• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
شنبه 10 تیر 1402
کد مطلب : 195968
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/NxXEz
+
-

کارشناسان از ضرورت کاربرد گیاهان در دکوراسیون داخلی می‌گویند

دکوراسیون داخلی را باگیاهان زنده کنیم!

دکوراسیون داخلی را باگیاهان زنده کنیم!

طراحان سعی می‌کنند در طراحی دکوراسیون فضاهای مختلف از المان‌هایی استفاده کنند که به انسان حس سرزندگی می‌دهند. این المان‌ها معمولا از فضاهای بیرونی نشأت می‌گیرند؛ برای مثال مبلمان چوبی و میزهای سنگی نشانه‌ای از فضای بیرون از منزل هستند که انسان دوست دارد آنها را در محیط زندگی یا کار خود ببیند. اما با وجود ترفندهای مختلف، مهم‌ترین و مؤثرترین آنها استفاده از گیاهان است. در این مطلب که براساس نظرات نسیم کشاورز، طراح داخلی، سینا‌امیری، گیاه‌پزشک و کسری‌امیری، طراح معماری و فضای سبز نوشته شده، درباره دلیل، تأثیر و نقش استفاده از گل و گیاه در دکوراسیون بر روحیه افراد می‌‌خوانید.

نقش‌ گیاهان در دکوراسیون داخلی
ما از قدیم ارتباط خوبی با گیاهان داشته‌ایم. در خانه‌های حیاط‌داری که زندگی می‌کردیم حوض و آبنما داشتیم و کنار حوض، گلدان و گیاه می‌گذاشتیم و با فضای سبز داخل خانه‌هایمان حالمان خوب بود. اما با گذشت زمان مدل معماری خانه‌ها تغییر کرد و با آپارتمان‌سازی و حذف حیاط از آن فضای باطراوت دور شدیم. با این حال، دنبال راه‌حلی برای جبران این تغییر بودیم و به آوردن گیاهان به داخل واحد خانه‌ها رو آوردیم. وجود فضای سبز داخل محل زندگی‌مان باعث لطافت و پرانرژی‌شدن فضای محل کار و زندگی‌مان می‌شود و روی روح و احساسات ما اثر می‌گذارد. گیاهان در دکوراسیون داخلی به‌عنوان عایق طبیعی نویزهای محیطی عمل می‌کنند. فرض کنید در محیط کار و شرکتمان به جای پارتیشن‌های چوبی برای جداسازی فضا، از دیوار سبز با گیاهانی مثل پتوس، برگ بیدی و سرخس استفاده کنیم. در واقع اینگونه مجددا محیط خارجی را با مقیاس کوچک‌تر وارد اتاق و محل کارمان می‌کنیم. با این کار همان حس و حال و لطافت را خواهیم داشت  و کار زیبا و جدیدی است اما کمتر مورد توجه قرار گرفته است. همچنین ما 17هزار نوع رنگ در دل طبیعت داریم که می‌توانیم آنها را داخل ساختمان بیاوریم. این اتفاق می‌تواند با انتخاب هوشمندانه گیاهان بیفتد.

گیاهانی که قابلیت نگهداری در فضای بسته را دارند
محل زندگی گیاهان در طبیعت است و وقتی آنها را به فضای بسته می‌آوریم یعنی آنها  باید با فضای موجود سازگار باشند. پس بهتر است گیاهانی بخریم که با شرایط فضای بسته متناسب باشند. مثلا گیاهانی که به رطوبت زیادی نیاز دارند، نور زیاد و مستقیم نیاز نداشته باشند. نیازی نیست گیاهان گرانقیمت بخریم؛ مثلا گیاه  پرسیاوشان  در مازندران داخل جوی آب زندگی می‌کند و خواص دارویی هم دارد اما از نظر مالی ارزش چندانی ندارد. این گیاه را مقایسه کنید با  زاموفیلیا  که گرانقیمت است. می‌توان از گیاه پرسیاوشان در فضاهایی مثل سرویس بهداشتی استفاده کرد به جای گیاهان گرانقیمت که همان کارکرد را دارند.

گل‌ها، حس صمیمیت بین افراد را زیاد می‌کنند
علاقه انسان‌ها به زیبایی گل و گیاه، امری طبیعی و ذاتی است. به همین علت رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها در سراسر دنیا برای القای حس خوب به مشتریان خود از گل‌ها روی میزهای خود استفاده می‌کنند.وقتی مردم از یک رستوران برای شما تعریف می‌کنند، در واقع در حال تشریح خاطره حس خوب خود از آن رستوران هستند. این حس خوب ترکیبی از عوامل مختلف می‌شود؛ غذا، برخورد پرسنل، گل‌آرایی رستوران، آرامش و داشتن حس خوب در محیط. استفاده از دسته گل‌های طبیعی و گیاهان در رستوران باعث افزایش استقبال مهمانان از آن محیط می‌شود. استفاده از گل‌های معطر می‌تواند نه‌تنها روی مهمانان، حتی روی کارمندان آن نیز تأثیر مثبت داشته باشد. حضور گل و گیاه روی میز کافی‌شاپ‌ها و رستوران‌ها می‌تواند حس صمیمیت بین مشتریان را بیشتر کند و تأثیر بسزایی در ساختن شبی خاطره‌انگیز داشته باشد. در مطالعه‌ای که در دانشگاه راتگرز انجام شد، محققان دریافتند که گل‌ها به‌خاطر تأثیری که روی خلق‌وخوی می‌گذارند، ناخودآگاه به افراد در ایجاد روابط عاطفی بهتر با دوستان و اعضای خانواده کمک می‌کنند.

گل در هتل‌ها باعث انتقال حس مهمان‌نوازی می‌شود
گل‌ها به فضا رنگ می‌بخشند و می‌توانند دکوراسیون سرد و بی‌روح را به منظره‌ای زیبا و چشم‌نواز تبدیل کنند. در محیط لابی هتل، معمولا دسته گلی روی میز پذیرش قرار داده می‌شود که این گل در واقع نماد خوشامدگویی صمیمانه به مهمانان است. گل، نماد گرمی، عشق و محبت است و وجود گل‌ها در این مکان‌ها باعث کاهش استرس و ایجاد حس خوب و حس شادی می‌شود. همچنین گل در هتل‌ها باعث انتقال حس مهمان‌نوازی می‌شود. خیلی وقت‌ها می‌بینیم که مسافران در کنار گل‌های لابی هتل، عکس می‌گیرند و همین باعث ماندگاری خاطرات و نام هتل یا اقامتگاه می‌شود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید