• پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403
  • الْخَمِيس 16 شوال 1445
  • 2024 Apr 25
شنبه 6 اسفند 1401
کد مطلب : 186423
+
-

فرمان جهاد‌تبیین به علما

رهبرمعظم انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان‌رهبری بر تلاش بی‌وقفه برای حفظ و افزایش سرمایه عظیم مردمی نظام تأکید کردند

رهبری
فرمان جهاد‌تبیین به علما

رهبرمعظم انقلاب صبح پنجشنبه در دیدار اعضای مجلس خبرگان‌رهبری، این مجلس رفیع و بسیار مهم را نماد درهم‌‌آمیختگی «جمهوریت» و «اسلامیت» خواندند و با اشاره به حضور بی‌بدیل، حیاتی و مستمر مردم در صحنه‌های گوناگون، گفتند: بنیه قوی مردمی نظام، ثروتی ملی است که خداوند با آن، حجت را بر علما و همه مسئولان نظام تمام کرده‌است و همه باید در حفظ و افزایش این سرمایه عظیم، بی‌وقفه تلاش کنیم.به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم‌رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تبریک حلول‌ ماه مبارک شعبان و اعیاد بزرگ و شادی‌آفرین آن، مجلس خبرگان را نماد حقیقی مردم‌سالاری دینی دانستند و افزودند: این مجلس در پرتو تحقق کاملا سالم مردم‌سالاری، منتخب مردم است ضمن اینکه متشکل از علمای دین است و جوهره دینی نظام را نشان می‌دهد.

وظایف سنگین خبرگان
جایگاه، اهمیت و حساسیت مجلس خبرگان بالاتر از هر مرکز و مجموعه‌ای در نظام است. این مجلس، هم تعیین‌کننده رهبری و هم با مراقبت‌های خود، تضمین‌کننده‌ وجود و استمرار شرایط رهبری است که چنین جایگاه عظیمی، وظایف سنگینی را متوجه اعضای خبرگان می‌کند و هیچ اهمالی در ادای این وظایف، در درگاه پروردگار پذیرفته نیست.

بعضی دشمنی‌ها با ذات نظام است
بعضی دشمنی‌ها با جمهوری اسلامی مربوط به مسائل سیاسی و مواضع آن در قبال موضوعی مانند فلسطین است، اما بعضی دشمنی‌ها با ذات نظام است، چراکه این نظام درمقابل افراد معتقد به نسخه غرب که با هرگونه دخالت دین در مسائل اجتماعی مخالفند یا در برابر سردمداران لیبرال‌دمکراسی که پشت پرچم دروغین آزادی و دمکراسی، نقشه سلطه و غارت منابع دنیا را کشیده‌‎اند، ایستاده و با قرار دادن «مردم‌سالاری و آزادی» در کنار «دین» نقشه آنها را به‌هم زده‌است.

مردم حجت را تمام کرده‌اند
حضور مردم، حجت الهی را بر ما مسئولان و علما تمام کرده‌است و اینکه فقط به این ثروت ملی افتخار کنیم، کافی نیست، بلکه باید این ثروت را مستمرا حفظ و زیاد کنیم و به وظایف خود در این زمینه عمل کنیم.

از شبهه نباید رنجید
تشکیل حلقه‌های معرفتی از فضلای جوان و پرشمار و صاحب‌فکر در شهرهای مختلف با محوریت علمای بزرگ و اعضای مجلس خبرگان گامی دیگر برای ارتباط مؤثر با جوانان است. از شبهه هم نباید رنجید.

مطالبه رهبری از خبرگان
اهتمام خبرگان در رسیدگی به مسائل گوناگون کشور «مطالبه رهبری» و «موضوعی درست» است. مهم‌تر از همه‌ مسائل، پرداختن و اهتمام جدی به وظایف درونی و بیرونی اعضای مجلس خبرگان است.

لزوم تبیین؛ علت اصلی دشمنی‌ها
تبیین علت اصلی دشمنی‌ها برای مردم ضروری است. با تبیین این علت اصلی، دیگر کسی نباید در فضای‌مجازی و غیر از آن، بگوید جمهوری‌اسلامی برای خود دشمن می‌تراشد، زیرا این ذات مردم‌سالاری دینی است که موجب ابطال نقشه‌های بدخواهان و عامل دشمنی آنهاست.

نقش بی‌بدیل دین و علما
نقش دین و علما در شکل‌گیری اینگونه حرکت‌های ملی و انقلابی، مهم و بی‌بدیل است. در انقلاب اسلامی هم امام‌خمینی(ره) به‌عنوان یک عالم دینی و مرجع‌تقلید نقش‌آفرین بود که توانست به پشتوانه میراث هزارساله علمای دین و اعتماد و اعتقادی که در مردم به آنها شکل گرفته بود، ملت را از تهران تا روستاها و شهرهای دوردست با شعار واحد به حرکت درآورد که این کار از هیچ حزب و شخصیت سیاسی دیگری ساخته نبود.

شبهات مانند تحریم‌هاست
شبهات مانند تحریم‌ها‌ست و موجب مطالعه و فکر و تحقیق برای پاسخگویی می‌شود، همانطور که تحریم‌ها ما را وادار کرد در مسائل مختلفی مانند دفاعی، درمانی و سلامت به دستاوردهای جدیدی دست یابیم که اگر تحریم‌ها نبود، مطمئنا این پیشرفت‌های فنی و صنعتی وجود نداشت.

مهم‌ترین وظیفه رهبری
استمرار فعالیت هیأت تحقیق مجلس خبرگان در رسیدگی و مراقبت از «حفظ شرایط رهبری و انجام وظایف مندرج در قانون اساسی و دیگر وظایف قطعی رهبری» بسیار مهم است. مهم‌ترین وظیفه رهبری، رصد و حفظ حرکت کلی و حرکت بخش‌های مهم نظام درجهت انقلاب است تا زاویه‌ای از مسیر اصلی پیش نیاید و انقلاب اسلامی مثل انقلاب‌های دیگر منحرف نشود.

جلوه‌های بنیه مردمی قوی نظام
شأن دوم اعضای مجلس خبرگان «شأن علمایی» آنهاست. بنیه مردمی قوی جمهوری اسلامی و ارتباط و اتکای مردم و نظام به یکدیگر، ثروتی ملی، حقیقتی غیرقابل کتمان و بی‌نظیر یا لااقل کم‌نظیر در دنیا‌ست که جلوه‌های آن در ماجرای کرونا و به میدان آمدن مردم، کمک‌های مؤمنانه و همچنین حضور و تلاش‌های مردم در کمک به آسیب‌دیدگان حوادث طبیعی حقیقتا حیرت‌انگیز است.

جهاد تبیین، وظیفه‌ای سنگین برای علما
ثروت عظیم و تهدیدزدای حضور و بنیه مردمی، برای نظام حیاتی است. علما فارغ از داشتن یا نداشتن مسئولیت دولتی، برای حفظ این سرمایه عظیم وظایف سنگینی دارند که مهم‌ترین آن «جهاد تبیین» است.

مراقب باشیم حرف  بی‌منطق نزنیم
سؤال‌ها و شبهه‌های جوانان نیازمند بیان منطقی و اقناعی است. مراقب باشیم حرف سست و بی‌منطق نزنیم که البته وظیفه پشتیبانی فکری مجموعه‌های جوان و افراد صاحب‌فکر، برعهده حوزه علمیه قم و سایر حوزه‌های علمیه است.

ضرورت تبیین جایگاه مجلس‌خبرگان
تبیین منطقی، مستدل و مستمر جایگاه مجلس خبرگان برای افکارعمومی به‌خصوص برای نسل جوان از دیگر وظایف اعضای این مجلس است. تبیین صحیح جایگاه تعیین‌کننده‌ مجلس خبرگان، مردم را با شوق و اشتیاق به پای صندوق‌های رأی در انتخابات این مجلس می‌آورد؛ البته اعضای این مجلس، شأنیت علمایی نیز دارند که وظایف سنگین دیگری را متوجه آنها می‌کند.

تجلی پشتوانه مردمی نظام
راهپیمایی ۲۲بهمن امسال تجلی دیگری از بنیه مردمی قوی نظام است. در کجای دنیا مشابه چنین اجتماع عظیمی برای یک امر سیاسی وجود دارد که مردم با این کثرت و تنوع جمعیت و سلایق، از پیران قدخمیده تا نوجوانان نورسیده، چهل‌وچند سال پشت‌سرهم و در شرایط آب و هوایی غالبا سخت، هرسال در صحنه حاضر شوند؟ این پشتوانه و بنیه مردمی قوی نظام است که البته ما به آن عادت کرده‌ایم و شاید عظمت آن را خوب درک نکنیم.

تقویت ارتباط با جوانان
علما با حرف نو، بیان نو و منطق نو، با جوانان گفت‌وگو و گره‌های ذهنی آنها را باز کنند. البته در برابر شبهاتی هم که پاسخ آنها را نمی‌دانیم، بگوییم «نمی‌دانم» یا «باید بررسی کنم».

ضرورت امیدآفرینی
مسئله‌ «امیدآفرینی» ضروری است. «یأس‌آفرینی» یکی از سیاست‌های مستمر دشمن است. در سال1369 یک گروه سیاسی در نامه‌ای سراسر یأس‌آفرین به یکی از مسئولان کشور نوشتند: «ملک و ملت به لبه‌ وحشتناک ویرانی و نابودی رسیده ‌است»! سال۶۹ این آقایان به این نتیجه رسیده بودند که کشور به لبه‌ ویرانی و نابودی رسیده حالا دائما از این حرف‌ها هست.



















 

این خبر را به اشتراک بگذارید