• جمعه 7 دی 1403
  • الْجُمْعَة 25 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 27
چهار شنبه 28 دی 1401
کد مطلب : 183253
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/r0mxL
+
-

ارتفاع پست! نفوذی‌های پروازی!

میان افراد نفوذی که در دوران آغازین انقلاب اسلامی نام آنها بر سر زبان‌ها افتاد، نام «علی اکبر محمدی» و «بهزاد معزی» بیش ازهر نام دیگری به گوش می‌رسد این دو که از فرصت انقلاب و نبود سازوکارهای نظارتی و گزینشی بهره‌برداری کرده و توانسته بودند به مسئولان و مقامات کشور نزدیک شوند، توانستند برخی مهره‌های نفوذی و اصلی جریان ضد‌انقلاب را از ایران نجات داده و بخشی از ثروت ایران را با خود به یغما ببرند. اما اینکه این دو چگونه موفق به اجرایی‌کردن اهداف خود شدند را در ادامه می‌خوانید.

روایت اول
علی‌اکبر محمدی؛ خلبانی درگیر ارتفاع پست

علی‌اکبر محمدی عاشق فوتبال بود. در سال‌های دهه 40و 50به شکل حرفه‌ای به فوتبال روی آورد و در باشگاه‌های فوتبال بانک ملی، پرسپولیس و تاج بازی کرد. به‌دلیل علاقه زیاد به خلبانی جذب نیروی هوایی شد و پله‌های ترقی را به سرعت طی کرد. گرچه همسرش عضوی از سازمان منافقین بود اما، با وقوع انقلاب اسلامی اعتقادات همسرش را از همکاران نظامی‌اش پنهان کرد. توانمندی‌هایی ازجمله پرواز طولانی‌مدت بین کشورها او را به یکی از معدود خلبانانی تبدیل کرده بود که چنین قابلیتی را داشت و به این دلیل، به سرعت به درجه سرگردی رسید.
توانایی پرواز طولانی مدت با جت‌های فالکن سبب شد او به‌عنوان یکی از اعضای ثابت تیم پرواز بلندپایگان جمهوری اسلامی انتخاب شود. اعتماد مسئولان به او به حدی بود که هاشمی رفسنجانی تنها زمانی سوار هواپیمای فالکن می‌شد که محمدی خلبان آن باشد و در غیراین صورت سوار هواپیما نمی‌شد. به این دلیل، بسیاری محمدی را نورچشمی هاشمی می‌دانستند. او علاقه داشت به‌دلیل این ارتباط شخصی با هاشمی به‌عنوان رئیس شرکت هواپیمایی آسمان منصوب شود اما این اتفاق رخ نداد. بعد از آن، علی اکبر به واسطه برادرش که در آمریکا علیه ایران فعالیت ظاهرا فرهنگی انجام می‌داد!
 با عراق که در جنگ با ایران بود نزدیک شد و رژیم بعث، با پیشنهاد 2میلیون دلاری به او خواهان ربودن هواپیمای حامل هاشمی رفسنجانی به ایران شد. محمدی به طمع 2میلیون دلار وعده داده شده به گیلان، محلی که فالکن در آن نگهداری می‌شد رفت با همراه همسر و دخترش سار بر آن شد. دقایقی از پروازش نگذشته بود که برج مراقبت فرودگاه متوجه تغییر مسیر غیرعادی فالکن شد. برج با محمدی تماس می‌گیرد و محمدی در پاسخ اعلام می‌کند یکی از موتورهای هواپیما آتش گرفته است. مکالمه میان محمدی و برج مراقبت ادامه می‌یابد و محمدی خبر می‌دهد موتور دوم هواپیما هم آتش گرفته است. برج در می‌یابد که محمدی قصد ربودن هواپیما را دارد. 2جنگنده نیروی هوایی برای بازگرداندن هواپیما به پرواز در می‌آیند. اما چون اعضای خانواده محمدی همراه او بودند، جنگنده‌ها از شلیک به هواپیما خودداری می‌کنند. در نهایت هواپیما وارد مرز ترکیه شده و از آنجا به عراق می‌رود. اقدام او در ربودن هواپیمای مقامات ارشد ایرانی بازتاب زیادی در رسانه‌های بین‌المللی پیدا می‌کند. تا روزی که این هواپیما از سوی محمدی ربوده نشده بود، کسی باور نمی‌کرد؛ عضو ارشد تیم پرواز بلندپایگان جمهوری اسلامی خیانت‌کاری باشد که دست به چنین اقدامی زده است.

روایت دوم
بهزاد معزی؛ قهرمان پوشالی

پدر بهزاد معزی سپهبد محمود معزی از نوادگان عباس میرزا نایب‌السلطنه فتحعلی شاه قاجار بود.
 او از سال 32 برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و در بازگشت به کشور در سال 36 به دانشکده نیروی هوایی پیوست. او از نیمه سال بعد تا سال 40 به آمریکا بازگشت و دوره‌های تخصصی هوانوردی و خلبانی را گذراند. در بازگشت به ایران، به‌عنوان فرمانده گردان پرواز هواپیمای
سی 130انتخاب شد. او یکی از معدود خلبانانی بود که مجاز بودند هدایت هواپیمای اعضای خانواده سلطنتی را برعهده بگیرند چرا که سازمان اطلاعات و امنیت وقت او را کاملا تأیید می‌کرد.
در آخرین سال‌های حکومت پهلوی، شاه از آمریکا یک فروند هواپیمای بوئینگ 707 خریداری می‌کند که با آن اعضای خانواده سلطنتی به راحتی به سفرهایی با طول مدت پرواز بالا بروند. هدایت این بوئینگ را معزی برعهده می‌گیرد. دی‌ماه سال 57، معزی با این هواپیما شاه و خاندانش را از ایران خارج می‌کند. در اقدامی غیرمترقبه بعد از اینکه خاندان سلطنتی به مراکش می‌رود، او هواپیما را به ایران باز می‌گرداند. این اتفاق سبب می‌شود از معزی به‌عنوان یک قهرمان یاد شود. مهرماه سال 1359، با تشکیل انجمن اسلامی در نیروی هوایی معزی تبدیل به گل سرسبد انجمن می‌شود. او در پایگاه‌های مختلف به فرماندهی می‌رسد و در این روند به بسیاری از افسران منافق کمک می‌کند تا از چنگ پاسداران بگریزند. با گذشت زمان و روشن شدن نفاق بنی‌صدر او از ریاست‌جمهوری برکنار می‌شود.  سازمان منافقین تلاش می‌کند بنی‌صدر و مسعود رجوی را از ایران خارج کند. بهترین گزینه برای این کار معزی است. او در طرحی حساب‌شده با استفاده از هواپیمایی که آن را به کشور بازگردانده بود، این دو را از کشور خارج می‌کند. در اندک زمانی، رجوی به پاس خدمتی که معزی به او کرده بود این نفوذی را به عضویت شورای مرکزی گروهک تروریستی منافقین در می‌آورد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید