• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 26 بهمن 1401
کد مطلب : 185683
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/669gR
+
-

اعلام بخش‌های سی‌و‌هشتمین جشنواره موسیقی فجر

موسیقی
اعلام بخش‌های سی‌و‌هشتمین جشنواره موسیقی فجر

با اعلام دبیرخانه، بخش‌های مختلف سی‌وهشتمین جشنواره موسیقی فجر معرفی شدند. به گزارش ستاد خبری سی‌وهشتمین جشنواره موسیقی فجر، این دوره از جشنواره شامل بخش استان‌ها، پژوهش، رقابتی، جایزه باربد، غیررقابتی (ارکسترال، کلاسیک، ردیف دستگاهی، نواحی، هنرستان‌های موسیقی و پاپ)، جشنواره جشنواره‌ها، جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه، بخش سرود و بخش بین‌الملل است.
بخش استان‌ها به‌طور همزمان در ۱۴ استان برگزار خواهد شد. گلستان با ۳۴ اجرا، آذربایجان‌شرقی با ۲۰، کرمانشاه با ۱۸، خراسان شمالی با ۱۴، زنجان با ۱۲، هرمزگان با ۱۲، جنوب کرمان با ۱۱، کهگیلویه و بویراحمد با ۱۱، مازندران با ۸، همدان با ۶، بوشهر با ۶، البرز با 5 ، لرستان با ۵ و گیلان با ۴ اجرای صحنه‌ای میزبان سی‌و‌هشتمین جشنواره موسیقی فجر خواهند بود.  بخش پژوهش به‌مدت 5روز به میزبانی رادیو گفت‌وگو و به‌صورت زنده برگزار می‌شود و هنرمندان موسیقی و کارشناسان درباره موضوعات حوزه موسیقی به بحث و تبادل‌نظر خواهند پرداخت.
بخش رقابتی به‌منظور حضور جریان‌های نوین موسیقی و صدا در ایران که در بازنگری صورت‌های شنیداری به ایده‌پردازی و اجرا بدون پیش‌داوری‌های مرسوم در ساخت و اجرای موسیقی متداول می‌پردازد در این دوره به‌عنوان جایزه ویژه به جشنواره اضافه شده است.
جایزه باربد با هدف معرفی و ‌آثار برگزیده اهالی موسیقی ایران‌ و تقدیر از آنها، اعتلای هنر موسیقی و ارتقای سلیقه و فرهنگ شنیداری مخاطبان، صیانت از هویت ملی مبتنی بر آموزه‌های آیینی و ایرانی، تقویت و حمایت از هنر خلاق به‌ویژه ایده و اجراهای صدا و موسیقی نسل جوان برگزار می‌شود. بخش غیررقابتی با هدف شناسایی، ظرفیت‌سازی‌ و حمایت از فعالیت‌های خلاقانه هنرمندان و گروه‌های موسیقی سراسر کشور، با اولویت معیارهای هنری در هر شاخه از موسیقی برگزار می‌شود. در جشنواره جشنواره‌ها که برای نخستین‌بار به‌عنوان بخش نمایشگاهی این دوره از جشنواره حضور دارد، پوستر و جدول ادوار مختلف جشنواره موسیقی فجر به‌همراه فیلم اجراهای صحنه‌ای برگزیده در دوره‌های گذشته برای مخاطبان به نمایش گذاشته می‌شود.
در جایزه ترانه نیز متن ترانه‌هایی که از مهر ۱۴۰۰ تا مهر ۱۴۰۱ به‌صورت تک‌آهنگ یا در قالب آلبوم موسیقی از سوی مؤسسات یا اشخاص حقیقی و حقوقی پس از دریافت مجوز از دفتر موسیقی تولید و منتشر شده‌اند، توسط هیأت داوران بررسی و ترانه‌های برگزیده معرفی می‌شوند.
همچنین جایزه موسیقی و رسانه در 2محور و با هدف تجلیل از نقش اهالی رسانه در زمینه نقد و هم‌افزایی حوزه‌ موسیقی، افزایش نقش رسانه‌ها در توجه عمومی به موسیقی و کلام، فرهنگسازی با موسیقی، افزایش سواد هنر موسیقی دربین عموم جامعه، توجه به‌گونه‌های مختلف موسیقی، به‌ویژه موسیقی نواحی و خرده‌فرهنگ‌ها و تبیین موسیقی به‌عنوان کالای فرهنگی برگزار می‌شود.‌ در بخش سرود، ۱۰ گروه برای نخستین‌بار در یک سالن مجزا طی ایام جشنواره روی صحنه خواهند رفت و براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، تقدیر از فعالان سرود و انتخاب بهترین گروه سرود براساس آرای مردمی از‌دیگر برنامه‌های این بخش است.‌بخش بین‌الملل با محوریت موسیقی و باهدف تعامل و تبادل فرهنگی و هنری و با حضور‌گروه‌های خارجی برگزار خواهد شد.‌سی‌وهشتمین جشنواره موسیقی فجر از
۲۸ بهمن‌ماه تا سوم اسفندماه ۱۴۰۱ به دبیری بهزاد عبدی در بخش‌های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی برگزار خواهد شد. جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه، بخش سرود و نشست‌های پژوهشی برنامه‌های گوناگون این دوره از جشنواره را تشکیل می‌دهند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید