• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 26 تیر 1402
کد مطلب : 197555
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wj7pX
+
-

طرح‌های پلیس پیش از مقابله با بی‌حجابی

برخورد با هنجارشکنان در حوزه بی‌حجابی از روز گذشته توسط گشت‌های خودرویی و پیاده پلیس آغاز شده است، اما این نخستین مرتبه‌ای نیست که پلیس برای یک ناهنجاری خاص طرح ویژه‌ای درنظر گرفته است. پیش از این نیز فراجا در مقاطع مختلف و بنابر ضرورت‌های اجتماعی در قالب طرح‌های گوناگون به مقابله با هنجارشکنان پرداخته بود که در این گزارش به برخی از مهم‌ترین طرح‌های پلیسی می‌پردازیم.

طرح ظفر
یکی از طرح‌های راهبردی پلیس در سال‌های اخیر، به‌خصوص در تهران« طرح ظفر» بود. در این طرح که از سال 98 آغاز شد، مأموران پلیس مبارزه با مواد‌مخدر به‌صورت ویژه به مقابله با تولیدکنندگان، فروشندگان و افراد مرتبط می‌پرداختند. در این طرح همچنین مأموران پلیس به پاکسازی پاتوق‌های مختلف معتادان در نقاط مختلف شهر پرداختند. جمع‌آوری معتادان متجاهر نیز یکی دیگر از اهداف این طرح بود که با موفقیت در چندین مرحله اجرا شد. در جریان اجرای این طرح ویژه مقابله با قاچاقچیان مواد‌مخدر، خانه‌هایی که به پاتوق معتادان یا تولید و توزیع‌کنندگان مواد‌مخدر تبدیل شده بود نیز با مجوز قضایی پلمب شد.

طرح رعد
در سال‌های اخیر پلیس‌های تخصصی طرح‌های ویژه‌ای را برای مقابله با مجرمان به اجرا گذاشته‌اند. یکی از این طرح‌ها که اجرای آن را پلیس پیشگیری برعهده داشت،« طرح رعد» بود که هدف از اجرای آن ارتقای امنیت و آرامش اعلام شد. اجرای این طرح در تهران از شهریورماه سال 96 کلید خورد و تا اواخر سال 1401 به‌طور مستمر ادامه داشت و در بیش از 60مرحله اجرا شد. سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی سابق تهران درباره هدف از اجرای طرح رعد گفت: طرح عملیاتی رعد با بهره‌گیری از تمام توان پلیس پیشگیری به‌خصوص کلانتری‌های پایتخت شروع شد. این طرح با هدف ارتقای امنیت، آرامش و آسایش در تمام نقاط تهران اجرا شده است و با تمام مخلان نظم، امنیت و آرامش ازجمله سارقان، مالخران، زورگیران، توزیع‌کنندگان و فروشندگان مواد‌مخدر و مشروبات الکلی برخورد شد.

اقتدار امنیت
رسیدگی به وضعیت اشرار و مقابله با شرارت‌های آنها همیشه یکی از خواسته‌های مردم بوده است. شاید به همین دلیل بود که از چند سال قبل پلیس در قالب اجرای طرح اقتدار، دستگیری اشرار، اراذل و اوباش را در دستور کار خود قرار داد. مأموران پلیس امنیت در قالب این طرح به شناسایی و دستگیری اراذل و اوباش می‌پردازند. طبق شواهد به‌دست آمده اجرای این طرح برای پلیس یک موفقیت محسوب می‌شود؛ چراکه در کاهش ناامنی، شرارت و قدرت نمایی اشرار به‌خصوص در تهران نقش عمده‌ای داشته است.

کاشف آگاهی
طرح‌های عملیاتی پلیس معمولا توسط پلیس‌های تخصصی اجرا می‌شود. یکی از مهم‌ترین طرح‌ها در سال‌های اخیر طرح کاشف است که توسط پلیس آگاهی اجرا می‌شود. در این طرح ویژه که در سال‌های اخیر بارها شاهد اجرای آن بوده‌ایم کارآگاهان پلیس آگاهی به‌صورت ضربتی تعقیب و دستگیری تبهکاران را در دستور کار قرار می‌دهند. دستگیرشدگان در این طرح معمولا سارقان، مالخران، متهمان به قتل و گاهی هم افراد متهم به تجاوز بودند. در این طرح اداره‌های تخصصی پلیس شامل اداره دهم (ویژه قتل)، اداره شانزدهم (مبارزه با جرائم خاص)، اداره پنجم (مبارزه با سرقت)، اداره یازدهم(مبارزه با آدم‌ربایی)، اداره چهارم (رسیدگی به پرونده افراد مفقود شده)، اداره بیستم (مبارزه با کلاهبرداری) و... حضور دارند و معمولا دستاوردهای اجرای طرح در قالب نمایشگاهی در معرض دید اصحاب رسانه و خبرنگاران قرار می‌گیرد.

طرح ویژه مقابله با سرقت
از دی‌ماه سال 1401 و پس از انتصاب سردار احمدرضا رادان به‌عنوان فرمانده فراجا، یکی از نخستین طرح‌هایی که توسط پلیس اجرا شد، طرح ویژه مقابله با سرقت بود. در این طرح، مقرر شد پلیس با مرتکبان انواع سرقت ازجمله سرقت به عنف، زورگیری و... مقابله‌ کند. این طرح در مرحله نخست در فرماندهی انتظامی 7 استان ازجمله تهران بزرگ، اصفهان، فارس، البرز، خوزستان، خراسان رضوی و فرماندهی غرب استان تهران اجرا شد و برخورد با مالخران از دیگر اقدامات پیش‌بینی شده در این طرح ویژه بود. فرمانده فراجا در نخستین روز از اجرای این طرح درباره اهمیت و ضرورت آن گفت: طبق بررسی‌های صورت گرفته مقابله با سارقان و انواع سرقت ازجمله زورگیری، سرقت به عنف و... ازجمله دغدغه‌ها و مطالبات جدی مردم از پلیس است. مردم درخواست‌های بسیاری برای حل مشکل سرقت داشته‌اند و ضمن هماهنگی‌های قضایی مقرر شد به این دغدغه به‌صورت بحق پاسخ دهیم؛ به‌طوری که مردم در آینده نزدیک به این باور برسند که با سرقت برخورد شده است.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید