• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
شنبه 11 شهریور 1402
کد مطلب : 201930
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/WnKpo
+
-

راهنمای ضروری تغذیه در پیاده‌روی اربعین

سفر خوب
راهنمای ضروری تغذیه در پیاده‌روی اربعین

معمولا در سفرها و مسیرهای طولانی، مانند مسیر پیاده‌روی اربعین، تغذیه نقش مهمی در حفظ سلامت مسافر دارد و آب آلوده و غذایی که نمی‌دانیم چطور تهیه شده، می‌تواند برای سلامت‌ خطرآفرین باشد؛ به همین دلیل هم جمعیت هلال احمر چند توصیه در مورد رعایت بهداشت آب و تغذیه مناسب در پیاده‌روی اربعین دارد که در ادامه می‌خوانید.

آب سالم
زائرانی که در پیاده‌روی اربعین حسینی شرکت کرده‌اند، چون در گرمای زیاد هوا قرار دارند و علاوه بر این، بهداشت محیط به‌طور کامل رعایت نمی‌شود، حتماً باید در نوشیدن آب به این نکات توجه کنند؛ چراکه نوشیدن آب غیربهداشتی یکی از عوامل اصلی ابتلا به بیماری‌های گوارشی در مسافران است.
   اگر دسترسی به آب سالم و بهداشتی ندارید، از آب جوشیده یا آب بسته‌بندی شده استفاده کنید.
   از مصرف یخ‌هایی که در شرایط غیربهداشتی و روی زمین نگهداری و خرد می‌شوند، خودداری کنید.
   برای مسواک زدن از آب سالم مانند آب جوشیده یا بسته‌بندی شده استفاده کنید.
    به جای نوشابه‌های گازدار، آبمیوه‌ها و شربت‌های شیرین و صنعتی، از آب یا دوغ کم‌نمک بدون گاز استفاده کنید.
    از آب چشمه‌ها، نهرها و رودخانه‌ها برای آشامیدن استفاده نکنید.
    باقیمانده آب بطری‌ها را زیر تابش نور خورشید قرار ندهید.

تغذیه سالم
پیاده‌روی طولانی‬‌‎مدت در اربعین و کالری سوزاندن در این مسیر طولانی، باعث می‌شود که شما تمایل بیشتری به مصرف غذا و میوه داشته باشید، اما باید بدانید که در مسیر پیاده‎روی اربعین، دقت بیشتری برای تغذیه خود به خرج دهید تا بیماری سراغ‌تان نیاید.
    از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه به‌ویژه پنیر، کره و شیر محلی غیرپاستوریزه خودداری کنید.
    قبل از مصرف موادغذایی کنسرو شده، ۲۰دقیقه آنها را بجوشانید. اگر کنسروی که استفاده می‌کنید، باد کرده، زنگ زده، سوراخ شده یا بوی نامطبوع دارد، آن را سریع دور بیندازید.
    بدانید که غذاهای پخته‌شده نباید بیش از 2ساعت در دمای محیط نگهداری شوند و همینطور بیشتر از یک‌بار نباید گرم شوند.
    به‌دلیل گرمی هوا و برای جلوگیری از مسمومیت و گرمازدگی از دوغ‌های پاستوریزه بسته‌بندی شده استفاده کنید. با خودتان کمی نعنا و پونه داشته باشید و با دوغ مخلوط و میل کنید. نعنا و پونه خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دستگاه گوارش را دارند.
    از ماست کم‌چرب و پاستوریزه، لیمو ترش یا آب‌لیمو همراه غذا استفاده کنید.
    به‌دلیل گرمای هوا از مصرف غذاهای حاوی نمک زیاد خودداری کنید. مصرف زیاد نمک، باعث افزایش تشنگی و از دست دادن آب بدن می‌شود و می‌تواند شما را مستعد گرمازدگی کند؛ به اضافه اینکه تا حد امکان از مصرف غذاهای پرچرب و شور خودداری کنید تا دچار بیماری‌های گوارشی نشوید.
    نباید غذاهایی را که زود فاسد می‌شوند، همراه داشته باشید. سالاد الویه، کباب، غذاهای حاوی کشک، ماهی یا سس مایونز از این دسته موادغذایی‌ هستند.
   درست است که کشور عراق در همسایگی ایران است و ذائقه غذایی آن کشور ممکن است با ما یکسان باشد، اما بهتر است از غذاهایی که نمی‌دانید از چه موادی در آنها استفاده شده، مصرف نکنید. ممکن است به یکی از موادغذایی آن حساسیت داشته باشید.
    از موادغذایی موکب‌هایی استفاده کنید که شناسنامه بهداشت دارند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید