در تفاهمنامهای که اخیرا بین فدراسیون کشتی و بانک ملی منعقد شد، 3کشتیگیر تیم ملی به استخدام این بانک درآمدند. این موضوع واکنش مخالفان را در شبکههای اجتماعی در پی داشت. با وجود این مخالفتها بررسیها نشان میدهد این استخدام کاملا مطابق با قانون انجام شده است.
به گزارش همشهری، ابتدای هفته در تفاهمنامهای بین فدراسیون کشتی و بانک ملی، حسن یزدانی، نایب قهرمان مسابقات جهانی بلگراد و دارنده ۹ مدال جهان و المپیک، امیرحسین زارع، قهرمان کشتی آزاد جهان در بلگراد و امین میرزازاده، قهرمان کشتی فرنگی جهان در بلگراد به استخدام بانک ملی
درآمدند.
بهدنبال استخدام این 3کشتیگیر موجی از انتقادها در شبکههای اجتماعی به راه افتاد. منتقدان با اشاره به حضور دائمی این کشتیگیران در اردوهای تیم ملی به نداشتن تحصیلات مرتبط با حوزههای مالی و بانکی، آنها اشاره کردند.
برخی منتقدان حتی صحبتهای علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی را در جریان مراسم استخدام کشتیگیران دستاویز قرار دادند. او در این مراسم گفته بود: امیدواریم این بچهها کار اداری هم یاد بگیرند. با انتشار سخنان علیرضا دبیر موج دیگری از حمله در شبکههای اجتماعی به راه افتاد و منتقدان این بار پا را فراتر گذاشتند و کشتیگیران تیم ملی را متهم به استفاده از رانت کردند.
انتقاد به عملکرد نهادهای دولتی و استخدام ورزشکاران یا انتصابهای دانشگاهی در ایران مسبوق به سابقه است و در گذشته بارها در شبکههای اجتماعی دستاویز قرار گرفته است، اما اصل ماجرا چیست و آیا انتقادهایی که در شبکههای اجتماعی مطرح میشود، صحیح است؟
مستندات قانونی
بررسی مصوبات و لوایح هیأت وزیران نشان میدهد که استخدام کشتیگیران در بانک ملی کاملا قانونی بوده و مطابق با آییننامه اجرایی جذب و استخدام قهرمانان که هیأت وزیران در تیرماه 1395تصویب کرده، انجام شده است. این آییننامه به امضای اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی، رئیس دولت یازدهم هم رسیده است.
هیأت وزیران در تیرماه 1395به پیشنهاد وزارت ورزش و جوانان و با همکاری سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، آییننامه اجرایی جذب و استخدام قهرمانان را تصویب کرد.
براساس این دستورالعمل دستگاههای اجرایی، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری میتوانند قهرمانان ورزشی را بدون برگزاری آزمون و انتشار آگهی بهصورت پیمانی جذب و استخدام کنند.
قهرمانان بازیهای المپیک شامل نفرات اول تا سوم و قهرمانان اول و دوم مسابقات قهرمانی جهان و نفرات اول، دوم و سوم بازیهای آسیایی و مسابقات جهانی در رشتههای ورزشی تحت پوشش کمیته بینالمللی المپیک (IOC) حسب مورد در رشتههای فردی و گروهی و مقام اول تا سوم مسابقات جامجهانی فوتبال، بسکتبال و والیبال و همچنین یکی از فرزندان قهرمانان بازیهای پارالمپیک شامل نفر اول در رشتههای فردی و تمامی نفرات در رشتههای گروهی مشمول این قانون هستند. به این معنا که هر یک از ورزشکاران که یکی از این عناوین قهرمانی مورد اشاره را بهدست بیاورند میتوانند به استناد به این قانون که به امضای معاون وقت رئیسجمهور پیشین هم رسیده است به استخدام دستگاههای اجرایی دربیایند.
تأیید مقام قهرمانان ورزشی نیز برعهده وزارت ورزش و جوانان است.
پنج شنبه 11 آبان 1402
کد مطلب :
207869
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/O7oXL
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved