صدای اربعین؛ روی موج اف ام
رادیو اربعین با حضور شیخ حسین انصاریان و وزیرکشور از دیروز آغاز به کار کرد
الناز عباسیان-روزنامهنگار
اربعین فقط یک مراسم مذهبی و سوگواری نیست. اربعین، جریانی پرتلاطم، خروشان و جاری است. اربعین پژواک حقطلبی سیدالشهدا(ع) در کلام حضرت زینب(س) است و این صدا بعد از ۱۴۰۰ سال، نهتنها خاموش نشده که هر ساله بر تعداد مشتاقانش افزوده و عالمگیر شدهاست و اینک در آستانه برپایی راهپیمایی عظیم اربعین، صدایی دیگر با عنوان «رادیو اربعین» همچون سنوات گذشته همراه و همدل با عاشقان حسینی به گوش میرسد. آیین آغاز بهکار این رادیو، عصر پنجشنبه ۲۶مردادماه در خیمهالحسین(ع) میدان هفتمتیر برگزار شد. این شبکه رادیویی کار خود را رسماً با حضور احمد وحیدی، وزیر کشور، سیدمجید میراحمدی، رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی، علی بخشیزاده، معاون صدای رسانه ملی، حجتالاسلام حسین انصاریان، استاد حوزه علمیه، محمدحسین پویانفر، مداح و مسئولان ستاد مرکزی اربعین، مسئولان کمیتههای ستاد اربعین و جمعی از مدعوین آغاز کرد.
برای سفر آسوده زائران
در ابتدای مراسم جواد تشکری، از مجریان رادیو و تلویزیون و مدیر رادیو اربعین به اهداف راهاندازی این رادیو ازجمله تعمیق ارزشها و باورهای دینی، ارتقای سطح آگاهیهای عمومی درخصوص درسهای عاشورا، الگوسازی مناسب از شخصیتهای عاشورایی بهویژه برای نوجوانان و جوانان اشاره کرد و گفت: «سعی داریم در ۷۲۰ساعتی که در طول یکماه در خدمت شنوندگان هستیم، به تبیین قیام عاشورا و زیارت اربعین بپردازیم. همچنین اطلاعرسانی از آخرین وضعیت سفر کربلا و پیادهروی اربعین از کمیتههای مختلف، جزو برنامههای رادیو اربعین است که تا ۳ روز پس از پایان مراسم روز اربعین ادامه خواهد داشت. علاوه بر موارد یادشده امسال بهدلیل شرایط آب و هوایی و گرمای هوا توصیههای بهداشتی و ایمنی خواهیم داشت که با حضور پزشکان در فواصل مختلف برنامه به آن پرداخته میشود. سعی داریم رادیوی همراهی برای مسافران باشیم تا سفری آسوده داشته باشند.»
اربعین، مورد استقبال همه آزادگان جهان
در ادامه این مراسم که بهصورت مستقیم از رادیو اربعین پخش میشد، احمد وحیدی، وزیر کشور گفت: «راهپیمایی و سلوک الیالله در ایام ماه صفر و در اربعین که مورد استقبال همه آزادگان جهان قرار میگیرد مربوط به ندایی است که امروز در وجدان بشریت زنده است و ما افتخار میکنیم که زیر این بیرق زندگی میکنیم و همه کسانی که به زائران امام حسین(ع) خدمت میکنند جزو همراهان سالکان طریق اباعبدالله(ع) هستند.»
هدایتگری رادیو اربعین
حجتالاسلام حسین انصاریان هم از مدعوین ویژه این مراسم بود. او ضمن بیان نکاتی پیرامون اربعین از عوامل رسانه ملی پیرامون راهاندازی رادیو اربعین تشکر کرد و گفت: «آفرین بر شما که رادیو اربعین را تشکیل دادید تا صدای امام حسین و اهلبیت(ع) و ثواب زیارتش را به گوش مردم برسانید. زائران بدانند کسی را زیارت میکنند که قبل از تولدش از آدم تا خاتم برای او گریه کردهاند. عالم برایش گریه کرده است. اگر رادیو اربعین این مسائل را برای مردم دنیا بیان کند، هدایتگری کرده است.»
رادیو اربعین تا کی برنامه دارد؟
سال ۱۳۹۴ بود که معاونت صدای رسانه ملی تصمیم گرفت به مناسبت نزدیک شدن به اربعین حسینی و پوشش اخبار و اطلاعات پیادهروی اربعین یک موج جدید رادیویی را به اسم رادیو اربعین راهاندازی کند. این رادیو فعالیت خود را از پنجشنبه ۲۶مردادماه آغاز کرده و تا انتهای ماه صفر در تاریخ ۲۵ شهریور بهکار خود ادامه خواهد داد. پروسه اطلاعرسانی پیادهروی اربعین ۳روز پس از روز اربعین پایان مییابد و یک هفته پایانی ماه صفر به مسافران مشهدالرضا پرداخته میشود.
رادیو اربعین روی چه موجی است؟
این شبکه رادیویی در داخل کشور از طریق رادیونما و همچنین روی موج افام ردیف ۹۵٫۵مگاهرتز و در نجف اشرف و کربلا نیز از طریق موج افام قابل دریافت است. این شبکه رادیویی هرسال به شکل ۲۴ساعته برنامههایش را زنده روی آنتن میبرد. در پایانههای مرزی حدفاصل بین نجف تا کربلا، اینترنت رایگان داده میشود و زائران میتوانند صدای این رادیو را از اپلیکشین ایرانصدا دریافت کنند.
کجا مستقرند؟
بهگفته مسئولان رادیو اربعین تیمهای مختلفی که به مسائل پیادهروی عظیم حسینی اشراف دارند به نقاط مختلف ازجمله ترمینال سلام در فرودگاه حضرت امام(ره) اعزام شده اند. این افراد با هماهنگیهای انجام شده در فضایی که در اختیار رادیو قرار گرفته بهصورت میدانی گزارشهایی برای شنوندگان آماده میکنند. همچنین در کربلا، نجف اشرف، کاظمین و سامرا هم استودیوهای این رادیو فعال است و بهصورت زنده برنامه تولید میکند.