• یکشنبه 16 دی 1403
  • الأحَد 5 رجب 1446
  • 2025 Jan 05
شنبه 31 تیر 1402
کد مطلب : 197973
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Vmn0W
+
-

استقرار زنان آتش‌نشان در ایستگاه‌ها

همشهری آخرین وضعیت نخستین زنان آتش‌نشان را بررسی می‌کند

ایمنی
استقرار زنان آتش‌نشان در ایستگاه‌ها

مهدی اسماعیل‌پور؛ روزنامه‌نگار

تقریبا نیمی از جمعیت کشور را زنان تشکیل می‌دهند (حدود 49درصد طبق سرشماری سال1395) و بخش قابل‌توجهی از نیرو و سرمایه انسانی جامعه بانوان هستند؛ علاوه بر این، مشاغلی هستند که با توجه به طیف گسترده و متنوع مخاطبان، نیاز است تا علاوه بر آقایان، از نیرو و پرسنل خانم هم برخوردار باشند تا درصورت لزوم و به فراخور نیاز در ماموریت‌ها و برنامه‌های متناسب به‌کار گرفته شوند.
در کنار حوزه‌هایی چون انتظامی و امنیتی که سال‌هاست شاهد حضور و فعالیت بانوان در آنها هستیم، یکی از حوزه‌هایی که حضور زنان در آن ضرورت دارد، سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی است. با توجه به این موضوع، چندسالی بود که خبرها و وعده‌هایی درباره حضور بانوان امدادگر در سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران مطرح می‌شد، اما هر بار این موضوع به تعویق می‌افتاد و در حد همان وعده و حرف باقی می‌ماند. سرانجام سال1401 و در ششمین دوره از مدیریت شهری و در آستانه 100سالگی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران این وعده محقق شد. چند وقت پیش بود که در جریان بهره‌برداری از چند ایستگاه جدید و برج آموزشی 15طبقه سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، بانوان یونیفرم‌به‌تن در قامت امدادگران آتش‌نشان رویت شدند و در برنامه مانور اطفای حریق مشارکت کردند.
طبق برنامه قرار است تا سال1410 هر سال 200 امدادگر جذب آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران شوند تا به مرور کمبود 2500نفری نیرو در این سازمان کاهش پیدا کند و برطرف شود. قدرت‌الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران درباره اینکه از این 200نفر در سال سهم بانوان چه تعداد خواهد بود به همشهری می‌گوید: «تا‌کنون 16بانوی آتش‌نشان جذب سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شده‌اند. درباره اینکه در آینده قرار است چه تعداد بانوی آتش‌نشان جذب و اضافه شوند، هنوز تصمیمی گرفته نشده است. فعلا قرار است به‌مدت یک‌سال عملکرد و خروجی 16بانوی آتش‌نشان ارزیابی شود و پس از آن تصمیم خواهیم گرفت و مشخص خواهد شد که چه تعداد دیگر بانوی امدادگر می‌توانند وارد چرخه عملیات شوند. بانوان آتش‌نشان دوره‌های آموزشی را پشت سر گذاشته‌اند و 6تا 7‌ماه پس از آغاز مشارکت آنها در عملیات‌ها می‌توان عملکرد این بانوان را ارزیابی و بررسی کرد. بانوان آتش‌نشان فعلا با آقایان به عملیات‌ها اعزام می‌شوند تا پس از اینکه حرفه‌ای شدند، به‌صورت مجزا عملیات‌ها را انجام دهند.»

پایان دوره آموزشی بانوان
مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران درباره آخرین وضعیت بانوان آتش‌نشان هم می‌گوید: «دوره آموزشی بانوان آتش‌نشان در مرکز آموزش به پایان رسیده است و از آنجا خارج شده‌اند و هم‌اکنون در ایستگاه مخصوص به‌خودشان مستقر هستند. در ایستگاه آموزش‌های تکمیلی را پشت‌سر می‌گذارند تا با شرایط عملیاتی بهتر و بیشتر آشنا شوند. تجهیزات عملیاتی تعدادی از این بانوان آتش‌نشان تکمیل شده و بقیه نیز درحال تکمیل شدن است. با توجه به اینکه وظایف و مسئولیت‌های یک آتش‌نشان بسیار سخت و خطیر است، تاکنون این بانوان در عملیات امداد حضور نداشته‌اند و برای این منظور باید آمادگی و تجربه بیشتری کسب کنند که درحال طی کردن مراحل و آموزش‌های مربوط به آن هستند.»
محمدی درباره اینکه از چه زمانی بانوان آتش‌نشان شرایط حضور در عملیات‌ها را پیدا می‌کنند هم می‌گوید: «این موضوع بستگی به‌نظر فرمانده آنها دارد و نمی‌شود زمان دقیق و مشخصی را برای این موضوع اعلام کرد.»





 

این خبر را به اشتراک بگذارید