زاکانی گزارش عملکرد یکساله شهرداری تهران را در صحن شورا ارائه کرد
اداره شهر بدون یک متر تخلف
زینب زینالزاده-روزنامهنگار
یک سال از حضور علیرضا زاکانی بهعنوان شهردار تهران در طبقه هشتم ساختمان26 خیابان بهشت میگذرد و به همین دلیل سکاندار پایتخت دیروز به صحن پارلمان شهری آمده بود تا گزارشی از عملکرد یکساله ارائه دهد. زاکانی گفت: «بزرگترین کار ما این بود که مشغول کار شدیم و هرچه سخن گفتند، هیچ نگفتیم. نه به این معنا که پاسخی نداشتیم بلکه روی انجام کار متمرکز شدیم و در همان 10روز اول با تلاش معاونت اقتصادی موفق شدیم از تنش اقتصادی خارج شویم. امروز با افتخار میگویم تاکنون یک متر تخلف نداشتهایم و چیزی نفروختهایم جز 2 ملکی که در سازمان بورس کالا عرضه شده است.»
به گزارش همشهری، پس از نودمین جلسه شورای شهر تهران، مهدی چمران، رئیس پارلمان شهری در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: «هرآنچه شورا و شهرداری انجام داده، وظیفه بوده و بهاندازه معرفت مردم نبوده است. شهرداری را از زیر صفر تحویل گرفتیم و ماهها تلاش شد تا به صفر برسد و اقدامات خوبی در حوزه مترو، اتوبوسرانی و ساختوساز و... انجام شده است.» او با بیان اینکه هنوز ایدهآل ما محقق نشده است، تأکید کرد که شهر تنها بافت فرسوده، حملونقل و توسعه فرهنگ عمومی نیست و نیاز است به همه حوزهها و بخشها توجه شود.
تهران حال خوبی نداشت
دیروز شهردار تهران برای ارائه گزارش پشت تریبون رفت و در ابتدای صحبتهایش گفت: «در حالی کار را شروع کردیم که هم شهر، هم شهروندان و هم مدیریت شهری حال مناسب و خوشی نداشتند و علت این موضوع هم عدمعمل و جهتگیری نامناسبی بود که مدیران شهری گذشته در پیش گرفته بودند. ترافیک، آلودگی هوا، کمبود مسکن و فرسودگی کالبدی، کمبود سرانهها و... مشکلاتی بودند که مردم را آزرده کرده بود. در واقع مدیریت شهری دچار روزمرگی شده بود و به تعبیر خودشان، علت آن تنش مالی بود که شهرداری دوسالواندی از آن رنج میبرد. به همین دلیل در یک سال اخیر توجه به مردم را در اولویت اقدامات شهرداری تهران قرار دادیم.» در ادامه علیرضا زاکانی با بیان اینکه شهر باید نوسازی شود، تأکید کرد: ما به گذشته نگاه کردیم و از کار خوب تقدیر شد و از اقدامات بد هم عبرت گرفتیم. هیچگاه در مورد گذشته حرف نزدیم و مدام در مورد آینده صحبت کردیم. خوشبختانه بسیاری از مشکلات را حل کردیم و تا امروز محتاج قرض نشدهایم.
شهر به رشد موزون نیاز دارد
سکاندار پایتخت تحول همهجانبه در شهر را ضروری دانست و گفت: «شهر نیازمند رشد موزون است و در راستای تحقق این هدف برای حل انبوه مشکلات، مسئولیتپذیری پیشه کردیم و در تمام حوزههای شهری باتوجهبه ظرفیتهایی که وجود داشت، اقداماتی انجام شد.» زاکانی با بیان اینکه اصل را بر سرمایه اجتماعی، رضایت مردم و جلب رغبت مردم برای مشارکت قرار دادیم، گفت که تهران، الگوی کلانشهر جهان اسلام شعار نیست؛ بلکه چشماندازی است که برای1410 تعریف کردهایم. بهگفته او، تحول تهران در 3بعد خواهد بود که تحول سخت و کالبدی منجر به تبدیل شهر الگو میشود. تحول نرم و روحی منجر به شهروند الگو و تحول فناورانه هم منجر به شهر هوشمند میشود. شهردار تهران در ادامه افزود: «اقدامات حوزه حملونقل، خدمات و شهرسازی در تحول کالبدی، اقدامات معاونت فرهنگی و اجتماعی و ارتباطات در تحول نرم و موضوعات فناوری هم در تحول فناورانه پیگیری میشود.»
5100تخت برای معتادان متجاهر
زاکانی به وضعیت معتادان متجاهر هم اشاره کرد و گفت: «در تهران 21هزار معتاد متجاهر وجود دارد که برای ساماندهی آنها، رویکرد را تغییر دادیم. منیتها را کنار گذاشتیم و تمام دستگاهها را سهیم کردیم و برای پذیرش معتادانی که بهدلیل زخم باز، صغر و کبر سنی و... در مراکز ساماندهی پذیرش نمیشدند، 3هزارو300 تخت آماده کردیم و 1800تخت دیگر هم هفته آینده به ظرفیت موجود اضافه میکنیم.»
بازگشت ۸هزار میلیارد تومان املاک به شهرداری
از طریق طرحهای مشارکتی سالهای گذشته موفق شدیم بیش از 8هزار میلیارد تومان املاک را به شهرداری بازگردانیم. زاکانی این مطلب را بیانکرد و گفت: «نسبت به سال قبل در بخش نقد، 4هزارو۵۰۰میلیارد تومان بیشتر کسب کردیم و با فراهمشدن بسترها یک پیشرفت جهشوار خواهیم داشت. همچنین در حوزه منابع نسبت به سال گذشته، 35درصد جلوتر هستیم و این روند ادامه خواهد داشت و چشمانداز ما نوسازی حملونقل عمومی در کل شهر است.»
تحول عظیم در حوزه پسماند
زاکانی با بیان اینکه ۵۳هزار مخزن زباله در تهران وجود دارد، گفت: «برای مخازن پوشش خاصی در حال طراحی است که قابلیت انجام تبلیغات عمومی روی آنها وجود دارد. همچنین اکنون 64پیمانکار پسماند تر، 23پیمانکار پسماند خشک و 8پهنه وجود دارد که در نهایت به 8پیمانکار در 8پهنه تبدیل میشوند و مکلف هستند پهنهها را مجهز کنند. تا پایان سال هم از 3مرکز امآراف بهرهبرداری میشود و در مجموع با این اقدامات شاهد کاهش زبالهگردها، کتفیها و ورود پسماند به آرادکوه خواهیم بود.» آنطور که شهردار تهران گفته 15هزار مخزن نیاز به نوسازی و تعویض دارند و در خارج از شهر زبالهسوز 1100تنی در جاده دماوند برای مجموعه پسماند احداث و ۶۰هکتار هم بهعنوان بارانداز شهرک بازیافت در آرادکوه احداث میشود.
مکث
اعدادی که شهردار اعلام کرد
پیگیری حقوق تضییعشده کارکنان: 96درصد مدیران از بدنه شهرداری انتخاب شدهاند و پیگیری افزایش حقوق کارکنان در دستور کار شهرداری تهران قرار دارد.
شهر ایمن: 325ایستگاه در 11خط تهران وجود دارد که اگر به شعاع 800متری نوسازی مبتنی بر مدهای حملونقلی انجام شود، ایستگاهها 49.8درصد از پارسلهای تهران را ایمن خواهند کرد.
افزایش اتوبوسهای تهران: تکمیل زیرساختهای حملونقل عمومی سرفصل برنامههای شهرداری تهران است و در کوتاهمدت باید 2200دستگاه اتوبوس فعال کنونی به 5500دستگاه برسد.
احکام به نفع شهرداری: با تلاش مجموعه حقوقی در محاکم قضایی از حق شهرداری به ارزش 31هزار میلیارد تومان صیانت شده که در این میان 375میلیارد تومان هم حق مردم بوده است.
پروژههای فنی و عمرانی: پروژه شهید شوشتری آغاز شده، پروژه بزرگراهی شهید بروجردی پس از سالها به اتمام میرسد، پروژه یادگار امام(ره) کلنگزنی شده و پروژه تونل متوسلیان هم در مرحله برگزاری مناقصه است.
نیاز به یک میلیون و 600هزار تن آسفالت: ۵۶۰هزار تن در سال گذشته آسفالتریزی صورت گرفت و امسال هم ۴۰۰هزار تن آسفالت استفاده شده است و برای حل مشکل خیابانها به یک میلیون و 600هزار تن آسفالت نیاز داریم.
راهاندازی ۲ ابرسامانه: بهگفته شهردار تهران خدمات مدیریت شهری در 2ابرسامانه جدید ارائه خواهد شد تا حضور مردم برای انجام امور شهری به مجموعه شهرداری کاهش یابد.
خروج همشهری از زیاندهی: زاکانی با اعلام اینکه مؤسسه همشهری از زیاندهی خارج شده است، گفته همچنین 50مجموعه ورزشی از ردهخارج شده بودند که امروز این تعداد به 30مجموعه رسیده است.