• شنبه 27 مرداد 1403
  • السَّبْت 11 صفر 1446
  • 2024 Aug 17
پنج شنبه 27 مهر 1402
کد مطلب : 206290
+
-

پرخاش با همکلاسی‌ها

روزی نیست که حسام با دوستانش در مدرسه کتک‌کـــاری نکند. همکلاسی‌هایش از رفتار پرخاشگرانه او به ستوه آمده و معلم هم برای تدریس آرامش کافی در کلاس ندارد. این مشکل خیلی از پدر و مادرهاست که هر روز شکوائیه مدیر مدرسه را می‌شنوند و نمی‌دانند باید چه کنند. توصیه‌های سمانه محبی، روانشناس تربیتی را بخوانید.

اصلاح سبک تربیتی
درباره سبــک‌های فرزندپروری مطالعه کنید یا در این مورد از یک کارشناس مشاوره کمک بگیرید. رفتارهای آسیب‌زا استرس فرزند شما را بیشتر می‌کند و باعث ناامنی در او می‌شود. در نهایت کودک برون‌ریزی احساسات خود را با خشم و عصبانیت نشان می‌دهد.

آموزش کنترل خشم
کنترل خشــم یکی از مهارت‌های مهم زندگی است که نیاز به آموزش و تمرین دارد. هر‌چند نمی‌تواند صرفا با سرکوب‌کردن احساسات بچه، جلوی دعوا و زد و خورد او را گرفت، اما در کنار علت‌یابی، چه خوب که با فرزندتان صحبت کنید و از او بخواهید ‌هنگام عصبانیت، خوددار باشد. روش‌های کنترل خشم را به او یاد دهید. البته در بیشتر مواقع دیده شده، پدر یا مادر تندخو هستند و زود عصبانی می‌شوند. اگر شما هم اینطور هستید، اول روی خودتان کار کنید و بعد به فرزندتان آموزش دهید.

تغذیه سالم و خواب کافی
اصلاح الگوی خواب و تغذیه در آرامش کودک نقش مهمی دارد. ساعت خواب و بیداری او را به‌گونه‌ای تنظیم کنید که فرزندتان، بین 7 تا 9ساعت بخوابد. از گرسنه‌ماندن کودک به‌مدت طولانی جلوگیری کنید و همچنین مراقب تغذیه او باشید. کمبود بعضی از ویتامین‌ها می‌تواند باعث پرخاشگری کودک شود.

ورزش و فعالیت فیزیکی
تحقیقات نشان می‌دهد رابطه خوبی بین فعالیت بدنی و کنترل خشم وجود دارد. ورزش‌کردن به تخلیه انرژی کودک کمک‌کرده و ‌باعث توانمندی او می‌شود. همچنین کودک حس ارزشمند‌بودن پیدا می‌کند. همین عامل مهمی برای جلوگیری از دعوای بچه‌ها در مدرسه می‌شود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید