راههای صعود:
صعود به قله شاخک از طریق مسیرهای هسارچال، علمچال و دیواره امکان پذیر است. البته صعود از دیواره سختترین مسیر دسترسی به قلههای شاخک محسوب میشود و مسیر صعود عادی به این قله از طریق پناهگاه سیاهسنگا در مسیر علمکوه است.
مجموعه قلههای شاخک با داشتن ۵ قله و ارتفاع حداکثری ۴۷۹۵ متر، معمولا کمتر از سایر قلل صعود میشود اما در لیست قلههای مهم رشته کوه البرز قرار دارد. شکل خاص دیواره شمالی این کوه، جنس سنگها و خطالراس بسیار فنی بین قلل آن از ویژگیهای این مجموعه محسوب میشود. صعود از میان سنگهای سست، تکنیکی خاص و ناب را میطلبد.
قلههای شاخک کجاست؟
در جبهه شمالی علمکوه، دیوارهای با ارتفاع بیش از 800متری وجود دارد. بر بالای این دیواره قلههای شاخک قرار گرفته است. این ناحیه بهدلیل وجود سنگها و یخچالهای طبیعی در فصول گرم سال شاهد ذوبشدن برفچالها و یخچالهای طبیعی است و رودخانههای سردآبرود، پراچان، الموت، گرمارود و ناریان از ذوبشدن همین برف و یخها پدیدار میشوند .صعود به قله شاخک که در واقع مجموعهای از پنج قله را تشکیل میدهد یکی از زیباترین صعودها در ناحیه علمکوه است. این مجموعه قلل ازجمله بلندترین قلههای البرز و ایران بهحساب میآیند. قلههای شاخک بهدلیل قرارگیری در منطقهای خاص و موقعیت سنگها کمتر صعود میشوند.
بهترین فصل صعود
بهترین فصل صعود به این قلل نیز همانند دیگر قلههای منطقه البرز، تابستان و بهار است. در واقع از اواخر فصل بهار تا پایان شهریور را میتوان بهعنوان بهترین فصول صعود انتخاب کرد. شرایط آب و هوایی ویژه البرز، این منطقه کوهستانی زیبا را در زمستان بسیار صعبالعبور و سخت میکند. بهویژه از مسیر دیواره شمالی علمکوه که یکی از بلندترین دیوارههای کشور نیز بهحساب میآید.
زیباترین صعود
قله شاخک یا 5قله
در همینه زمینه :