مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور از پذیرش تمامی زنان سرپرست خانوار واجد شرایط پشت نوبت دفتر توانمندسازی زنان سرپرست خانوار سازمان بهزیستی کشور خبرداد.
«نرجس اسعدی» مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور درباره زنان سرپرستخانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور، گفت: اکنون ۵۰۰هزارو۲۶۴ خانوار زنسرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور هستند.
او درباره آخرین آمار زنان سرپرستخانوار پشت نوبت تحت پوشش سازمان ادامه داد: در سال۱۴۰۱، تمامی زنان سرپرست خانوار واجد شرایط پشت نوبت، پذیرش شده و هماکنون زمان انتظار برای متقاضیان به صفر رسیده است.
مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور درباره خانوادههای دارای فرزند چندقلو نیز تصریح کرد: هماکنون، تعداد ۳۱۵۰۰خانواده دارای فرزند دوقلوی نیازمند و تعداد ۳۵۰۰خانوار دارای فرزند سهقلو و بالاتر تحت پوشش این دفتر هستند.
اسعدی درباره پرداخت کمکهزینه ودیعه مسکن به زنان سرپرست خانوار خاطرنشان کرد: بهمنظور کمک به تأمین مسکن مناسب برای مددجویان مستأجر تحت پوشش، مبلغی بهعنوان ودیعه مسکن به آنان پرداخت میشود که در حال حاضر سرانه همان ۲۴میلیون تومان است.
او همچنین درباره پرداخت وام بلاعوض بهعنوان سرمایه شغلی به زنان سرپرست خانوار گفت: برنامه آمادهسازی شغلی مبتنی بر آموزشهای کاربردی در زمینه ارتقای دانش و مهارتهای کارآفرینی، کسبوکار و مهارتهای شغلی است. بر این اساس آن دسته از خدمتگیرندگان که شرایط اشتغال را دارا هستند، طی مدت زمان محدود از آموزشهای لازم بهرهمند شده و آماده حضور در بازار کار میشوند. مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: بدیهی است توجه به علایق و توانمندی افراد با تأکید بر ارتقای مهارتهای اجتماعی خدمتگیرندگان در کسب آموزشهای حرفهای بهمنظور راهاندازی یک کسبوکار موفق ضروری است. پس از این مرحله، بهمنظور شروع و توسعه یک کسبوکار اثربخش و پایدار و افزایش سطح توانمندی خدمتگیرندگان، همچنین مبلغی بهمنظور تامین سرمایه کار در اختیار آنها قرار داده میشود.
اسعدی تصریح کرد: بهمنظور رفع مشکل وثیقه و ضامن زنان سرپرست خانوار، این دفتر برنامه تامین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی را اجرا میکند. این طرح با رویکرد توانمندسازی گروهی و فردی زنان و جوانان کمدرآمد از طریق بهبود معیشت، ارتقای سرمایه اجتماعی و بانکپذیرکردن بدون وثیقه و ضامن متعارف در قالب «گروههای خودیار»، بهعنوان یک مدل مرجع نوین و پیشرو در کشور در حال اجراست.
او ادامه داد: همچنین صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون، تسهیلات اشتغال خرد زنان سرپرست خانوار دهکهای ۱ تا ۵ درآمدی را تا سقف یک میلیارد ریال (بدون نیاز به معرفی ضامن غیر به بانکهای عامل) را ضمانت میکند.
کنترل مثبت زندگی زنان سرپرست خانواده
مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور درباره برنامههای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، گفت: توانمندسازی زنان، عبارت است از فرایندی که از طریق آن، زنان به دانش، مهارتها و منابع دسترسی پیدا کرده و آنها را قادر میسازد تا کنترل مثبتی بر زندگی خویش داشته باشند و بتوانند کیفیت و سبک زندگی خود را بهبود بخشند. به تعبیر دیگر، توانمندسازی زنان نیز همچون مفهوم کلی توانمندسازی، بهمعنای مقابله با وضعیت بیقدرتی زنان است. این مفهوم به تدارک و تسلط بیشتر بر منابع و کسب منافع برای زنان اطلاق میشود. توانمندسازی یک زن به این معنی است که او برای انجام برخی کارها توانایی پیدا میکند.
اسعدی خاطرنشان کرد: دفتر توانمندسازی خانواده و زنان معاونت امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با رویکردی جامع و علمی، به تمامی ابعاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار (اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و جسمی) توجه کرده و برنامهها و اقدامات مؤثری را طراحی و به مورد اجرا گذاشته است.
او با اشاره به خدمات توانمندسازی که به زنان سرپرست خانوار ارائه میشود، گفت: برنامه تأمین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی (گروه خودیار) - گروه همیار زنان سرپرست خانوار - آمادهسازی شغلی و پرداخت سرمایه کار - پرداخت حق بیمه اجتماعی زنان و دختران روستایی و عشایری - پرداخت حق بیمه اجتماعی زنان شهری - پرداخت شهریه دانشجویان خانوادههای تحت پوشش - آموزش مهارتهای زندگی ویژه زنان سرپرست خانوار و اعضای خانواده ایشان، ازجمله برنامههای دفتر توانمندسازی زنان سازمان بهزیستی کشور است.
مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور درباره تشکیل کارگروه توانمندسازی زنان، تصریح کرد: هماکنون، کارگروه مربوطه تشکیل شده ولی تاکنون شرح وظایف دستگاههای مرتبط مشخص نشده و مقرر شده در ابتدا تولیت امور زنان مشخص شود.
پذیرش تمامی زنان سرپرست خانوار واجد شرایط
در همینه زمینه :