
شهروندان نسبت به فعالان صنف باربری بیاعتماد شدهاند
رشد قارچگونه بدون مجوزها

ملیحه خوردهپا
گلایههای مردم از شیوه انجام کار شرکتهای حملونقل و بهانههای آنها برای دریافت هزینه بیشتر، فراوان است. این گلایهها در شرایطی این روزها رنگ و روی پررنگتری بهخود گرفته است که رقمهای درخواستی از سوی این شرکتها با توجه به وضعیت مالی کسانی که میخواهند محل مسکونی خود را جابهجا کنند بهخصوص مستأجرها، سرسامآور شده است. موضوع از جایی عجیبتر میشود که عارف مردای، رئیس اتحادیه حملونقل درونشهری تهران این نوع رفتارها را ناشی از عملکرد شرکتهای حملونقل بدون مجوز میداند. بهگفته او، تعداد باربریهای غیرمجاز فعال در پایتخت بیش از 13برابر تعداد باربریهای دارای مجوز فعالیت است و از همین رو، این بازار را به آشفته حالی انداخته است.
کپی از نام مجوزدارها
این مقام مسئول صنفی با اشاره به افزایش شکایت از تخلفات برخی باربریها اظهار کرد: بزرگترین مشکلی که برای شهروندان پایتخت در رابطه با فعالیت صنف ایجاد شده این است که نسبت به فعالان صنف باربری بیاعتماد شدهاند. رئیس اتحادیه حملونقل درونشهری تصریح کرد: در حال حاضر بزرگترین چالش مردم با فعالان صنف باربری بروز تخلف گرانفروشی است؛ البته تأکید میکنم که این تخلف از سوی غیرمجازها صورت میگیرد که هر روز هم فعالیتشان بیشتر میشود. عارف مرادی افزود: شرکتهای بیمجوز برمبنای نام تجاری شرکتهای دارای مجوز اقدام به ایجاد برندهای مشابه کرده و از این طریق اقدام به تبلیغات برای جذب مشتری میکنند. بررسیها نشان میدهد هر نام تجاری دارای مجوز فعالیت در عرصه باربری، حداقل 40 اسم جعلی مشابه دارد.
پاسخ به انتقادات مردم
درباره عملکرد شرکتهای حملونقل درونشهری و گلایه مردم از آنها از عارف مرادی، رئیس اتحادیه حملونقل درون شهری تهران پرسیدیم. وی عامل وضعیت موجود را رشد قارچگونه بدون مجوزهای صنف باربری اعلام کرد و گفت: تعداد باربریهای غیرمجاز فعال در پایتخت بیش از 13برابر تعداد باربریهای دارای مجوز فعالیت است. وی با انتقاد از فعالیت بیمجوزها اظهار کرد: بیمجوزهای صنف باربری رشد قارچگونهای دارند. این افراد با یک کامیون، خرید چند خط تلفن و دو کارگر در میادین اصلی شهر و خیابانهای مرکزی توقف کرده و مشتری جلب میکنند. رئیس اتحادیه حملونقل درونشهری با اشاره به تبلیغات گسترده باربریهای غیرمجاز ادامه داد: متأسفانه شبکههای اجتماعی و فضای مجازی مملو از تبلیغات برای شرکتهای باربری بدون مجوز شده است. مرادی گفت: در حال حاضر اتحادیه 306عضو دارای مجوز است و این در حالی است که تعداد بیمجوزها در صنف باربری در پایتخت به بیش از 4هزار واحد میرسد.
به 118 اعتماد کنید
مرادی با اشاره به مشکلاتی که باربریهای غیرمجاز برای مردم ایجاد کردهاند، گفت: اسامی شرکتهای فعال در این صنف به علاوه مسیرهای ارتباطی با آنها در سایت رسمی اتحادیه به آدرس .EHKT.IR بارگذاری شده است. وی تأکید کرد: شهروندان متأسفانه امروزه بیشتر اقدام به استفاده از خدمات شرکتهای باربری که در فضای مجازی تبلیغات دارند، میکنند که این موضوع موجب میشود تا در دام شرکتهای بدون مجوز افتاده و با چالشهایی مواجه شوند. عارف مرادی تصریح کرد: همچنین نام و شماره تماس شرکتهای باربری دارای مجوز در سامانه 118موجود است، بنابراین به سهولت میتوانید به اطلاعات شرکتهای معتبر برای حملونقل کالا دسترسی پیدا کنید.
تمام شکایتها از غیرمجازهاست
مرادی درباره قیمت حملونقل بار در تهران همچنین گفت: جابهجایی بار در پایتخت بر مبنای قیمت مصوبی که به تأیید اتحادیه و سازمان صنعت، معدن و تجارت رسیده است، باید انجام شود. وی افزود: قیمت حمل بار مصوب است و در سایت اتحادیه بارگذاری شده است. مشتریان برمبنای آن میتوانند مطلع شوند که آیا قیمت اعلامی از سوی شرکتهای باربری منطقی است یا خیر. رئیس اتحادیه حملونقل درونشهری تهران ادامه داد: متأسفانه شرکتهای غیرمجاز که در زمینه حملونقل بار فعالیت میکنند بیشترین تخلف در دریافت هزینه باربری و کارگر را دارند تا جایی که تمامی شکایات ثبتشده از آنها در همین زمینه است. رئیس اتحادیه حملونقل درونشهری تهران اظهار کرد: متأسفانه گاهی این باربریها از مشتریان 10تا 15برابر بیشتر از نرخ مصوب هزینه دریافت کردهاند. بهعنوان مثال در یکی از پروندههای شکایت که در اتحادیه مطرح شده بود، شرکت باربری متخلف به جای هزینه 3میلیون و 500هزار تومانی از مشتری 40میلیون تومان کرایه حمل دریافت کرده بود. رئیس اتحادیه حملونقل درونشهری تهران خاطرنشان کرد: البته ما تمام شکایتها را بررسی و تلاش میکنیم تا آنها را به نتیجه برسانیم. با توجه به اینکه بیشتر تخلفات در مورد دریافت هزینه اضافه است بنابراین اگر شرکت باربری غیرمجاز شناسایی شود میتوانیم با دریافت ضرر و زیان پرونده را مختومه کنیم.