نامههایی به دانشمند جوان
کتاب «نامههایی به دانشمند جوان» نوشته «ادوارد ویلسون» را مریم برومندی به فارسی برگردانده و بهتازگی از سوی نشر نو منتشر شده است.
ادوارد ویلسون آموختههایش از ۶۰سال تدریس خود را در نامههایی برای نسلهای پس از خویش بازگو میکند. از خاطرات پیشاهنگی خود در دوره نوجوانی، آنزمان که دلمشغول مورچهها و پروانهها بوده، میآغازد و ۲۱ نامه را با داستانهایی از زندگی خویش پیش میبرد.
از انگیزههایش برای زیستشناس شدن میگوید و از کامیابیها و ناکامیهای مسیری که پیموده است. در زمانهای که بقای ما بیش از پیش به درکمان از علم گره خورده، ویلسون بر آن است که موفقیت در عرصه علم چندان به هوش سرشار یا مهارت ریاضی مربوط نیست و مهم اشتیاق و ممارست در یافتن و حل مسئله است. او میکوشد خوانندگان کتابش را متوجه عشق به خلاقیت علمی کند و احترام آنان را به جایگاه کوچک انسان در زیستبوم سیاره برانگیزد.
ادوارد ویلسون (۲۰۲۱-۱۹۲۹)، زیستشناس و طبیعیدان آمریکایی، یکی از بزرگترین نظریهپردازان در این حوزه در جهان و نویسنده بیش از ۳۰کتاب درباره مورچهها، بومشناسی، زیستشناسی اجتماعی، تنوع زیستی و تکامل است. او استاد دانشگاه هاروارد بود و برنده جایزههای متعدد، ازجمله جایزه پولیتزر. دوران کودکی ویلسون در جنوب آمریکا و جمعآوری مارها و حشرات در جنگلها و مردابهای این منطقه تاثیری ماندگار بر کار و زندگیاش گذاشت.
نشر نو این کتاب 223صفحهای را بهبهای 200هزار تومان منتشر کرده است.