شورای شهر و روستا، ثمره پربرکت انقلاب اسلامی ایران
لطفالله فروزنده*
تأکید بر مشورت و کار شورایی در آموزههای دینی، آنچنان سترگ جلوه داده شده است که هیچکس خود را بینیاز از مشورت گرفتن نمیداند. همچنان که مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) درخصوص اهمیت شوراها تأکید دارند: «شوراها از مظاهر مشارکت مردمی و برای تسهیل امور مردم است». به بیان دیگر، شوراهای اسلامی شهر و روستا، یکی از جلوههای مهم مردمسالاری و یکی از ثمرات بزرگ انقلاب اسلامی ایران هستند. شورای اسلامی شهر بهعنوان یک نهاد مردمی باهدف سازماندهی و برنامهریزی، نظارت و بالا بردن سطح کیفی و کمی در زمینههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی با هدف افزایش بهرهوری با کمترین هزینه پا به عرصه وجود نهاده است. در ایران اسلامی و بعد از احیای قانون شوراها، این نهاد همواره منشا خیر و برکتهای زیادی بوده و بهخصوص در حوزه مدیریت شهری به یاری شهروندان و شهرداری شتافته است.
از اینرو شایسته است ضمن تبریک روز شوراها به فعالان این عرصه بهویژه اعضای محترم شورای اسلامی کلانشهر تهران، آرزوی سلامتی، وحدت و همدلی بهتر و بیشتر از گذشته را کرده و از تلاش تک تک اعضای شورای شهر تهران به جهت دقت در نظارت و ریلگذاریهای خوبی که برای رسیدن به چشماندازهای ترسیم شده از سوی شهردار محترم تهران داشتهاند، کمال تشکر را داشته باشم.
یکی از اقدامات راهبردی و مهم شورای شهر تهران در سال گذشته که شایسته قدردانی است و باید به استحضار شهروندان گرامی تهران برسد، توجه به موضوع مهم توسعه حملونقل عمومی در بودجه مصوب سال 1402بوده که معاونت مالی و اقتصاد شهری نیز در همین راستا تمام تلاش خود را در سالجاری برای اجرای هرچه بهتر این سیاست بهکار خواهد بست. امیدواریم اجرای مجموعه این سیاستها به رضایت دوچندان شهروندان عزیز تهرانی منجر شود و با رویکرد تحولی شورای اسلامی شهر تهران، گامهای مؤثری برای جبران عقب ماندگیها برداشته شود و در ادامه راه نیز با همفکری و تعامل و مشورت موفق به ساماندهی امور شهر و مردم در حوزه مدیریت شهری باشیم.