• شنبه 1 دی 1403
  • السَّبْت 19 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 21
سه شنبه 15 فروردین 1402
کد مطلب : 188349
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/nZY84
+
-

راهی جز مدرسه‌سازی نداشتم

بانی انجمن خیرین مدرسه‌ساز تهران مبدع طرح متریک است

گزارش
راهی جز مدرسه‌سازی نداشتم

پریسا نوری-روزنامه‌نگار

همه وجودش عشق به فرزندان این آب و خاک است. می‌گوید بچه‌ها باید در فضای مناسب تحصیل و رشد کنند تا بتوانند در اعتلای فرهنگ کشور بکوشند. باور دارد اگر فرهنگ کشور سروسامان پیدا کند، چرخ اقتصاد می‌چرخد و مشکلات و مسائل اجتماعی کشور هم حل می‌شود. این بینش و اندیشه مردی است که پایه‌گذار انجمن خیرین مدرسه‌ساز تهران است و ساخت صدها کلاس درس در نقاط مختلف شهر را در کارنامه درخشانش دارد.

 ماجرای نخستین مدرسه
مجمع خیرین مدرسه‌ساز یکی از بزرگ‌ترین تشکل‌های مردم نهاد کشور است که از سال ۱۳۷۷ به همت «کاظم دلیلی» خیر و نیکوکار مدرسه‌ساز و با هدف جذب مشارکت خیرین و نیکوکاران برای ساخت و تجهیز فضاهای آموزشی تاسیس شد. این نیکوکار که در حال حاضر عضو هیأت مدیره این مجمع و رابط خیرین مدرسه‌ساز در منطقه ۴ تهران است، از روزهایی می‌گوید که سنگ‌بنای نخستین مدرسه خیرساز را در منطقه ۴ گذاشت: «۴پسر دارم که در دهه ۷۰ در دبستان شهید علیپور منطقه ۴ درس می‌خواندند. چون همیشه برای رسیدگی به وضعیت تحصیلی‌شان به مدرسه می‌رفتم، این رفت‌وآمد باعث شد تا به‌عنوان مسئول انجمن اولیا و مربیان دبستان شهید علیپور در منطقه ۴ انتخاب شوم. بچه‌ها به‌ترتیب سن به مدرسه می‌رفتند و همین امر باعث شد تا ۱۲ سال مسئولیت انجمن اولیا و مربیان با انتخاب اولیای دانش‌آموزان بر عهده من باشد.»


جز شرمندگی پاسخی نداشتم!
دلیلی با بیان اینکه در آن سال‌ها با تلاش و همدلی دیگر اعضای انجمن توانستند ۷سال متوالی از هر لحاظ در استان تهران به‌عنوان مدرسه نمونه انتخاب شوند، می‌گوید: «اما اواخر با تراکم زیاد دانش‌آموزان مواجه و مجبور شدیم کلاس‌ها را دو نوبته کنیم ولی در هر نوبت هم کلاس‌ها پرتراکم بودند. وقتی علت افت تحصیلی بچه‌ها را پیگیری کردم متوجه شدم به‌دلیل شلوغی کلاس‌ها و تعداد زیاد دانش‌آموزان گاهی
اوقات معلم‌ها حتی نمی‌توانند مبصر باشند، چه برسد به تدریس!» این خیر مدرسه‌ساز ادامه می‌دهد: «آن روزها جز شرمندگی پاسخی نداشتم و به این فکر افتادم که باید خودمان برای حل این مشکل بزرگ دست به‌کار شویم؛ هیچ راهی نبود جز اینکه باید مدرسه‌ای در نزدیک این مدرسه می‌ساختیم.»

مدرسه «اولیا» را اولیا ساختند
ماجرای ساخت مدرسه «اولیا» در محدوده میدان هروی که نخستین تجربه مدرسه‌سازی دلیلی و زمینه‌ساز تشکیل مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان تهران بود هم خواندنی است: «موضوع ساخت مدرسه را با انجمن اولیا و مربیان در میان گذاشتم و از ۲۲عضو انجمن فقط ۵نفر با من همکاری کردند و شروع به ساخت مدرسه‌ای در میدان هروی کردیم. این مدرسه ۲۱کلاسه با ۲۲۰۰مترمربع زیربنا و هزار مترمربع زمین در سال ۱۳۷۵ ساخته شد و تفاوت آن با دیگر مدارسی که توسط خیرین به شکل گمنام ساخته می‌شد این بود که مشارکتی ساخته شد. آن زمان از وزیر وقت آموزش و پرورش برای افتتاح مدرسه دعوت کردیم. وقتی ایشان آمدند و متوجه طرح مشارکتی برای ساخت مدرسه شدند با توضیحاتی که به ایشان دادیم به این نتیجه رسیدیم که مجمع خیرین مدرسه‌ساز را به شکل قانونمند تاسیس کنیم. سرانجام اساسنامه مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان تهران در سال ۷۷به ثبت رسید و بعد از آن هیأت مدرسه تشکیل و با تشکیل این مجمع در استان‌های دیگر سرانجام جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور تاسیس شد.»

مکث
اجرای طرح متریک


آرزویش تشکیل جامعه ۵ میلیون نفری خیرین مدرسه‌ساز از میان ۱۵میلیون دانش‌آموز کشور است و برای تحقق این آرزو برای نخستین بار در سال ۹۵ طرحی به نام متریک را ابداع و اجرا کرد. در این طرح دانش‌آموز حداقل به اندازه یک متر در ساخت مدرسه مشارکت دارد. مدرسه ۱۱کلاسه «نوجوانان» در محدوده میدان صدم نارمک که سال ۹۹ افتتاح شد، حاصل این طرح است. بانی مجمع خیرین مدرسه‌ساز می‌گوید: «در این طرح تلاش کردیم برای دانش‌آموزان کارآفرینی کنیم و آنها یک سهم معنوی در ساخت این مدرسه داشته باشند و سال‌ها بعد از فارغ التحصیلی وقتی نام خودشان را در تابلوی خیرین مدرسه‌ساز که روی دیوار نصب شده می‌بینند متوجه می‌شوند که چقدر کارشان ارزش داشته است.»




 

این خبر را به اشتراک بگذارید