دلایل افزایش قیمت گوشت از دوربین هزینه تولید
شاخصهای پیشنگر نشان میدهند، افزایش 70 تا 90درصدی هزینه تولید متهم اصلی رشد نرخ گوشت قرمز و مرغ در زمستان امسال بوده است
مرکز آمار ایران با انتشار 2گزارش جداگانه از دلایل افزایش قیمت گوشت مرغ و قرمز در زمستان امسال پردهبرداری کرد.
طبق تخمین مرکز آمار، هزینه تولید در صنعت گاوداری، در فصل پاییز امسال، نسبت به فصل مشابه سال قبل، 72.5درصد و هزینه تولید در صنعت مرغداری 88.2درصد بیشتر شده است. افزایش هزینه تولید البته بر رشد قیمت فرآوردههای گوشتی ازجمله گوشت مرغ و قرمز اثرگذار خواهد بود.
انتظار میرود دولت سیاستی را برای پایین آوردن هزینه تولید در پیش بگیرد تا نرخ تورم کالاهای خوراکی بهویژه مواد پروتئینی و لبنی در شب عید امسال و بهار سال آینده بالاتر نرود.
تورم در راسته لبنیاتیها
به گزارش همشهری، از آنجا که بیشتر لبنیات از شیر گاو تهیه میشود، شاخص تورم در این بخش بیانگر چشمانداز قیمت تمامشده محصولات لبنی شامل، شیر، ماست، کره و پنیر خواهد بود. مرکز آمار ایران میگوید: هزینه تولید شیر در پاییز نسبت به تابستان امسال 1.4درصد، نسبت به پاییز سال گذشته 85.7درصد در یک بازه یکساله منتهی به فصل پاییز امسال 87.6درصد افزایش یافته است.
این نهاد آماری میگوید: هزینه تولید محصولات گاوداریهای صنعتی در پاییز امسال در همه استانها افزایشی بوده و بیشترین رشد هزینه تولید فصلی در استان سیستان و بلوچستان با 12.9درصد و کمترین میزان هم در استان خراسان جنوبی با نیم درصد ثبت شده است. بیشترین هزینه تولید گاوداریهای صنعتی در پاییز امسال نسبت به پاییز سال گذشته را گاوداران آذربایجان غربی با 91.8درصد و کمترین را گاوداران بوشهری با 45.3درصد تجربه کردهاند.
احتمال افزایش قیمت گوشت مرغ
یافتههای مرکز آمار نشان میدهد هزینه تولید مرغ گوشتی در پاییز امسال نسبت به پاییز سال قبل 103درصد افزایش یافته و در یک بازه زمانی یکساله هم هزینه تولید این کالا 73.1درصد رشد کرده است. این گزارش میافزاید: بیشترین افزایش هزینه تولید مرغداریهای صنعتی در پاییز امسال نسبت به پاییز سال گذشته در استان کرمانشاه 21.7درصد ثبت شده؛ درحالیکه در همین بازه زمانی هزینه تولید در استان خراسان رضوی 16.3درصد کاهش یافته است. مرکز آمار میگوید: شاخص کل تولید در مرغداریهای صنعتی ایران در فصل پاییز امسال نسبت به فصل مشابه سال قبل، در همه استانها با افزایش روبهرو بوده و بیشترین میزان افزایش مربوط به استان چهارمحال و بختیاری با ١٢٥،٤درصد و کمترین میزان افزایش آن مربوط به استان اردبیل با ٤٠،٣درصد بوده است.