• شنبه 15 دی 1403
  • السَّبْت 4 رجب 1446
  • 2025 Jan 04
چهار شنبه 7 دی 1401
کد مطلب : 181194
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/oYZBY
+
-

ورود پلیس فتا به تقلب در امتحانات نهایی

امسال برای نخستین بار و با مصوبه کنکوری شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، نمرات امتحانات نهایی دوره دبیرستان در پذیرش دانشگاه‌ها تأثیرگذاری قطعی دارد. در نخستین فاز برای کنکور 1402سهم نمرات امتحانات نهایی پایه دوازدهم، 40درصد است. به همین دلیل طی روزهای اخیر که برخی دروس امتحانات نهایی و ترمیم معدل برگزار شد، اخباری از لو رفتن سؤالات و پاسخ‌های آنها تنها در مدت کوتاهی از شروع آزمون منتشر شد.
 اخباری که البته محسن زارعی؛ رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش هم آن را تأیید می‌کند، اما آن را لورفتن سؤالات نمی‌داند: «انتشار این سؤالات هنگام برگزاری امتحانات بوده و به‌معنای لو رفتن سؤالات نیست چرا که لو رفتن سؤالات مربوط به قبل از برگزاری آزمون است.» با این حال این ابهامات مطرح است که امنیت حوزه‌های امتحانی چگونه تأمین می‌شود و اگر داوطلبی حین برگزاری آزمون، موفق به بردن موبایل به داخل حوزه و دریافت پاسخ‌ها شود، چگونه می‌توان به سهم قطعی و 40درصدی سوابق تحصیلی اطمینان داشت؟
زارعی در این‌باره توضیحاتی به تسنیم داده و گفته: «برای قطع اینترنت حوزه‌های امتحان، مکاتباتی انجام شده اما هنوز مصوبه‌ای برای محدود کردن اینترنت نداریم. برای جلوگیری از ورود موبایل و ابزارهای الکترونیک، توصیه‌های لازم به داوطلبان ارائه شده، همچنین در مبادی ورودی حوزه‌های اجرا کنترل‌های لازم انجام می‌شود.» این مسئول درباره اینکه در نخستین روز امتحانات نهایی، یک داوطلب موفق به آوردن موبایل به جلسه امتحان شده و چطور در حوزه امتحان متوجه این موضوع نشدند؟ بیان می‌کند: «برخی افراد سودجو در فضای مجازی، کانال‌هایی را ایجاد کرده و دانش‌آموزان را اغفال می‌کنند که با این ترفندها می‌توانید موبایل یا ابزار جاسوسی را مخفی و در زمان امتحان پاسخ‌ها را دریافت کنید. افرادی که تصویر سؤالات نخستین امتحان نهایی را در فضای مجازی منتشر کردند، شناسایی شدند و تمام دروس صفر لحاظ می‌شود.»‌
زارعی درباره اینکه آیا برای شناسایی موبایل و ابزارهای جاسوسی به تجهیزات خاصی نیاز دارید؟ عنوان می‌کند:‌ «بخشی از این تجهیزات که دستگاه‌های سیگنال‌‌یاب است در برگزاری کنکور توسط سازمان سنجش استفاده می‌شود البته تعداد این دستگاه‌ها محدود است. همچنین حفاظت آزمون باید مرتب در حوزه امتحانی تردد داشته باشد تا متوجه مبادله سیگنال شود. راهکار اصلی این است که تمام عوامل حوزه‌های امتحانی توجیه باشند، از سوی دیگر با شبکه‌های سودجو که این اقدامات را در فضای مجازی تبلیغ می‌کنند برخورد جدی شود. در این‌باره درخواست خود را به پلیس فتا ارائه دادیم و در حوزه‌های امتحانات نهایی هم از راکت‌های فلزیاب برای بازرسی بدنی استفاده می‌شود»‌.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید