• یکشنبه 25 آذر 1403
  • الأحَد 13 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 15
چهار شنبه 2 آذر 1401
کد مطلب : 177908
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qjYOp
+
-

کاهش4.3درصدی نرخ بیکاری در کرمانشاه

طرح‌های قرارگاه ملی رفع بیکاری در کرمانشاه با ضرباهنگ تندی پیش‌می‌رود

اطلاعات مرکز آمار ایران درباره وضعیت بیکاری کرمانشاه نشان می‌دهد نرخ بیکاری از ابتدای سال تا‌کنون با کاهش همراه بوده‌است.
معاون امور اقتصادی استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه زمستان سال گذشته نرخ بیکاری در این استان 17.9 بود به همشهری می‌گوید: نرخ بیکاری با آغاز فعالیت‌های قرارگاه ملی رفع بیکاری کرمانشاه در بهار امسال به 15.2 و در تابستان به 13.6درصد رسید و کاهش نرخ بیکاری در 3فصل متوالی نشان می‌دهد نرخ بیکاری از ابتدای امسال در استان با کاهش 4.3درصدی روبه‌رو بوده‌است.
بهزاد باباخانی دلیل این کاهش نرخ بیکاری را اجرای طرح‌های بسته 6وجهی قرارگاه ملی رفع بیکاری کرمانشاه می‌داند و می‌گوید: قرارگاه ملی رفع بیکاری در کرمانشاه فرصتی برای استان است که شاید دیگر تکرار نشود و باید حداکثر تلاش خود را برای اجرای این طرح به‌کار بگیریم.

اعتبار 270هزار میلیارد تومانی 
قرارگاه ملی رفع بیکاری کرمانشاه بعد از سفر رئیس‌جمهوری به استان تصویب شد. بیکاری به‌عنوان یک معضل قدیمی در کرمانشاه دلایل متعددی دارد. از آتش جنگ تحمیلی گرفته تا دوران سازندگی، کرمانشاه روزگار پر التهابی را از سر گذرانده‌است. بعد از دهه80 کرمانشاه پذیرای سرمایه‌گذران بود، اما جنگ داخلی در عراق به‌عنوان همسایه غربی کرمانشاه، سرمایه‌گذاران را منصرف می‌کرد.
باباخانی در توضیح بیشتر اجرای طرح‌های قرارگاه ملی رفع بیکاری کرمانشاه می‌گوید: بسته پیشنهادی که از سوی استان برای قرارگاه ملی رفع بیکاری آماده شده، حدود270هزار میلیارد تومان اعتبار می‌طلبد. از این بسته پیشنهادی 82هزار میلیارد تومان شامل 54طرح به هلدینگ‌های وابسته به دولت و نهادهای انقلابی برای سرمایه‌گذاری در استان پیشنهاد شده ‌است.
55هزار میلیارد تومان نیز در خواست تسهیلات از شبکه بانکی برای واحدهای تولیدی در دست احداث یا دارای مجوز استان نیز درخواست استان کرمانشاه برای تحرک و پویایی اقتصادی است.
به‌گفته معاون امور اقتصادی استاندار کرمانشاه، بسته زیرساخت اقتصادی نیز تهیه شده که حدود 15هزار میلیارد تومان اعتبار لازم دارد و زیرساخت اراضی صنعتی و کشاورزی را شامل می‌شود.
باباخانی اضافه می‌کند: این بخش صرفا از اعتبار دولتی بهره‌مند می‌شود و تلاش کردیم مابقی اعتبار از منابع دیگری تامین شود.
درخواست 4.5میلیارد دلاری هم از تسهیلات صندوق توسعه بخش دیگری از فعالیت‌های اجرایی قرارگاه ملی رفع بیکاری کرمانشاه است که باباخانی اینطور توضیح می‌دهد: بخش عمده آن تقریبا به پتروپالایش آناهیتا در جریان طرح‌های مصوب سفر مقام معظم رهبری به کرمانشاه بود و موافقت برای اجرای فاز اول و دریافت تسهیلات 500میلیون یورویی از صندوق توسعه انجام شده و در مراحل نهایی دریافت تسهیلات هستیم. برخی از موانع و مشکلات مربوط به رفع بیکاری کرمانشاه که در سطح استان قابل حل نبودند و به مجوزهای وزارتخانه‌های مرتبط نیاز داشتند، نیز مطرح و به وزارتخانه مربوطه ارسال شده‌ است. همچنین برخی از مشوق‌ها برای توسعه سرمایه‌گذاری از سوی قرارگاه ملی رفع بیکاری استان مطرح شده است.به‌گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه، هم‌اکنون 100هزار نفر در کرمانشاه بیکار هستند.

فعالیت صنایع
استاندار کرمانشاه نیز معتقد است که با اعتبار و تسهیلات مطرح شده برای استان بیش از 70هزار شغل ایجاد خواهد شد. بهمن امیری‌مقدم می‌گوید: با استفاده از فرصت‌های موجود به‌دنبال فعال شدن کارخانه اسیدسیتریک و کارخانه کاغذ‌سازی غرب و همچنین اجرای پروژه عظیم پالایشگاه آناهیتا نیز هستیم. با فعال شدن این صنایع در استان و اشتغال‌زایی شاهد خروج کرمانشاه از رکود اقتصادی خواهیم بود.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه مدیران باید به بحث مولد‌سازی توجه کنند، ادامه می‌دهد: ما با جدیت به‌دنبال اجرای پروژه‌های عمرانی در استان هستیم و دستگاه‌های خدمات‌رسان با تلاش بیشتر زمینه‌های ارائه خدمات زیرساختی به مردم مانند آب، برق و گاز در فصل زمستان را مهیا کنند به‌طوری که هیچ‌گونه کمبودی در این راستا برای مردم وجود نداشته باشد.
مسئولان با راه‌اندازی قرارگاه ملی رفع بیکاری کرمانشاه به میدان آمده‌اند و اشتغال‌زایی، مشوق‌های سرمایه‌گذاری و احیای صنایع راکد را در اولویت قرار داده‌اند. در سفر رئیس‌جمهوری به کرمانشاه ۲۰۰طرح با بیش از ۳۳هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه و آبادانی استان به تصویب رسید.
تحقق مصوبه‌ها می‌تواند نرخ بیکاری در استان را با ایجاد فرصت‌های شغلی پایین بیاورد و پس از این شاهد بالانشینی کرمانشاه در جدول نرخ بیکاری نباشیم. کرمانشاه با ۲میلیون نفر جمعیت در ۱۴شهرستان، 1.5درصد از مساحت و 2.4درصد جمعیت کشور را دربر می‌گیرد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید