• شنبه 1 دی 1403
  • السَّبْت 19 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 21
دو شنبه 1 آبان 1402
کد مطلب : 206629
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/VmrEv
+
-

حمایت از خانواده در دانشگاه‌ها

حمایت از دانشجویان متأهل ادامه دارد‌

گزارش
حمایت از خانواده در دانشگاه‌ها

مژگان مهرابی-روزنامه‌نگار

«دفتر حمایت از خانواده در دانشگاه‌ها راه‌اندازی می‌شود.» خبری خوش برای دانشجویان متاهل تا امیدوارانه به آینده تحصیلی خود فکر کنند و خوش‌بین باشند که مشکلات‌شان رو به زوال است. اجرای طرح دفتر حمایت از خانواده را می‌توان تحولی در سبک زندگی دانشجویی دانست؛ چراکه در راستای قانون جوانی جمعیت و تحکیم بنیان خانواده و با تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفته است. این دفتر با هدف تحقق بند 2سیاست‌های کلی خانواده شکل خواهد گرفت و ایجادش در همه دانشگاه‌ها الزامی است، اما اینکه در آن چه خدماتی به دانشجویان ارائه شده و به چه مواردی پرداخته می‌شود، موضوع
گزارش ماست.

ترویج سبک زندگی دانشجویی
ازدواج آسان را فرهنگسازی‌ کنید، کشور را با فرزندآوری و تربیت نسل جوان از سالخوردگی نجات دهید، سبک زندگی دانشجویی را ترویج دهید و... . از زمان وضع شدن قانون جوانی جمعیت این جملات را زیاد می‌شنویم؛ کلماتی  که می‌توانند آینده کشورمان را بسازند و متحول کنند. اصلا برای همین است که دست‌اندرکاران حوزه‌های اجتماعی، رسیدگی به امور خانواده را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده‌اند؛ دغدغه‌هایی که ذهن دانشجویان را آزار می‌داد. برای اغلب آنها سخت بود به ازدواج و فرزندآوری فکر کنند؛ چرا که نه امکاناتی برای تشکیل زندگی مشترک داشتند و نه روزگار همراهی‌شان می‌کرد. برای خیلی‌شان ازدواج کردن رویایی دست‌نیافتنی بود و مهم‌تر بچه‌دار شدن بود که آن را امری بسیار دشوار می‌دانستند، اما با به گود آمدن دولت سیزدهم و مجلس هفتم، اتفاقات خوبی در حوزه خانواده رخ داد، یکی از موارد درنظر گرفته شده، توجه خاص به امور دانشجویان متاهل بود. اختصاص دادن خوابگاه دانشجویی به متاهل‌ها و اعطای وام دانشجویی و مرخصی زایمان ازجمله امتیازهایی بود که برای این قشر از جامعه درنظر گرفته شد. در این میان کاستی‌هایی هم وجود داشت و البته هنوز هم دارد. در بعضی از دانشگاه‌ها، استادان خیلی همراهی نکرده و حتی مادر دانشجویی که برای زایمان رفته را هم از درس اخراج می‌کنند.

نگهداری از کودک؛ مهم‌ترین دغدغه مادران دانشجو
 اما موضوع اصلی که شاید خیلی از دانشجویان درباره‌اش صحبت کنند، کمبودهایی است که می‌تواند مادران دانشجو را به‌سختی بیندازد. اغلب دانشگاه‌ها از داشتن خانه مادر و کودک یا مهد محرومند و همین موضوع مادرهای جوان را دچار مشکل می‌کند. زهرا سهرابی، دانشجوی دکترای برق 3فرزند دارد و در دانشگاه صنعتی شریف تحصیل می‌کند. او می‌گوید:‌ «در بسیاری از دانشگاه‌های ما استادان یا مسئولان همراهی لازم را با مادران انجام نمی‌دهند. چند تن از دوستان خود من تحصیل در مقطع دکتری را رها کردند. جایی برای نگهداری کودک‌مان در دانشگاه وجود ندارد و حتی مکانی نیست که بخواهیم لباس او را تعویض کنیم. البته با پیگیری زیاد دانشجویان فضای کوچکی در دانشگاه صنعتی‌شریف ایجاد شده است.» با همه مشکلات پیش‌رو وزارت بهداشت، درمان و آموزش‌پزشکی و وزارت علوم و فناوری دست به اقدامی زده‌اند تا اوضاع را به نفع دانشجویان متاهل پیش ببرند. ایجاد دفتر حمایت از خانواده در دانشگاه‌ها یکی از کارهایی است که در آینده نزدیک بازتاب خوب خودش را نشان خواهد داد. سهرابی راه‌اندازی دفتر حمایت از خانواده در دانشگاه‌ها را گامی بزرگ در راستای تحکیم بنیان خانواده می‌داند و امیدوار است مشکلات دانشجویان تا حد زیادی برطرف شود.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید