این شنبه؛ گشایش درهای موزه صنعت
شهرداری تهران 8پروژه را در هجدهمین شنبه امید و افتخار گنجانده که مهمترینشان بهرهبرداری از فاز نخست احیای کارخانه سیمان ری و تبدیل آن به موزه صنعت است
هجدهمین شنبه امید و افتخار، برخلاف برنامههای پیشین، دربرگیرنده تنوعی از پروژههای شهری است. علیرضا زاکانی، شهردار تهران امروز در قالب این برنامه (شنبههای امید و افتخار) 8پروژه شهری را در 5 منطقه افتتاح میکند؛ پروژههایی از جنس فرهنگی، خدمات شهری، فضای سبز، عمرانی و...؛ طرحهایی که مطالبه شهروندان بوده و با بهرهبرداری از آنها مشکلات محلهها حل میشود یا سرانهها افزایش مییابد.
احداث موزه با اعتبار 25میلیارد تومان
بازسازی قدیمیترین کارخانه سیمان تهران که تا اواخر سال 62 فعال بوده، انجام شده و فاز اول آن که موزه صنعت است، امروز با حضور علیرضا زاکانی، شهردار تهران افتتاح میشود. این کارخانه روزانه تا سقف 600 تن سیمان تولید میکرد که با توسعه شهرنشینی و همجواری با بافتهای مسکونی و به دلیل مسائل آلایندگی تعطیل شد. تاریخ، وسعت و عظمت کارخانه، بناها و فضاهای متعدد و متنوع آن، تجهیزات صنعتی و قرارگیری در جوار آثار شاخص تاریخی و طبیعی، در کهنترین محدوده استان تهران (منطقه 20)، ازجمله دلایلی است که سبب شده تا این مجموعه ظرفیت بالایی را برای نقشپذیری در سطح شهری و حتی ملی داشته باشد. شهرداری تهران از سال 98 مرمت و بازآفرینی آن را شروع کرد و فاز اول شامل 5 هزار مترمربع محوطه، 2 هزار مترمربع فضای کار اشتراکی، ۹۰۰ مترمربع گالری و مرکز اسناد در کنار هزار مترمربع موزه صنعت، با اعتبار 25 میلیارد تومان به اتمام رسیده است. مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در این خصوص میگوید: «تاریخ، وسعت و عظمت کارخانه سیمان، بناها و فضاهای متعدد و متنوع آن، تجهیزات صنعتی جالب توجه و قرارگیری در جوار آثار شاخص تاریخی و طبیعی، در کهنترین محدوده استان تهران، ازجمله دلایلی است که سبب شده تا این مجموعه ظرفیت بالایی را برای نقشپذیری در سطح شهری و حتی ملی دارا باشد.» سیدمهدی هدایت میافزاید: «در همین راستا به پیشنهاد شهرداری تهران، هیأتوزیران در جلسهای در سال ۱۳۹۷ طی مصوبهای حق استفاده از کارخانه سیمان ری را، با هدف مرمت، بازسازی و تبدیل آن به موزه صنعت سیمان و مجموعه گردشگری با کاربریهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی برای مدت ۳۰سال به شهرداری تهران واگذار کرد. براین اساس شهرداری تهران در سال ۱۳۹۸ مرمت و بازآفرینی این مجموعه را به سازمان نوسازی شهر تهران سپرد.» اینطور که هدایت عنوان میکند این کارخانه در اسفندماه سال ۱۳۹۹ رفع معارض شد و عملیات مستندسازی، رفع خطر اولیه و طراحی آن در سال ۱۴۰۰ صورت پذیرفت. سرانجام در این دوره از مدیریت شهری، ظرف 7ماه، فاز نخست موزه صنعت به اتمام رسید تا از امروز پذیرای شهروندان باشد.
به گزارش همشهری، فازهای دیگر این کارخانه طی 3سال انجام و تکمیل میشوند. همچنین امروز در منطقه 21 مراسم احداث خیابان شهیدرحیمی برگزار میشود.
اولویتبندی2000 پروژه
این طرح با هدف مشارکت شهروندان در نظرسنجی، اجرایی میشود و مردم از طریق این سامانه میتوانند 2هزار پروژه شهری برای سال 1402 را اولویتبندی کنند؛ چراکه یکی از راههای ارتباطگرفتن با مردم فضای مجازی است. سابقه این کار در دولت بوده تا درباره پروژههای کشور سؤال شود، اما تجربه پرسش رودررو و حضوری با مردم در رابطه با پروژههای شهری شیوه جدیدی است که برای نخستینبار در شهرداری تهران قرار است، اجرا شود. درواقع مردم از طریق سامانه «من شهردارم» خود را بهجای شهردار تهران تصور و اولویتها را مشخص میکنند و از سوی دیگر با ارائه پیشنهاد در اجرای پروژه، مشارکت خواهند داشت.
ذخیرهسازی آب در مخزن 250 مترمکعبی
بهرهبرداری از مخزن 250مترمکعبی بتنی بوستان آئینه، پروژه منطقه 10 است که هدف از آن ذخیره آب خام برای فضای سبز در مواقع بحرانی است. این طرح با اعتبار یکمیلیارد و 300 میلیونتومان اجرایی شده است.
اعتبار 14 میلیاردتومانی برای 2طرح عمرانی
احداث پیادهراه ضلع شرقی خیابان میعاد شمالی (مساحت هزار و 850 مترمربع) پس از 15 سال و بازسازی و ساماندهی مجموعه فرهنگی شهر ورزش، 2پروژه مهمی هستند که امروز در منطقه 19 بهرهبرداری میشوند. این پروژهها مطالبه دیرین شهروندان بوده که در این دوره از مدیریت شهری با هزینه 14میلیارد تومان (هر پروژه 7 میلیارد تومان) اجرایی شده و به اتمام رسیدهاند.
اجرای3 پروژه عمرانی
احداث مخزن ژئو ممبران (مخزن عایقبندیشده با نوعی پلیمر) پارک کوهسار، احداث مسیر پیادهروی خیابان بیمه سوم و احداث آمفیتئاتر روباز پارک الهام، پروژههای منطقه 5 هستند که امروز بهرهبرداری میشوند.