• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
یکشنبه 4 تیر 1402
کد مطلب : 195525
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/O7qVr
+
-

ایران در مسیر مدارهای بالا

ایران به‌خاطر تحریم‌های بین‌المللی چندین سال است که توسعه پرتابگرهای بومی خود را در دست اقدام دارد. وزارت دفاع با تولید انواع پرتابگر‌های بومی مانند سیمرغ، ذوالجناح و تحقیقات گسترده، نقشی برجسته در رسیدن به ارتفاعات بالاتر از ۵۰۰کیلومتر در فضا دارد.
در حوزه پرتابگر، سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و نیروی هوافضای سپاه فعال هستند و با تولید انواع پرتابگر‌ها و رفع نیاز‌های کشور در حوزه پرتابگر، در کنار سازمان فضایی ایران در تلاشند که حضور کشورمان در مدار پایین(لئو) تثبیت شود.
در این زمینه، وزارت دفاع با تولید انواع پرتابگر‌های بومی مانند سیمرغ، ذوالجناح و تحقیقات گسترده برای توسعه پرتابگر‌های سوخت مایع، نقش بسزایی در دستیابی کشورمان به ارتفاعات بالاتر از ۵۰۰کیلومتر دارد و با توجه به برنامه‌ریزی گسترده سازمان فضایی ایران برای دستیابی کشور به مدار ژئو(طبق برنامه ۱۰ساله فضایی)، وزارت دفاع در حوزه پرتابگر و حتی در حوزه طرحی و ساخت ماهواره‌های بومی بیش از یک‌تن می‌تواند به سازمان فضایی ایران کمک کند.
به گزارش همشهری،همچنین پس از آنکه رئیس‌جمهور، در جلسه شورای‌عالی فضایی بر دستیابی به مدار 36هزار کیلومتری زمین تأکید کرد، وزارت ارتباطات هم ابراز امیدواری کرد که تست سامانه انتقال مداری در سال آینده صورت گیرد. تست سامانه انتقال مداری به این معنی است که ماهواره مستقر در یک مدار با رانشگرهای قوی‌تر به مدار بالاتر منتقل شود. آنطور که گفته شده، برای تحقق این هدف، کمیسیون تخصصی تشکیل شده است.
ایران کمتر از ۳دهه است که فعالیت فضایی خود را شروع کرده و این فعالیت‌ها، روز‌های متنوع و پرافت‌وخیز زیادی را به‌خود دیده است. همه در کشورمان حول یک محور اتفاق نظر دارند و آن این است که ایران نباید در صنعت فضایی از رقبایش عقب بیفتد.
صنعت فضایی کشورمان در واقع یک صنعت نوپاست که نسبت به بسیاری از صنایع دیگر مانند نفت، گاز، برق، آب و... عمر بسیار کمی دارد، اما باید توجه داشت که صنعت فضایی ایران با همین عمر کوتاهش، توانسته قله‌های زیادی را در عرصه‌های دانش و فناوری فتح کند.
ایران در یک‌سال گذشته با یک همکاری بین‌المللی توانست ماهواره خیام را در مدار 500 کیلومتری زمین قرار دهد. دانشمندان و محققان ایرانی در تلاشندتا ایران به سطحی از توانایی برسد که بتواند محموله‌های سنگین‌تر را در مدارهای بالای زمین قرار دهد. رصد زمین از این مدارها می‌تواند باعث شود ایران در جنبه‌های راهبردی مختلف دست بالا را در منطقه و جهان داشته باشد.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید