• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
شنبه 9 اردیبهشت 1402
کد مطلب : 190324
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Nx7X6
+
-

مترو و اتوبوس روی ریل توسعه و بازسازی

سیدجعفر تشکری هاشمی از تقویت زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی تهران و اقدامات صورت گرفته طی 19ماه اخیر برای جبران عقب‌ماندگی این حوزه می‌گوید

مترو و اتوبوس روی ریل توسعه و بازسازی

مسئله حمل‌ونقل و ترافیک در پایتخت به یکی از مسائل پیچیده و لاینحل در شهر تبدیل شده و در زمانی که شورای ششم شهر تهران مدیریت پایتخت را بر عهده گرفت، حال حمل‌ونقل عمومی خوب نبود؛ هرچند که همچنان برای این مسئله مهم در شهر مشکلات جدی دارد اما کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای شهر تمرکز جدی بر این مهم داشته تا هرچه سریع‌تر، چرخه فرسوده ناوگان عمومی نونوار شود. چراکه نو شدن ناوگان عمومی در تهران می‌تواند 2 معضل آلودگی هوا و ترافیک را بهبود بخشد. به‌گفته سیدجعفر تشکری هاشمی، شورای ششم شهر تهران توجه به توسعه حمل‌نقل عمومی در پایتخت و تقویت زیرساخت‌ها را به‌طور جد دنبال می‌کند و برهمین اساس بخش اعظمی از بودجه 1402را به موضوع بخش حمل‌ونقل و ترافیک اختصاص داده‌اند و این مسئله ازجمله اقدامات مهم کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک محسوب می‌شود. در گفت‌وگو با این نماینده شورا، جزئیات اقدامات کمیسیون تشریح شد که در ادامه می‌خوانید.

موضوع حمل‌ونقل در شهر ازجمله مسائلی است که شهروندان به‌صورت مستقیم با آن درگیر هستند، به اهم اقداماتی که در این حوزه صورت گرفته‌است اشاره می‌کنید؟
طی یک سال و نیم گذشته که شورای ششم شهر تهران مدیریت پایتخت را برعهده گرفت، کمیسیون عمران و حمل ونقل یکی از کمیسیون‌های پرکار شورا بوده چراکه حمل‌ونقل یکی از مسائل اصلی شهروندان محسوب می‌شود و زیرساخت‌های شهر یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که باید به آن اهمیت دهیم. موضوع آلودگی هوا از مسائل مبتلا‌به شهر است، عمده مواردی که درکمیسیون بررسی شده متمرکز بر این مسئله بوده است. در ارتباط با وضعیت حمل‌ونقل عمومی در بخش اتوبوسرانی، بازدیدهایی صورت گرفت و جلسات متعددی در این یک‌سال و نیم داشتیم، نخستین طرح و طرح‌های بعدی‌ای که در شورای ششم تصویب شد، مربوط به مترو و اتوبوس بود و تمرکز جدی بر این مسئله داشتیم. در طول این مدت، کارهای مختلفی صورت گرفته که بخش اول اقدامات کمیسیون، طرح‌ها و لوایحی است که مورد بررسی قرار گرفته، بخش دوم مربوط به بازدیدها، سرکشی‌ها و نظارت‌های کمیسیون است، لذا بازدید از مناطق با محوریت حوزه زیرساخت حمل‌ونقل عمران و ترافیک و بازدید از شرکت‌ها و سازمان‌های شهرداری بخش بعدی کار ما بوده است.
درباره مهم‌ترین پروژه‌ها و موضوعاتی که پیگیری کردید، توضیح می‌دهید؟
یکی از پروژه‌های مهم، پیاده راه حضرت فاطمه(س) بوده که برای منطقه جنوبی تهران و مناطق 17و 18می‌تواند یک مزیت درجهت کیفیت زندگی شهروندان محسوب شود. طی بازدیدهایی که داشتیم تغییراتی که لازم است انجام شود را در دستور کار قرار دادیم. همچنین بحث امکان سنجی اتصال ایستگاه‌های راه‌آهن به ایستگاه‌های مترو را داشتیم، در این رابطه بررسی‌هایی صورت گرفت و طرح‌هایی بررسی شد تا برای اتصال آن اقداماتی صورت گیرد. بحث دیگر پیاده‌راه حدفاصل میدان قدس تا میدان تجریش است که جزو یکی از پروژه‌های انسان محور است و در طول این مدت روی آن کار شده و در عین حال باید توسط شهرداری تهران نیز به مرحله اجرا برسد. وضعیت مترو به‌خصوص در بخش بهره‌برداری مشکلات زیادی را داشت، علاوه بر بازدیدهایی که داشتیم تصمیمات مهمی در زمینه اورهال و بازسازی واگن‌ها، به‌روز رسانی حوزه مرکز فرمان مترو و تکمیل خطوط گذشته را در دستور کار قرار دادیم.
اقداماتی که درباره هوشمندسازی تهران انجام دادید را شرح می‌دهید؟
درباره وضعیت سیستم‌های هوشمند تهران نگرانی داشتیم چراکه خرابی‌های زیادی را شاهد بودیم، بازدید میدانی در این رابطه صورت گرفت و روند رو به بهبود است. هرچند هنوز به وضعیت مطلوبی نرسیده اما امیدواریم اقداماتی توسط شهرداری تهران به سرعت در این حوزه انجام شود. بحث مربوط به آب‌های سطحی شهر تهران و مدیریت سیلاب را داشتیم و بازدید از شرکت خاکریزآب صورت گرفت. برهمان اساس تعیین اولویت‌های ساخت و نحوه یکپارچه‌سازی این شبکه مورد توجه قرار گرفت به همین دلیل در کمیسیون به موضوع آب‌های سطحی توجه شد. همچنین از وضعیت پایانه‌های تهران، بازدید داشتیم و درباره بهره‌برداری از پایانه جدید شهر مصوباتی را به تصویب رساندیم، منابع لازم را در اختیار شهرداری تهران قرار دادیم تا هرچه سریع‌تر پایانه را به بهره‌برداری برسانند. در سال گذشته این تأکیدات صورت گرفت و امسال منابع غنی‌تری را در اختیارشان قرار دادیم.
برای پارک حاشیه‌ای در کمیسیون چه کردید؟
پارک حاشیه‌ای سال‌ها تعطیل شده بود و فعالیتی در این خصوص صورت نمی‌گرفت، طرحی در شهرداری تهران تصویب شد تا بتوانیم خدمات خوبی را به شهروندان ارائه دهیم. در سال جدید سایر مناطق باقی مانده باید مشمول این طرح شود و انضباط خوبی درباره پارک حاشیه‌ای داشته باشیم. جایگاه‌های سوخت در تهران ناکافی است و مشکلاتی را در این خصوص داریم برهمین اساس طرحی را در شورای شهر تصویب کردیم که ملزم به ایجاد جایگاه‌های کوچک مقیاس سوخت‌رسانی در سطح محلات است که جزو اقدامات مهم این دوره شورا محسوب می‌شود. تعدادی محقق شده و تعدادی دیگر در دست ساختند و نکته مهم این طرح حل مشکل سوخت رسانی است که در سطح محلات دادیم.
در پایان می‌توانید یک جمع بندی از آنچه در کمیسیون حمل‌ونقل رقم خورده است، داشته باشید؟
در کمیسیون هیچ شرکت، سازمان و منطقه‌ای را فراموش نکردیم. یا از همکاران در شهرداری دعوت کردیم در کمیسیون برنامه‌ها را ارائه دهند و تجارب انتقال داده شد یا در دستور کار شورا قرار دادیم تا یک مجموعه پویا داشته باشیم. برای سال 1401به این مسئله پی بردیم که باید منابع، فرصت‌ها و اختیارات را به بخش حمل‌ونقل اختصاص دهیم و 47درصد بودجه 1402را به بحث حمل‌ونقل اختصاص دادیم و بیش از 26هزار و 500میلیارد تومان در حوزه تملک دارایی سرمایه‌ای منابع درنظر گرفتیم و شهرداری را ملزم کردیم یک دوازدهم از بودجه را به واحدهای حمل‌ونقل اختصاص دهد و بودجه به بخش‌های زیرساختی و حمل‌ونقل تخصیص دهد تا مطمئن شویم که این پروژه شکل می‌گیرد و علاوه بر این بازدیدها نیز دنبال خواهد شد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید