علیرضا قزوه
شاعران معاصر باید معرفی شوند
تولد: 1342
تحصیلات: دکتری در رشته زبان فارسی
ویژگی: دارای بیش از 40کتاب شعر، نقد، سفرنامه و تحقیقی، ازجمله شاعران حوزه انقلاب و دفاع مقدس رئیس دفتر شعر، موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما در سال 1400، برگزیده دومین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر در بخش پایداری و انتفاضه و ...
آثار: قطار اندیمشک، شبلی در آتش، عشق علیهالسلام، با کاروان نیزه و ...
تذکره: دست به خیر است و زبانش هماره گویا به شعر. علیرضا قزوه با سرودن شعر «مولا ویلا نداشت»، نامش بر سر زبانها افتاد و اغلب مذهب، عشق، عرفان و مفاهیمی از این دست را چاشنی اشعارش کرده است. توانمندی این شاعر در جریانسازی شعر انقلاب نیز قابل توجه است. او میگوید: «خدا را شاکرم که سال پرباری برایم به لحاظ خلق آثار مهیا کرده است.4کتاب شعر آماده چاپ دارم و اگر مشکلی پیش نیاید تا آخر امسال منتشر خواهند شد. در کنار اینها، در حال نوشتن یک رمان با عنوان موکب خضر هستم که تقریبا تمام شده است و آن هم احتمالا تا آخر سال به چاپ خواهد رسید. به اعتقاد من، نویسنده باید پویا باشد. نهتنها آثار خود را در قالب کتاب منتشر کند بلکه آثارش را در شبکههای اجتماعی نشر دهد. شعرهایی که در این فضا منتشر میشوند بر انتشار کتاب نیز تأثیر میگذارند. چه اشکالی دارد که از فضای مجازی استفاده کرد؟ این فضا هزینهها را کاهش میدهد.»
ترویج شعر
میگوید برگزاری برنامههایی مانند پویش شهر شعر یا ساخت تندیس شاعران و برنامههایی از این دست میتواند تأثیر بسزایی بر ترویج شعر و معرفی شاعران معاصر به نسل جوان و آشتی مردم با ادبیات ایران زمین بگذارد. قزوه تأکید میکند: «شاعران قدیمی و مطرح ایران که ریشه در فرهنگ و ادبیات این مرز و بوم دارند، معمولا برای همه مردم شناخته شده هستند و نیازی نیست بخواهیم آنها را به مردم معرفی کنیم؛ اما شاعران معاصر و کمتر شناخته شده هستند که نیاز است به مردم معرفی شوند.»