آخرین وضعیت سدهای خوزستان
معاون مطالعات جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با تشریح آخرین وضعیت سدهای این استان گفت: سدهای دز، کارون و مارون شرایط مطلوبی دارند، اما خشکسالی هیدرولوژیکی همچنان در سد کرخه برقرار است. علی شهبازی با بیان اینکه ورودی به سدهای خوزستان از اولمهر تا 20اردیبهشت، 18میلیاردو338میلیون مترمکعب بوده است به تسنیم گفت: در این بازه زمانی ورودی آب 59درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته، ولی نسبت به میانگین بلندمدت ورودی آب به سدهای استان خوزستان 4درصد کمتر بودهاست.
او با بیان اینکه در بین سدهای خوزستان بیشترین کمبود ورودی آب را در سد کرخه شاهدیم، افزود: مجموعه ورودی آب سد کرخه در سال آبی جاری تا تاریخ 20اردیبهشت، 2میلیاردو79میلیون مترمکعب بود که 48درصد کمتر از میانگین بلندمدت بوده است.
معاون مطالعات جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان در ادامه با اشاره به ذخایر سدهای استان خوزستان گفت: مجموع ذخیره سدهای خوزستان در حال حاضر 18میلیاردو46میلیون مترمکعب است.
شهبازی با بیان اینکه در سدهای زنجیره کارون حدود 98درصد آبگیری اتفاق افتاده است، گفت: همچنین در سدهای دز و مارون نیز 100درصد آبگیری اتفاق افتاده است. او با بیان اینکه شرایط سد کرخه همچنان در شرایط نامناسبی است، گفت: کل حجم مفید سد کرخه تنها 642میلیون مترمکعب است و 3میلیاردو177میلیون مترمکعب از ظرفیت سد خالی و نشاندهنده تداوم شرایط خشکسالی در حوزه کرخه است. امیدواریم با مدیریت منابع و مصارف آبی بتوانیم در ادامه فصل، شرایط پایدار را برای کشت پاییزه ایجاد کنیم.
شهبازی با اشاره به شرایط ویژه در حوضه کرخه گفت: خشکسالی هیدرولوژیکی همچنان در سدکرخه برقرار است و در اینباره تلاش میکنیم با برنامهریزی دقیق منابع و مصارف آبی در قالب شوراهای استانی سازگاری با کمآبی و شورای کشاورزی مدیریت مطلوب شرایط خشکسالی تحقق یابد.