• شنبه 8 اردیبهشت 1403
  • السَّبْت 18 شوال 1445
  • 2024 Apr 27
دو شنبه 28 شهریور 1401
کد مطلب : 171971
+
-

موج‌سواری برای پروژه‌ای بزرگ‌تر

آنهایی که بیرون از مرزها با نظام دشمنی و فوت دختر 22ساله را بزرگ‌نمایی می‌کنند، می‌خواهند به مسئله، ابعاد حقوق بشری بدهند

گزارش
موج‌سواری برای پروژه‌ای بزرگ‌تر

هم‌اکنون که این مطلب را می‌خوانید، قضاوت‌ها و اظهارنظرها نسبت به نحوه بازداشت تا جان‌سپردن مهسا امینی، دختر 22ساله ایرانی، در محافل و شبکه‌های اجتماعی همچنان در صدر اخبار شبکه‌های بیگانه قرار دارد؛ اتفاقی که همه از بابت آن ناراحت شدند و همین امر باعث شد که هشتگ مهسا امینی داغ‌ترین هشتگ صفحات مجازی شود؛ اتفاقی که باعث شد تمامی مسئولان از همان ابتدا نسبت به آن واکنش نشان دهند و ضمن ابراز تأسف، پیگیری‌های لازم را به عمل آورند. البته با وجود اینکه مدیرکل پزشکی قانونی تهران اعلام کرده که دلیل فوت مهسا امینی تا 3هفته دیگر اعلام می‌شود، موج‌سواری عده‌ای روی این رویداد بسیار به چشم می‌‌آید؛ چراکه برخی این اتفاق را که همه ایرانی‌ها را متاثر کرد، دستاویز و پروژه‌ای جدید تعریف کردند تا مدتی از آن بهره‌برداری سیاسی کنند. کافی است که مجموعه اظهارنظرهایی را که در این 2روز از سوی برخی جریان‌های مخالف نظام بیان شده است، ببینیم آن زمان موضوع را درخواهیم یافت. واکنش‌‌های رئیس دولت اصلاحات، جهانگیری، ظریف، حسن خمینی، آذری جهرمی، ربیعی و دست به قلم شدن زنان این جریان نظیر آذر منصوری و معصومه ابتکار گزاره‌های خوبی برای اثبات این ادعاست. پرداخت پررنگ رسانه‌های اصلاح‌طلب به این موضوع هم می‌تواند موید همین فرضیه باشد. در واقع فارغ از مسیح علی‌نژاد، مریم رجوی و شبکه‌‌هایی نظیر بی‌بی‌سی، ایران اینترنشنال و... که حیاتشان در این موارد است، برخی جریانات سیاسی داخلی هم این موضوع را مناسب دیدند تا بتوانند خود را مثلا دلسوز نشان داده و آبروی لطمه‌خورده خود از ناکارآمدی را ترمیم کنند. فصل مشترک تمامی صحبت‌هایی که از جانب آنها می‌شود نیز یک چیز است؛ پاک‌کردن صورت مسئله؛ یعنی گشت ارشاد برداشته شود و حکومت کاری به مباحث فرهنگی ازجمله حجاب نداشته باشد. در این میان برخی نیز این اتفاق را پروژه جدیدی در قالب روند براندازی و توهین به نظام تعریف کردند و مباحثی ازجمله اعتراض عمومی را پیش کشیدند. در واقع آنها تمام تلاش‌شان را می‌کنند که آن را پروژه نان و آب‌داری برای خود کنند. پیوند این اتفاق به رویدادهای آبان‌98 یا پروژه‌های کشته‌سازی‌ و مظلوم‌نگاری و مظلوم‌پروری به وفور در فضای مجازی دست به‌دست می‌شود. شاهد این ماجرا اینکه تاکنون بیش از ۱۹۰هزار توییت در این رابطه منتشر شده است. این توییت‌ها به شکل خیره‌کننده‌ای لایک شده‌اند که بیشترین آنها مربوط به عناصر معاند است. در واقع فوت ناگهانی دختری 22ساله سوژه جدیدی برای برخی معاندین شده که از آب گل‌آلود ماهی بگیرند و ماهیت اصلی نظام را زیر سؤال ببرند. در داخل کشور نیز برخی رسانه‌های اصلاح‌طلب با درشت‌نمایی و سیاه‌نمایی تلاش دارند که پروژه مقصر‌سازی‌ را به نحو گسترده‌ای جلو ببرند. به باور یکی از کاربران پرطرفدار فضای مجازی، این اتفاق برای عده‌ای یک شتاب‌دهنده به‌حساب می‌آید که مباحث سکولاریسم را دوباره رونمایی کنند. خالی از این باور که بحث التزام به حجاب صرفا با یک اتفاق از بین نمی‌رود، چرا‌که عناصر فرهنگی ریشه کرده که یکباره از بین نمی‌روند، اما این موج‌سواری همچنان ادامه دارد.

دروغ‌انگاری نان و آب‌دار!
برخی نیز با طرح مباحث دروغین می‌خواهند مسئله کشته‌شدن این دختر 22ساله را پیش بکشند که فیلم دوربین‌های مدار‌بسته همه را نقض کرد. موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس هم معتقد است که نکته مهمی که در این‌باره وجود دارد، این است که این دختر جوان یکی از فرزندان ایران است و روشن‌شدن واقعیت این موضوع بیانگر این است که مردم باید مراقبت کنند که تحت‌تأثیر دروغ‌‌پردازی‌های رسانه‌ای معاندین و مخالفان انقلاب و اسلام و ایران قرار نگیرند. محسن پیرهادی، نماینده‌تهران هم گفته است که پیگیری این ضایعه نباید محدود و معطوف به آخرین حلقه زنجیره یعنی نیروی انتظامی باشد بلکه باید ریشه‌ها و ارکان این مسئله موشکافی و بررسی شود.

روشنگری سیاسی لازم داریم
فرشته روح‌افزا، استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه زنان و خانواده و عضو سابق شورای فرهنگی اجتماعی زنان نیز در گفت‌وگو با همشهری در این زمینه گفت: هنوز همه علل در این اتفاق مشخص نشده و از این‌رو قضاوت کمی سخت است. با این حال، تنها نکته مهم این است که برخلاف عده‌ای که می‌گویند گشت ارشاد باید برداشته شود، معتقدم که نبایدبرداشته شود؛ چرا‌که در جامعه افراد نابهنجار وجود دارند. بنابراین گشت ارشاد را نمی‌توان کلا برداشت. ضمن اینکه اگر بی‌حجابی در جامعه باشد، سرانجامش می‌شود جامعه غربی. زنان باید در جامعه سالم حضور داشته باشند. در واقع برای حمایت از زنان باید جامعه از تبلور جنسیتی خارج شود. روح‌افزا معتقد است چون که سیاستگذاری فرهنگی به‌خوبی انجام نشده، یک دختر 22ساله نمی‌داند حجاب چه محاسنی دارد برای همین است که در موقعیت ناآگاهانه قرار می‌گیرد. این در حالی است که افراد معاند خارج و داخل نظام به‌خوبی می‌توانند کار فرهنگی کنند و روی افکار عمومی تأثیر بگذارند. از این‌رو در کنار افزایش لایه‌های امنیتی برای شبیخون فرهنگی دشمن باید لایه‌های امنیتی را نیز افزایش داد و در عین حال سیاستگذاری فرهنگی ویژه‌ای داشته باشیم.
وی با اشاره به بیانات رهبر‌ معظم انقلاب در زمینه تهاجم فرهنگی، ناتوی فرهنگی و شبیخون فرهنگی گفت:  32دستگاه مصوبات عفاف و حجاب را دریافت کردند، اما کار نمی‌کنند و تمام کارها گردن گشت ارشاد افتاده است. از این‌رو قانون عفاف و حجاب باید با آینده‌نگری بیشتری تکمیل شود. باید درنظر داشت که گشت ارشاد برای افراد حاد از نوع نابهنجار پوششی و عفت است نه همگان. از این‌رو باید طبقه‌بندی و اولویت‌گذاری برای آموزش و تذکر لحاظ شود.
روح‌افزا با اشاره به موج‌سواری عده‌ای معاند و استفاده از فوت دختر 22ساله ایرانی برای ضربه به نظام، گفت: باید قبل از موج‌سواری آنها نیروهای امنیتی وارد عمل می‌شدند و فیلم را منتشر می‌کردند. به‌نظر می‌رسد ما در مقابل جریان مخالف کم کار می‌کنیم. مثلا چندین شهید امر به معروف داشته‌ایم بعد هیچ اسمی از آنها نمی‌بریم. در واقع جامعه آنها را نمی‌شناسد. با این حال، گروه‌های مخالف و معاند از شدت تحریک جامعه سوءاستفاده می‌کنند. روح‌افزا در واکنش به موج‌سواری عده‌ای سودجو و معاند در ماجرای فوت دختر 22ساله، گفت: جالب است رسانه‌هایی که عکس دختر 22ساله را بزرگ منتشر می‌کنند و با ماهیت گشت ارشاد مخالفت خود را ابراز می‌کنند، زمانی که نجفی، میترا استاد را کشت، هیچ‌کدام موضع نگرفتند؛ چراکه آنها دارند از این اتفاق اخیر برای خود یک پروژه می‌سازند که از آن بهره‌برداری سیاسی کنند. این امر زمانی بیشتر به چشم می‌آید که بدانیم دولت رئیسی در بخش سیاسی خوب عمل کرده است. حتی رویداد راهپیمایی اربعین هم به‌خوبی برگزار شد. همه اینها به اضافه موفقیت دولت در شانگهای در نزدیکی سفر رئیسی به نیویورک نشان می‌دهد که عده‌ای یک‌صدا می‌خواهند باب مخالفت و عناد با دولت را باز کنند. چه‌بسا آنهایی که بیرون مرزها با نظام عناد می‌ورزند و این ماجرا را درشت‌نمایی می‌کنند می‌خواهند ابعاد حقوق بشری به مسئله بدهند و باز زمینه تحریم‌های جدیدی علیه ایران را فراهم کنند. به اعتقاد روح‌افزا، مسئولان باید بحث‌های اقناعی برای مردم به‌صورت روشن و قابل‌قبول را افزایش دهند. در واقع باید دامنه روشنگری سیاسی در فضاهایی مثل توییتر بیشتر شود. باید درنظر بگیریم که اگر مردم می‌توانند دروغ‌های مخالفان و معاندان نظام را باور کنند یعنی ما سیاستگذاری خوبی نداشتیم.

فتنه‌سازی‌‌های مخالفان
 این هفته با رویداد مهم سیاسی سفر رئیس‌جمهور به نیویورک مواجه هستیم؛ سفری که تاکنون برای روسای جمهور با بحث و حاشیه همراه بوده است. از شرایط حضور و عدم‌حضور گرفته تا مخالفان و موافقان و دستاوردها و پیامدها، با وجود این، در حالی رئیسی در قامت رئیس‌جمهور برای شرکت در نشست سازمان ملل عازم نیویورک می‌شود که این گمانه‌زنی وجود دارد که جنجال‌ها و حاشیه‌سازی‌ بر سر فوت مهسا امینی، دختر 22ساله ایرانی از جانب مخالفان بی‌هدف نیز نباشد. عده‌ای در فضای مجازی تلاش دارند ایرانیان خارج از کشور را تحریک کنند تا به سفر رئیسی اعتراض کنند. بهانه اعتراض را هم از قبل پیدا کرده‌اند. مرگ یک دختر 22ساله با پروژه‌سازی‌ عریض و طویل رسانه‌ای؛ این در حالی است که پیش از این از جانب برخی مسئولان آمریکا نسبت به سفر رئیس‌جمهور واکنش‌هایی انجام شده است که منافقین تلاش داشتند به آن رنگ و بوی حقوق بشری بدهند. در واقع وقتی دشمنان بهانه‌ای برای عداوت با جمهوری اسلامی در دست نداشته باشند، بیرق حقوق بشر را بالا می‌برند که بگویند مثلا در ایران نقض حقوق بشر رخ می‌دهد و مسئولان ایرانی حق حضور در خاک آمریکا را ندارند. این امر با توجه به حساسیت رابطه بین آمریکا و ایران در زمان روسای جمهور پیشین ما هم بوده است و موضوع جدیدی نیست اما این‌بار با وجود موفقیت‌هایی که ابراهیم رئیسی در قالب سیاست همسایگی و در ادامه در شانگهای کسب کرده‌، دامنه عداوت مخالفان بیشتری را علیه وی گسترده کرده است. به‌ویژه آنهایی که مرگ دختر 22ساله را بستر سوءاستفاده سیاسی می‌کنند حتی اجلاس شانگهای را به خیال خود بی‌اثر می‌دانستند و همگام با منافقین و رجوی‌تبارها و سلطنت‌خواه‌های مهجور تلاش داشتند در سفر رئیسی اخلال ایجاد کنند. به‌نظر می‌رسد که وقتی رئیس‌جمهور سفر کند نیز خیال دارند موج هشتگ‌های خود را بیشتر کنند یا موضوع مرگ دختر 22ساله را پر‌رنگ‌تر سازند. بیشترین زخمی نیز که آنها خورده‌اند، به‌خاطر کامیابی‌هایی است که در دولت فعلی نصیب ایران شده است. آنهایی که رئیسی را فعال سیاست خارجی نمی‌دانستند و فکر می‌کردند که موفق نمی‌شود، امروز می‌بینند که سیاست همسایگی دولت وی، روی یکجانبه‌گرایی آمریکا را برای همیشه می‌تواند سیاه کند. اینگونه است که این رویدادها را می‌بینند و نمی‌‌توانند بیکار بنشینند. از این‌رو هر اتفاقی مثل مرگ دختر 22ساله را دستاویز خرابکاری‌های رسانه‌ای و سیاسی خود می‌کنند. با این حال این نخستین‌بار نیست که در دمادم سفر رئیس‌جمهور به آمریکا حاشیه می‌سازند.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید