• چهار شنبه 28 آذر 1403
  • الأرْبِعَاء 16 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 18
پنج شنبه 1 دی 1401
کد مطلب : 180814
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/zm6A5
+
-

خبر امیدبخش همشهری:‌ سینما مرکزی تغییر کابری نمی دهد

سینماهای قدیمی، آماده تغییر کاربری

سردر سینما عصر جدید جمع شد، ولی به‌گفته یکی از مالکانش هنوز خبری از کوبیدن سینما نیست

سینماهای قدیمی، آماده تغییر کاربری

این روزها اگر از مقابل سینما عصر جدید عبور کنید با سردر‌های کنده شده این سینمای قدیمی مواجه می‌شوید. سردر‌هایی که تا همین چند روز پیش همچنان وجود داشتند و حالا با برداشته‌شدنشان به نظر می‌رسد عصر جدید آخرین نشانه‌های ظهور و بروزش به‌عنوان یکی از مهم‌ترین سینماهای پایتخت را از دست می‌دهد؛ هرچند حسین فرح‌بخش، یکی از مالکان عصر جدید در این‌باره به ایسنا می‌گوید:  «تغییر این سینما از طرف ارشاد هم قبلاً اعلام شده، ولی ما هنوز تصمیم خاصی نگرفته‌ایم و فعلا خبری از ساخت‌وساز و کوبیدن سینما نیست؛ منتها چون آنجا دیگر سینما نیست، سردر آن برداشته شده است.»

ضد ‌نوستالژی
بسیاری از سینماهای قدیمی تهران کارکردی نوستالژیک برای دوستداران سینما دارند؛ سینماهایی که مخاطبانشان امروز اغلب به میانسالی رسیده‌اند و خاطره‌هایشان از تماشای فیلم در این سینماها دست‌کم به 2دهه پیش بازمی‌گردد. سینما عصر جدید به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پاتوق‌های فرهنگی تهران در دهه 60 و نیمه اول دهه70، یکی از فرازهای این داستان تلخ نوستالژیک است. هرچند حسین فرح‌بخش به‌عنوان یکی از مالکان این سینما کل ماجرای نوستالژیک بودن عصر جدید را زیر سؤال می‌برد و می‌گوید: «آنهایی که درباره نوستالژی سینما عصرجدید صحبت می‌کنند، چرا در این چند سال به این سینما نیامده‌اند تا فیلم ببینند؟ خودشان پیش وجدانشان قضاوت کنند چرا در این سال‌ها نیامدند؟ حالا الان در فضای مجازی حس نوستالژیک نسبت به سینما پیدا کرده‌اند؟» نکته‌ای که فرح‌بخش به آن اشاره نمی‌کند از‌دست‌رفتن هویت سینما عصر جدید در نوع فیلم‌هایی است که در یک‌دهه اخیر به نمایش درآورده و اینکه با آمدن پردیس‌های مدرن، کسب‌وکار سینماهای قدیمی کساد شده است.

خبر امیدبخش‌
«سینما مرکزی تغییر کاربری نمی‌دهد.» این را نماینده بنیاد خیریه کامرانی در سینما مرکزی می‌گوید. رسول مقیمی در گفت‌وگو با خبرنگار همشهری می‌افزاید: «از ابتدا هم قرار بر تغییر کاربری سینما مرکزی نبود و بنیاد خیریه کامرانی به‌عنوان مالک سینما، چنین تصمیمی نداشته و ندارد. سینما در ایام کرونا تعطیل شد و بعد از فروکش‌کردن پاندومی کرونا، شرایط اقتصادی و قهر مخاطب با سینما باعث شد برای بازگشایی منتظر شرایط مناسب بمانیم.» به‌گفته مقیمی، سینما مرکزی به‌عنوان یکی از سینماهای مهم میدان انقلاب با تغییر شرایط و بهبود اوضاع اقتصاد، سینما‌ بازگشایی خواهد شد. او در ادامه می‌گوید: «هم‌اکنون ادامه حیات سینماهای بخش خصوصی با چالش‌های بسیار مواجه شده است. بعد از انتشار خبر تغییر کاربری سینما مرکزی در همشهری، تعدادی از سینماداران با ما تماس گرفتند که شما چگونه موفق شدید تغییر کاربری بگیرید؟ راهش را به ما هم بگویید.» به‌گفته مقیمی، شرایط دشوار حاکم بر گیشه سینمای ایران باعث شده سالن‌های سینما درصورت فعالیت، زیان بیشتری متحمل شوند و در این شرایط تعلیق فعالیت سالن‌های سینمای متعلق به بخش خصوصی دست‌کم جلوی ضرر و زیان بیشتر را می‌گیرد.
همشهری ۱۳آذرماه در گزارشی به موضوع تغییر کاربری سینماهای خاطره‌انگیز میدان انقلاب پرداخته بود. در این گزارش آمده بود سینماهای مرکزی و پارس حکم تغییر کاربری دریافت کرده‌اند که حالا به‌گفته نماینده مالک در سینما مرکزی، این سینمای قدیمی تغییر کاربری نداده است. مالک سینما پارس اما حکم تغییر کاربری را دریافت کرده و سالن‌هایش با برداشتن صندلی‌ها، آماده تغییر کاربری شده است‌.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید