وزارت نیرو با هدف کنترل و مدیریت تقاضای برق، اصلاح سیستم روشنایی معابر شهری را با تعویض 11میلیون چراغ روشنایی سطح شهرهای کشور کلید زده و تاکنون با این اقدام دستکم 700مگاوات از مصرف روزانه برق کاسته شده است. بهگفته علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو، بخش قابل توجهی از مصرف برق مربوط به لامپ روشنایی است؛ مصرف لامپ الایدی با گازی قابل مقایسه نیست. تولیدکنندگان میتوانند بهراحتی در یک بازی برد-برد برای تولیدکننده، تامینکننده انرژی و مردم از ظرفیتها استفاده کنند.
یک مقام مسئول در سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی وابسته به وزارت نیرو میگوید: قرار است در دولت سیزدهم 10هزار مگاوات از میزان مصرف روزانه برق با اجرای طرحهای بهینهسازی انرژی کاهش یابد. بهگفته محمد اکبریسیار، طرح ملی اصلاح سیستم روشنایی معابر شهری با هدف کاهش حداقل 700مگاوات با استفاده از سازوکار اجرایی آییننامه ایجاد بازار بهینهسازی انرژی و محیطزیست در دستورکار سازمان ساتبا قرار گرفته است. او تأکید کرد: براساس آییننامه مصوب 1396 شورایعالی انرژی، تمام متقاضیان و مصرفکنندگان انرژی که دارای تعرفه مخفف هستند، در صورت انجام اقدامات بهینهسازی انرژی میتوانند معادل صرفهجویی انرژی انجام شده، گواهی مربوط را دریافت کرده و این گواهی را در بورس انرژی ایران و در چارچوب مقررات حاکم بر آن به فروش برسانند.
بهتازگی نخستین قرارداد بهینهسازی انرژی با موضوع اصلاح سیستم روشنایی معابر با جایگزینی چراغهای فوق کممصرف الایدی، با حضور معاون وزیر نیرو اجرایی شد و بهگفته محمود کمانی، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق، با اصلاح روشناییهای تمام معابر کشور، ۸۰۰مگاوات صرفهجویی در مصرف برق خواهیم داشت. به گزارش همشهری، وزارت نیرو در تابستان امسال 100طرح را برای عبور کشور بدون خاموشی به اجرا گذاشت و حالا امیدوار است با فعالسازی بازار برق انرژی، مصرفکنندگان عمده برق را با مشوقهای ویژه به سمت کنترل مصرف هرچه بیشتر سوق دهد.
براساس آییننامه مصوب سال1396 که در وزارت نیرو بهطور جدی در حال اجراست، متقاضیان مصرف برق دارای تعرفه پایین، در صورت بهینهسازی انرژی، گزارش فنی و اقتصادی خود را به سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی ارسال میکنند که پس از تأیید آن، یک کاربرگ صرفهجویی انرژی برای آنها صادر و برای شرکت توانیر ارسال میشود که این کاربرگ یک اوراق بهادار بوده و در بورس انرژی قابل معامله است.
تعویض 11میلیون چراغ شهری
مدیرکل دفتر سیاستگذاری سازمان ساتبا میگوید: هماکنون طرح ملی اصلاح سیستم روشنایی معابر شهری با هدف جایگزینی 11میلیون چراغ پربازده و کممصرف(LED) با چراغهای موجود در دستور کار قرار دارد. برآوردها نشان میدهد با اجرای این طرح، حداقل 700مگاوات کاهش توان اتفاق بیفتد. بهگفته اکبریسیار، نخستین قرارداد اجرایی این طرح با عنوان اصلاح سیستم روشنایی معابر شهری استانهای یزد و کردستان با حجم 276هزار چراغ و سرمایهگذاری 450میلیارد ریال از 20شهریورماه سالجاری آغاز شده که با اجرای این پروژه 156میلیون کیلووات ساعت صرفهجویی انرژی انجام خواهد شد. او تأکید کرد: علاوهبر طرح ملی روشنایی معابر شهری، طرحهای دیگری در حوزههای ساختمان، صنعت، تجهیزات انرژیبر، خطوط توزیع نیروی برق و نیروگاه بهمنظور بهرهمندی از ظرفیت بازار بهینهسازی انرژی و محیطزیست در دست بررسی و اقدام است که پس از تصویب در شورایعالی انرژی اجرایی خواهد شد.
جایزه ملی میدهیم
یکی از گامهای جدید در مدیریت و کاهش 10هزار مگاواتی ظرفیت مصرف برق، ایجاد ساختار جایزه ملی بهرهوری انرژی برق است که قرار است برای نخستینبار در کشور اجرایی شود. در سال نخست این جایزه به طرحهای مدیریت مصرف بخشهای صنعتی و صنایع انرژیبر، تجهیزات برقی و لوازم خانگی، ساختمانهای مسکونی و غیرمسکونی بزرگ، پروژههای صرفهجویی و شرکتهای دانشبنیان و فناور در حوزه بهرهوری و بهینهسازی مصرف برق پرداخت میشود و برندگان خرداد سال آینده جایزه خود را دریافت میکنند.
تغییر دیگری که با هدف کنترل مصرف برق در تابستان امسال رخ داد، مدیریت مصرف برق صنایع، آن هم با رشد 15درصدی تامین برق 630هزار واحد صنعتی در کل کشور بود. با صرفهجویی صورت گرفته در بخش مصرف برق خانگی، عملا خاموشی در نتیجه ناترازی بین عرضه و تقاضای برق رخ نداد.
سه شنبه 29 شهریور 1401
کد مطلب :
172107
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/pgwNm
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved