• دو شنبه 17 دی 1403
  • الإثْنَيْن 6 رجب 1446
  • 2025 Jan 06
یکشنبه 9 بهمن 1401
کد مطلب : 184252
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qjZZk
+
-

چالش اصلاح شاخص آلودگی هوا

افزایش آلودگی هوای کلانشهرهایی مانند تهران موجب شد که مدارس براساس مفاد آیین‌نامه اضطرار آلودگی هوا، در شاخص ۱۵۰ -شرایط ناسالم برای تمامی گروه‌ها - تعطیل شوند.
به گزارش ایسنا، تعطیلات متوالی مدارس باعث اعتراض وزارت آموزش و پرورش شد و کار آنقدر بالا گرفت که در پی آلودگی طولانی‌مدت هوا زمانی که قرار بود کمیته اضطرار آلودگی هوا مدارس را دوباره تعطیل کند، یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش از پیشنهاد این وزارتخانه به دولت برای تعلیق ملاک شاخص‌های کیفیت هوا در تعطیلی مدارس خبر داد و گفت: در کشورهای دیگر شاخص کمتر از ۳۰۰ باشد، تعطیل نمی‌کنند، اما شاخص برای تعطیلی مدارس ما را روی ۱۵۰ بسته‌اند و شبیه دوره کرونا شده‌ایم؛ درحالی‌که شاخص‌های آلایندگی ما زیر ۲۰۰ هستند.
پس از صحبت‌های نوری و در سکوت سازمان حفاظت محیط ‌زیست، احمد وحیدی، وزیر کشور اعلام کرد: سازمانی که طرح تغییر شاخص‌ها را ارائه داده سازمان حفاظت محیط‌زیست است؛ یعنی سازمانی که خود باید دغدغه اصلی اجرای قوانین مربوط به کاهش آلودگی هوا مانند آیین‌نامه‌های شرایط اضطرار آلودگی هوا را داشته باشد، خواستار تغییر آن شده است! علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست نیز در واکنش اعلام کرد: در دنیا با شاخص ۳۰۰-۲۰۰ فقط مدارس ابتدایی را تعطیل می‌کنند. ما شاخص‌های آلودگی را تعیین می‌کنیم و تعطیلی بر عهده هیأت وزیران است.  هیأت وزیران هم شاخص۱۵۰ تعیین کرده بود و اکنون می‌خواهد تصمیم خود را عوض کند. این اظهارات با مخالفت برخی مسئولان و کارشناسان مواجه شد. دکتر عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با اشاره به عوارض شدید آلودگی هوا بر سلامت کودکان در واکنش به اصلاح شاخص‌ آلودگی گفت: وزارت بهداشت با هرآنچه به سلامت مردم آسیب برساند مخالف  است. سحر تاج‌بخش، رئیس سازمان هواشناسی کشور نیز اعلام کرد: نمی‌توان استانداردها را تغییر داد. در تمام دنیا شاخص‌ها و تعاریف آنها به همین شکل است. تنها می‌توان نحوه  واکنش را تغییر داد. آلاینده‌ها در ضریب هوش و تنفس تأثیرگذار هستند. دائما هم نمی‌توان مدارس و ادارات را تعطیل کرد در امور کشور مشکل ایجاد می‌کند؛ بنابراین اقدام مناسب، کنترل آلاینده‌هاست. یوسف رشیدی، معاون اسبق سازمان حفاظت محیط‌زیست نیز تغییر استانداردها را پاک کردن صورت مسئله به جای انجام اقدامات لازم برای کاهش انتشار آلودگی هوا توصیف کرد و  بهزاد اشجعی، عضو سابق کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا گفت: قصد تغییر دستورالعمل و قانون را دارند.

این خبر را به اشتراک بگذارید