سعیده مرادی
وقتی صحبت از رژیم گرفتن و وزن کم کردن میشود، شاید اغلب افراد، یاد غذاهای بدمزهای بیفتند که آنها را بهسختی باید خورد و نمیتوان بهراحتی هضم کرد؛ غذاهایی که نه رنگ و لعابی دارند، نه طعم و مزهای. اما باید گفت امروزه برای افرادی که رژیم خاصی را دنبال میکنند و بهدلیل رژیم نمیتوانند هر نوع غذایی را بخورند، غذاهای بسیاری وجود دارند که خوشطعم هستند و ضمن سالم بودن میتوانند به این افراد کمک کنند که به برنامه کاهش وزن خود ادامه دهند. ما در این مطلب مروری داریم بر تعدادی از این غذاهای رژیمی که در کنار سالم بودن، طعم و مزه دلپذیری هم دارند.
فتوچینی با سبزی
طرز تهیه
ابتدا هویجها و کدوها را پوست بگیرید و با پوستکن به صورت نوارهای باریک و بلند ببرید. در ادامه آب را با کمی نمک به جوش آورید، سبزیها را داخل آن بریزید و به مدت یک دقیقه بجوشانید و سپس آبکش کنید. حالا فتوچینی را در قابلمه آبجوشان و نمک ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه بپزید و آبکش کنید ولی روی آن آب سرد نگیرید. در ماهیتابه روغن زیتون را گرم کرده، سیرها را در آن تفت دهید تا روغن طعم بگیرد و سپس فتوچینی و سبزیجات را یکی دو دقیقه تفت داده و بعد در ظرف سرو ریخته و روی آن مغز تخمه و فلفل و نمک بپاشید.
مواد لازم
فتوچینی یا ماکارونی نواری: ۲۵۰ گرم سیر: ۵ حبه کدو سبز: ۳ عدد هویج: ۲ عدد روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری نمک و فلفل: به مقدار کافی مغز تخمه آفتابگردان: ۲ قاشق غذاخوری
سوپ سبزی چربیسوز
طرز تهیه
ابتدا سبزیها را با دقت بشویید و خرد کنید. سپس آب مرغ را درون قابلمه بریزید بهطوریکه روی مواد را بگیرد. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بپزد. سپس سبزیهای خشک و نمک و فلفل را به سوپ اضافه کنید. در انتها جعفری خردشده را به آن اضافه کرده و به سوپ، نمک و فلفل بزنید. سوپ رژیمی شما آماده است. شما میتوانید در صورت تمایل، سوپ را داخل میکسر یا غذاساز ریخته و آن را به صورت یکدست و زیبا دربیاورید.
مواد لازم
فلفل دلمهای: یک عدد مارچوبه: ۳ عدد گوجهفرنگی: یک عدد کرفس: یک شاخه پیاز: ۲ عدد ترهفرنگی یا پیازچه: ۲ عدد سیر: ۲ حبه جعفری خردشده: یک دسته کوچک نمک و فلفل: به میزان کافی آب مرغ: ۴ پیمانه سبزی خشک (نعناع، برگ کرفس، گشنیز): به مقدار کافی
سالاد الویه رژیمی
طرز تهیه
ابتدا تخممرغ و سیبزمینی را آبپز و رنده کنید. سپس گوشت مرغ را نیز که از قبل با کمی نمک و پیاز آبپز کردهاید ریشریش کرده و به تخممرغ و سیبزمینی رندهشده بیفزایید. در ادامه نخود فرنگی را نیز آبپز کرده و به همراه خیارشور رندهشده به مخلوط اضافه کنید. در انتها ماست و فلفل و نمک و روغن زیتون را خوب هم بزنید تا یکدست شوند؛ سپس به مواد الویه اضافه کرده و خوب به هم بزنید. بهتر است اجازه دهید الویه ۲۰ دقیقه بماند تا جا بیفتد.
مواد لازم
سینه مرغ آبپز: نصف پیمانه یا یک عدد تخممرغ آبپز: یک عدد سیبزمینی آبپز: یک عدد متوسط خیارشور: ۱۰۰ گرم نخود فرنگی: ۵ قاشق غذاخوری ماست چکیده کمچرب: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
خوراک قارچ و هویج بخارپز
طرز تهیه
برای تهیه خوراک قارچ و هویج بخارپز نیاز است که کف ماهیتابه را با روغن چرب کنید. بهتر است برای تهیه این غذا از ماهیتابه رژیمی استفاده شود. در صورتی که ماهیتابه رژیمی در دسترس نبود از ماهیتابه نچسب استفاده کنید تا مواد بدون آنکه بسوزند بخارپز شوند. برای تهیه خوراک قارچ و هویج بخارپز، ابتدا پیاز، قارچ، هویج و فلفل دلمهای را در ماهیتابه بریزید و نمک و فلفل و زردچوبه را هم به آنها اضافه کنید. سپس حرارت را کم کرده و در ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید بخارپز شوند. با توجه به اینکه قارچ به اندازه کافی آب میاندازد نیازی به اضافه کردن آب نیست و تا آب قارچ کشیده شود خوراک شما نیز آماده است.
مواد لازم
قارچ: ۴۰۰ گرم هویج: ۲ عدد بزرگ پیاز: یک عدد کوچک فلفل دلمهای: یکدوم روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار کافی
خوراک مرغ و قارچ رژیمی
طرز تهیه
ابتدا قارچها را باریکباریک برش بزنید و با ۲ حبه سیر خردشده، روی شعله متوسط گاز تفت بدهید. در این مرحله احتیاج به روغن نیست؛ قارچها آب میاندازند و پخته میشوند. بعد از پخته شدن قارچها آنها را از ماهیتابه خارج کنید. در ادامه پیاز را خرد کنید و در یک قاشق غذاخوری روغن زیتون تفت بدهید. سپس سینههای مرغ را هم به صورت نازک خرد کرده و به پیاز اضافه کنید. مرغ را بعد از اینکه داخل تابه ریختید مرتب هم بزنید که هم پخته و هم سرخ شود. بعد از اینکه مرغها کمی سرخ شد به آن مقداری نمک و فلفل اضافه کنید. در انتها قارچها را به محتویات ماهیتابه اضافه کنید تا طعم مواد با هم ترکیب شود و به خورد هم درآیند.
مواد لازم
سینه مرغ: ۳۰۰ گرم قارچ: ۱۰۰ گرم سیر: ۲ حبه روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری پیاز: یک عدد کوچک
سیب زمینی تنوری با سس قارچ و مارچوبه
طرز تهیه
سیبزمینیها را بشویید و روی آنها نمک پاشیده و به مدت یک ساعت در فر با درجه ۴۰۰ درجه فارنهایت بگذارید تا بپزند. اکنون سس قارچ را درست کنید. مارچوبهها را خرد کرده، با یک قاشق روغن زیتون و قارچ و کمی نمک در ماهیتابه ریخته و به مدت ۵ دقیقه بپزید. سپس عصاره سبزیها و در نهایت شیر سویا و رزماری را اضافه کنید. وقتی سیبزمینیها آماده و خنک شدند، آنها را نصف کرده و سیبزمینی پخته درون آنها را بیرون آورید. سیبزمینی پخته را به همراه نمک و ریحان له کرده و داخل پوست سیبزمینیها بریزید و بهمدت۵ دقیقه در فر بگذارید تا طلایی شوند. در هنگام سرو، سس قارچ را روی سیبزمینی تنوری بریزید.
مواد لازم
سیبزمینی بزرگ: ۲ عدد نمک: به میزان لازم ریحان تازه خردشده: یک مشت نمک: یکدوم قاشق چایخوری مواد لازم برای سس قارچ: قارچ ورقهورقهشده: ۲۰۰ گرم روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری مارچوبه: ۶ عدد عصاره سبزی: ۱۰۰ میلیلیتر نمک و فلفل: به میزان لازم شیر سویا: ۴ قاشق غذاخوری رزماری تازه: یک قاشق چایخوری
پنج شنبه 19 آبان 1401
کد مطلب :
176600
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/g5Lxj
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved