درباره تولید ۳۰۰محصول تحریمی
حجتالاسلام حسین کاظمزاده؛ پژوهشگر
ملتی که به رشد و بلوغ سیاسی اجتماعی میرسد، نهتنها تهدید بر او کارگر نیست، بلکه آن را قلب ماهیت کرده، تبدیل به فرصت میکند.
بالاتر از این و به تعبیر سردار دلها: «میزان فرصتی که در تهدیدها وجود دارد در خود فرصتها وجود ندارد.»
با همین زاویه نگاه است که در ادبیات دینی ما در دل بلا، نعمت نهفته است.
گزارش قرآن از برخی مسلمانان در ماجرای جنگ احزاب که تمامی گروههای معاند، روبهروی جمعیت اندک مسلمانان صفبندی کردند این است که جز بر ایمان این جمع مخلص افزوده نشد:
وَلَمَّا رَءَا ٱلمُؤمِنُونَ ٱلأَحزَابَ قَالُواْ هَذَا مَا وَعَدَنَا ٱللَّهُ وَرَسُولُهُۥ وَصَدَقَ ٱللَّهُ وَرَسُولُهُۥۚ وَمَا زَادَهُم إِلَّا إِیمَنا وَتَسلِیما
تجربه انقلاب اسلامی هم همین مسئله را تأیید میکند.
هر وقت که دشمن همه اهرمهای خود را برای فشار بر ملت، فعال کرد، مردم رشید ایران، همین را سکوی پرتاب و صعود خود کردند.
نسخه نهایی و به روزش، ماجرای تحریم است که سبب بروز استعدادهای ملت ایران شد و در یک فقرهاش و طبق آمارهای رسمی، نزدیک به ۳۰۰محصول تحریمی توسط شرکتهای دانشبنیان کشور در دوران تحریم، تولید داخل شده است.
آخرین محصول این عزم ملت که در همین چند روز پیش توسط محققان دانشگاه تبریز تولید و به بازار عرضه شد، چسب نفرکس (Naphrax) برای کاربردهای آزمایشگاهی و یک محصول تحریمی است و با همان کیفیت خارجی اما با یکچهارم قیمت، روانه بازار شده است.
یا مورد دیگر تولید داروهای جدید سرطان و بیماریهای خاص در روزهای شلوغ اغتشاش بود؛ ایامی که شاید تصور این بود که کشور، جز به جمع شدن این ماجرا به مسئله دیگری فکر نمیکند.
عمده این است که دشمن، توان محاسبه رفتار مردم مومن ایران را ندارد.
نظام محاسباتیاش تابع قواعدی است که در ایران جواب نمیدهد.