• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 20 خرداد 1397
کد مطلب : 19204
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/m2An
+
-

منظومه فکری دلوز؛ ماشینی برای تفکر

منظومه فکری دلوز؛ ماشینی برای تفکر

کتاب «دلوز، ایده، زمان» گفت‌وگوی بلند محسن آزموده (روزنامه‌نگار) با عادل مشایخی (مدرس و مترجم فلسفه) است که اولین‌بار توسط نشر بیدگل در سال1393 به بازار نشر آمد.

در این کتاب مفاهیم «ایده» و «زمان» از دیدگاه ژیل دلوز بررسی و تحلیل شده‌اند. «ایده» یکی از مهم‌ترین مفاهیم فلسفی از زمان افلاطون تا هگل است اما از نظرگاه دلوز، ما با یک مفهوم جدید از ایده مواجه هستیم که مثل ایده‌های افلاطونی متعال نیستند و با ایده‌های هگلی هم فرق دارند. کل اندیشه دلوز مانند یک هزارتو با مدخل‌ها و ورودی‌های متفاوت است و می‌توان از مدخل‌های مختلف وارد اندیشه‌اش شد؛ مهم شبکه‌ای است که برای تفکر بهتر شکل می‌گیرد؛ یعنی از هر ورودی‌ای که وارد منظومه فکری دلوز شویم شبکه‌ای شکل می‌گیرد که ماشینی برای تفکر است. این کتاب تلاش کرده است مخاطبان غیرحرفه‌ای را در حوزه فلسفه جذب کند. ویرایش و چاپ دوم «دلوز، ایده، زمان» توسط نشر ناهید منتشر شده است.

مشایخی در رابطه با ویراست دوم این کتاب در مقدمه گفته است: «در این ویرایش جدید برای پرهیز از برهم‌زدن تقدم و تأخر منطقی پرسش‌ها و پاسخ‌ها یا بیش از حد طولانی‌کردن پاسخ‌ها، تغییر چندانی در متن گفت‌و‌گو داده نشده است، فقط در برخی موارد برای روشن‌تر کردن بعضی نکات، با احتیاط چند کلمه یا یکی 2 سطر به بعضی پاسخ‌ها افزوده شده است؛ برخی غلط‌های چاپی ویرایش نخست نیز اصلاح شده‌اند. در ویرایش نخست، در بخش اول نیز مانند بخش دوم، پاسخ به آخرین پرسش محسن آزموده با طرح یک مسئله پایان گرفت؛ «تکوین زمان در تفاوت و تکرار دلوز»؛ این مسئله عنوان مقاله‌ای است که به منزله‌ ضمیمه به این ویرایش جدید افزوده شده است».

این خبر را به اشتراک بگذارید