شنبه زنانه
2برنامه «امید و افتخار» شهرداری تهران، به افزایش میزان سهم زنان در جامعه و اشتغال آنها اختصاص پیدا کرده است
مهدی اسماعیلپور-روزنامهنگار
5مرکز توانمندسازی کوثر جدید به تهران اضافه شدند تا فضای بیشتری برای بانوان، بهویژه زنان سرپرست خانوار برای کارآموزی و اشتغال بیش از پیش در پایتخت فراهم شود. این مراکز دیروز در قالب طرح شنبه «امید و افتخار» شهرداری تهران به بهرهبرداری رسیدند. دیروز البته شهرداری بهرهبرداری از پروژه بهسازی و نوسازی ۴۰۰معبر واقع در بافتهای فرسوده را هم در برنامه داشت و در این میان، علیرضا زاکانی خبرهای دیگری را هم راجع به چند منطقه تهران اعلام کرد.به گزارش همشهری، مراسم بیستمین شنبه «امید و افتخار» در مرکز توانمندسازی کوثر خیابان قزوین با نام کارآفرینی برادران شهید حسنی برگزار شد و در پایان آن، از مادر شهیدحسین گلچیندوست تجلیل شد.مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران، پرویز سروری نایبرئیس شورای اسلامی شهر تهران، عباس شعبانی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، محمدامین توکلیزاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، مریم اردبیلی مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران، غلامرضا شنگی شهردار منطقه۱۷ و جمعی از مدیران شهری در این برنامه حضور داشتند.
رویکرد خانوادهمحور شهرداری و شورای شهر
در مراسم روز گذشته، شهردار تهران با بیان اینکه مفتخریم بیستمین و بیستویکمین شنبه امید و افتخار را بر محور ولادت حضرت زهرا(س) قرار دهیم و نوع خدمتی که ارائه میشود خدمتی از جنس خدمتگزاری و خاکساری برای بانوان عزیز باشد، گفت: «بانوان قریب به ۵۰درصد از جمعیت ما هستند، اما اثرگذاری آنها در جامعه بیش از این است و به تعبیر امام(ره) مرد از دامن زن به معراج میرود. آنچه مردان از خودشان در عرصههای مختلف به ظهور و بروز میرسانند بر مدار خانواده و بر محور مادر شکل میگیرد؛ بر همین اساس توجه به خانواده و محور قرار دادن آن برای اقدامات، یک رویکرد قطعی است. شورای ششم و مدیریت برگرفته از آن، مسیری را انتخاب کرده که بزرگی خود را در خاکساری و خدمت به مردم دیده و مدیریت خود را مبتنیبر مشارکت گذاشته است؛ لذا اگر امروز در چنین فضایی بوده و شاهد فعالیتی برای بانوان هستیم، مبتنیبر رویکردی است که تهران بر مدار خانواده به رشد و بلوغ و عزت برسد و مدیریتی که مبتنیبر مشارکت با همه عناصر جامعه است خدمات خود را افزون بر شرایط موجود ارائه کند.»علیرضا زاکانی با بیان اینکه کسی نمیتواند مشکلات، بهویژه مشکلات اقتصادی را کتمان کند، گفت: «برای حل مشکل راهی جز دست بهدست هم دادن و برگشتن به اصالت انقلاب و در خدمت یکدیگر قرار گرفتن عناصر مختلف وجود ندارد. خشنودیم که این بانوان(بانوان مشغول بهکار شده در مراکز کوثر)، جنبه کارآفرینی و حرکت در مسیر اتکا به توانمندی داخلی را انتخاب کردهاند و این الگویی برای سایر مجموعههاست. این قول را از طرف شورا -که بدون کمک آنها قدم از قدم نمیتوانستیم برداریم- میدهم که با همه وجود در خدمت هستیم تا لبخندی بر لبان اعضای خانواده و مادر خانواده بنشیند و باری از کشور برداریم.»
گام بعدی؛ نظارت جدی شهروندان
زاکانی با یادآوری این نکته که منطقه۱۷ بیشترین شهید را در مقیاس خودش تقدیم کرده است، گفت: « منطقه۱۷ از یک فرسودگی و ندیده شدن رنج میبرد، بر همین اساس از سال۹۶ تا نیمه سال گذشته ۳۵هزار تن آسفالت در معابر بزرگمقیاس منطقه برای ترمیم و نوسازی شکل گرفت و در دوره جدید ۴۲هزار تن آسفالت در معابر کوچکمقیاس، ریخته شد و برای نوسازی این کوچهها از قبل مشارکت مردم و نظرخواهی از آنها و ایجاد میز کار و بازی برای کودکان انجام شد.» سکاندار پایتخت با بیان اینکه از چندی قبل مسیری نو و جذاب را در تهران تحت عنوان «من شهردارم» شروع کردهایم، گفت: «بر این اساس در پروژههای خود توجهی نیز به پروژههای محلی کردیم و 2هزار پروژه با ۲۵۰۰میلیارد تومان امکانات را در دستور کار قرار دادیم. نخستین مرحله این مشارکتپذیری با حضور بیش از ۳۵۰هزار نفر از همشهریان در تهران را در یک برنامه نرمافزاری آغاز کردیم که هنوز ادامه دارد و اولویتهای مورد نیاز محلات را خود مردم انتخاب میکنند؛ اولویت اجرای پروژههایی که در ماههای گذشته با کار کارشناسی تعریف شده و بودجه آنها را مردم تعیین میکنند که این نشان از یک مرحله رشد مدیریت شهری است. گام بعدی ما تسری این موضوع به همه پروژههای شهری است که نرمافزار آن نیز بالا میآید. گام پس از آن نیز، نظارت جدی شهروندان بر خود ماست، هر چند ۱۳۷ این ماموریت را دارد، اما بهصورت تشدید شده نظارت مردم در کنار ارشاد توسط آنها ست.»
باغراه حضرت فاطمه زهرا(س) تکمیل میشود
زاکانی درخصوص باغراه حضرت فاطمه زهرا(س)(اراضی واقع شده بر تونل خطوط ریلی تهران- تبریز) گفت: «مناقصه بخش رویی آن که فضای ۷کیلومتر از مسیر راهآهن تهران-تبریز است و به زیرزمین منتقل شده، بعد از ۱۵سال انجام شده و بهزودی اجرای ۱.۵کیلومتر آن صورت میگیرد.»
بانوان سرپرست خانوار یک گروه ارزشمند هستند
مریم اردبیلی-مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران: مجموعههای کوثر، زیرساختهایی هستند که برای اشتغال بانوان سرپرست خانوار ایجاد شده و وظیفه داشتیم این مراکز را بهینه کنیم. کاری که در این مدت فرای توسعه کمی مجموعههای کوثر انجام شده، بازنگری در روند فعالیت آنهاست، چرا که به اکثر بانوان شاغل در این مجموعهها حقوق زیر قانون کار تعلق میگرفت یا بیمه نمیشدند که این رویه اصلاح و یا تغییر پیمانکار اتفاق افتاد و اکنون حداقل کف حقوق قانون کار در آن اجرا میشود و تعداد ظرفیتهای شغلی نیز افزایش پیدا کرده است. امیدواریم تا پایان سال تمام ظرفیتهای این مراکز کامل شود.در این دوره، تلاش کردیم صنایع پوشاک و خردهکسبوکارهای مرتبط با آن در کنار خطوط تولیدی به سمت موضوع دانشبنیان تغییر جهت پیدا کنند. همچنین تصمیم گرفته شد که عزیزانی که در زندان بودند به شرط اشتغال، در کنار خانه و خانواده خود باشند، به شرطی که اشتغالشان در مرکز تأیید شود.
نیاز به اقدام دیگر سازمانها
مهدی چمران-رئیس شورای اسلامی شهر تهران: اقدامی درخصوص تعدادی از بانوان شهر توسط شهرداری تهران انجام و شغلی برای این بانوان ایجاد شده است تا بتوانند درآمدی کسب کنند. باید دیگر دستگاهها و سازمانها هم به این موضوع ورود پیدا کنند، چراکه تعداد این خانوارها کم نیست؛ توان شهرداری هم به میزانی نیست که بتواند به همه زنان پایتخت رسیدگی کند و شهرداری وظیفه خود را در اینباره انجام داده است. اقدامات مذکور در حدی است که بانوان بتوانند زندگی خودشان را در حد معمول بگذرانند. حقوقهای پرداختی در ردههای کارمندی است و امیدواریم که خداوند، رهبری و مردم از این عمل خداپسندانه راضی باشند.
افزایش ظرفیت 2برابری
سال گذشته حدود ۶۰مرکز کوثر در تهران وجود داشت که ۵۰مورد آن فعال بود.
در سال1401 و دوران مدیریت جدید شهری تعداد مراکز کوثر به ۸۰مرکز رسیده است.
تا آذر سال گذشته ۷۵۰نفر در مراکز کوثر مشغول بهکار بودند.
ظرفیت مراکز کوثر امسال به ۱۴۰۰نفر افزایش پیدا کرده است.
دیروز ۵مرکز توانمندسازی کوثر در مناطق4(2مرکز)، 8، 10و 17افتتاح شدند.
هفته گذشته یکمرکز کوثر در منطقه۱۳ افتتاح شد.