قانون اساسی اتریش قرار است پیشنهادهایی را برای این منظور ارائه کنند. گرهارد کارنر، وزیر کشور اتریش هم  گفت که مجازات‌های شدیدتر و گسترش جرایم مربوط به پرچم مورد نیاز است و در این راستا به بحث با وزارت دادگستری اشاره کرد. به‌گفته وزارت کشور اتریش، از زمان عملیات طوفان‌الاقصی، 16پرونده شکایت و 350پرونده شکایت کیفری اداری در ارتباط با تجمعات و اعتراضات طرفدار فلسطین در اتریش وجود داشته است. 40گزارش از سوی پلیس به دادسرا ارسال و 3نفر در این ارتباط دستگیر شدند.

ممنوعیت محتوای ضدصهیونیستی در شبکه‌های اجتماعی آمریکایی
اگرچه آمریکا خود را در حد اعلای آزادی بیان معرفی می‌کند، اما این آزادی بیان درباره فلسطین قابل پذیرش نیست. شبکه‌های اجتماعی آمریکایی محدودیت‌ها و سانسور سختی را بر محتویات مرتبط با فلسطین اعمال کرده‌اند، تا آنجا که شرکت آمریکایی فیسبوک در کنار شرکت تیک‌تاک، با۹۰درصد از درخواست‌های رژیم صهیونیستی برای حذف محتوای مرتبط با حمایت از فلسطین موافقت کرده و بیش از یک میلیون مطلب و یادداشت در حمایت از فلسطین را حذف کرده‌اند. واتساپ نیز در تلاش برای محدودسازی حامیان فلسطین است و حساب خالد قدومی، نماینده جنبش مقاومت اسلامی حماس در ایران در واتساپ مسدود شده است.











 

این خبر را به اشتراک بگذارید