• شنبه 27 مرداد 1403
  • السَّبْت 11 صفر 1446
  • 2024 Aug 17
یکشنبه 27 خرداد 1397
کد مطلب : 19835
+
-

مهاجرت کارگران افغان از ایران


رئیس میز افغانستان در سازمان توسعه تجارت گفت: با توجه به افزایش نرخ ارز، در موارد متعدد شاهد مهاجرت افغان‌‌های ساکن ایران هستیم و این افراد به‌صورت غیرقانونی به جای آمدن به ایران به کشورهای اروپایی، ترکیه یا کشورهای عربی برای کار مهاجرت می‌کنند.

 محمدمهدی جوانمرد قصاب در گفت‌وگو با ایسنا، اعلام کرد: در ماه‌های گذشته به‌دنبال افزایش نرخ ارز شرایطی پیش آمده که اشتغال در ایران به مانند سابق برای افغان‌ها جذابیت ندارد؛ زیرا پولی که آنها می‌توانند برای خانواده خود در افغانستان بفرستند نسبت به گذشته کاهش یافته است. او گفت: اگرچه افزایش نرخ ارز برای کالاهایی که تولید آنها از ابتدا تا انتها در ایران صورت می‌گیرد ارزآوری داشته و به نفع صادرات محسوب شده و اشتغال‌زایی می‌کند، اما جنبه دیگر شرایط آن این است که نیروهای کار افغان برای ادامه کار به مهاجرت پرداخته و به‌طور قانونی و یا غیرقانونی به کشورهای مختلف ازجمله کشورهای اروپایی می‌روند.

رایزن سابق بازرگانی ایران در کابل یادآور شد: هم‌اکنون بیش از 3میلیون افغان  در ایران حضور دارند و مشغول فعالیت هستند. اگرچه این موضوع در روابط تجاری ما با اروپا نقش ندارد اما به هر صورت وضعیت پیش آمده می‌تواند منجر به مهاجرت این افراد به کشورهای مختلف ازجمله کشورهای اروپایی شود. جوانمرد قصاب در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به این پرسش که مهاجرت افغان‌ها تا چه اندازه می‌تواند از صادرات ایران به افغانستان بکاهد، گفت:‌ در حالت کلی شاید تأثیر خاصی در این بخش وجود نداشته باشد. بخش قابل توجهی از محصولات صادراتی به افغانستان کالاها و محصولاتی هستند که تمام مواداولیه و روند تولید آنها داخلی محسوب می‌شود؛ بر همین اساس کالایی که در گذشته در افغانستان به فروش رسیده و هر دلار آن ۳۷۰۰ تومان ارزش داشت اکنون ارزش ارزی به‌مراتب پایین‌تری دارد و همین امر باعث می‌شود میزان صادرات به افغانستان بیشتر شود.  او گفت: از سوی دیگر با توجه به شرایط، سود تجار بیشتر شده و برهمین اساس آنها می‌توانند تخفیف‌های بیشتری را در بازار افغانستان لحاظ کنند، زیرا بیشتر کالاهایی که به این کشور صادر می‌شود به‌طور ۱۰۰درصد تولید داخل کشور محسوب می‌شود و نرخ ارز در صادرات این کالاها تأثیر چندانی نخواهد داشت. رئیس میز افغانستان در سازمان توسعه تجارت از شیرینی و شکلات، فرش ماشینی و موکت، آهن‌آلات، سیمان و سرامیک به‌عنوان برخی کالاهای عمده صادراتی ایران به افغانستان نام برد.

این خبر را به اشتراک بگذارید