• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 12 شهریور 1402
کد مطلب : 202004
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/mw0XR
+
-

پیشرفت فضایی هند به‌خورشید رسید

هند پس از موفقیت در نشاندن فرودگر خود روی ماه، با جاه‌طلبی به سراغ پروژه رصد خورشید رفت. آژانس فضایی هند، نخستین ماموریت خود به سمت خورشید را با موفقیت پشت‌سر گذاشت. به‌گزارش بی‌بی‌سی، در فاصله چند روز پس از تاریخ‌سازی‌ این کشور با تبدیل شدن به نخستین کشوری که در نزدیکی قطب جنوبی ‌ماه فرود آمد، موشک آنها وارد فاز رصد خورشید شد و به‌گفته آژانس فضایی هند، 4ماه طول می‌کشد تا مسافت 1.5میلیون کیلومتری تا خورشید طی شود. اولین مأموریت فضایی هند برای مطالعه بزرگ‌ترین جرم منظومه شمسی به نام «آدیتیا» که خدای خورشید در آیین هندو است. نام گذاری شده است. موشک هند با نام Aditya-L1 با وسیله‌ای برای رصد به سمت خورشید پرتاب شد که L1 را به‌دلیل نقطه لاگرانژ1 مکان دقیق بین خورشید و زمین جایی که فضاپیمای هندی در حال حرکت است، به آن اضافه شده است. به‌گفته آژانس فضایی اروپا، نقطه لاگرانژ نقطه‌‌ای است که در آن نیروهای گرانشی 2جرم بزرگ مانند خورشید و زمین یکدیگر را خنثی می‌‌کنند و به موشک اجازه می‌‌دهند تا شناور شود. هنگامی که Aditya-L1 به این نقطه برسد، می‌تواند با همان سرعت زمین به دور خورشید بچرخد. در این شرایط فضاپیما برای کار کردن به سوخت بسیار کمی نیاز دارد.
پس از پرتابی که هزاران تماشاچی داشت، دانشمندان آن را موفقیت آمیز خوانده و عملکرد آن را عادی دانستند. سریدهارا پانیکر سومانات، رئیس آژانس فضایی هند، گفت: آدیتا اکنون به سفر خود ادامه خواهد داد. این یک سفر بسیار طولانی 135روزه است؛ بیایید برای آن آرزوی موفقیت کنیم. نیگار شاجی، مدیر این پروژه، گفت: زمانی که Aditya-L1 به‌مقصد خود برسد، نه‌تنها برای هند، بلکه برای جامعه علمی جهانی نیز مفید خواهد بود.
Aditya-L1 اکنون چندین‌بار در اطراف زمین پیش از پرتاب به سمت L1 می‌چرخد و از این موقعیت، به‌طور مداوم خورشید را تماشا می‌کند؛ حتی زمانی که در هنگام خسوف، مطالعات علمی انجام می‌دهد. آژانس فضایی هند درباره هزینه این ماموریت چیزی نگفته است، اما گزارش‌های منتشر شده در مطبوعات هند، آن را 3.78میلیارد روپیه معادل 46میلیون دلار عنوان کرده‌اند.
پیش از پرتاب به سمت خورشید، هند موفق شده بود به قطب جنوبی ‌ماه برسد و حالا با گذشت چند روز آژانس فضایی هند اعلام کرده که ‌ماهنورد هندی، چاندرایان-3 برای نخستین بار گوگرد را در نزدیکی قطب جنوبی ‌ماه شناسایی کرده است.
 دانشمندان می‌گویند: این عنصر معمولا در نزدیکی آتشفشان‌های روی زمین یافت می‌شود؛ بنابراین ظاهر آن در ‌ماه به تاریخچه آتشفشانی‌ ماه و همچنین شرایط جوی گذشته اشاره دارد. ذخایر این عنصر می‌تواند کلیدی برای شناخت زیرساخت ماه باشد.

این خبر را به اشتراک بگذارید