• یکشنبه 23 دی 1403
  • الأحَد 12 رجب 1446
  • 2025 Jan 12
سه شنبه 15 شهریور 1401
کد مطلب : 170700
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/g5Y29
+
-

سفر اربعین با کودکان

نگاه
سفر اربعین با کودکان

بسیاری از خانواده‌ها در سفر معنوی اربعین، ‌فرزندان کوچک‌شان را هم همراه می‌کنند و دسته‌جمعی راهی زیارت کربلا می‌شوند. پیاده‌روی اربعین با کودکان کوچک و خردسال هرچند سختی‌هایی دارد اما به یاد ماندنی و پرخاطره است و حتما تأثیرات معنوی‌اش را بر قلب پاک آنها خواهد گذاشت. این سفر برای کودکان لذتبخش است و بسیاری از آنها در سال‌های بعد نیز زودتر از خانواده‌، ‌کوله‌بارشان را برای زیارت کربلا می‌بندند. سفر اربعین با بچه‌های کوچک، قطعا تفاوت بسیاری دارد، ‌چه در مدیریت و زمانبندی، چه در میزان وسایلی که باید برده شود اما لازمه این سفر معنوی با کودکان خردسال، ‌صبر است و کمی خلاقیت تا بیشتر لذت ببرند. این نکته را پدران خانواده باید بیشتر دقت کنند که شکل پیاده‌روی اربعین با خانواده متفاوت با جمع‌های مردانه است و لازم است همراهی بسیار زیادی به خرج دهند.

کالسکه؛ عصای دست بچه‌داران 
اربعین رفته‌ها با کودکان خردسال، توصیه اول‌شان همراه داشتن کالسکه یا وسیله‌ای راحت و چرخ‌دار برای حمل کودک است، ‌حتی کودکان 6و 7ساله. توان آنها بسیار کم است و زود خسته می‌شوند. بهتر است کالسکه مقاوم و سبک همراه داشته باشید که حمل آن نیز برایتان راحت باشد. از دسته‌های کالسکه و محفظه زیرین آن نیز می‌توانید برای قرار دادن وسایل و آویختن کیف و کوله استفاده کنید. نگران خراب شدن کالسکه یا درآمدن چرخ‌هایش هم نباشید، در بین راه موکب‌های زیادی هستند که تمام این تعمیرات را صلواتی انجام می‌دهند. زمان استراحت در موکب نیز می‌توانید کالسکه را در بیرون قرار دهید و اگر نگران گم شدنش هستید آن را با قفل دوچرخه و... در یکجا ثابت کنید. به جای کالسکه هم می‌توان از صندلی چرخ‌دار برای کودکان بزرگ‌تر استفاده کرد، ‌این تجربه را بعضی خانواده‌ها داشته‌اند، هرچند امکان خوابیدن در آن وجود ندارد و شاید بچه‌ها زودتر خسته شوند. بعضی بچه‌دارها هم که بیشتر از یکی،‌دو بچه دارند، ‌گاری‌های دستی فلزی محکم می‌سازند که هم برای کودکان راحت است و هم حمل وسایل و کوله‌پشتی. اگر فرزند کوچک و نوپا دارید، ‌به جز کالسکه یک آغوشی هم همراهتان باشد. بچه‌ها گاهی اوقات از نشستن در کالسکه خسته می‌شوند و دلشان برای آغوش والدین تنگ می‌شود. داشتن آغوشی هم در مسیر پیاده‌روی امکان بغل کردن کودک را برای شما به راحتی فراهم می‌کند و هم در زمان زیارت. از تجربه‌های والدین در کانال «راه اربعین همراه با بچه» در پیام‌رسان «بله» هم می‌توانید بهره‌مند شوید.

لباس و خوراکی‌های موردنیاز
برای کودکان به یک دست لباس اکتفا نکنید. لباس‌شان آزاد و راحت و خنک باشد. بهتر است آنها نیز مانند بزرگسالان لباس مشکی یا تیره به تن کنند تا حرمت این ایام نگه داشته شود. در هر سفری احتمال بروز مشکلات گوارشی هست پس تعداد لباس زیر بیشتری برای کودکان بردارید. در میان راه موکب‌های پذیرایی بسیاری وجود دارد اما برای کودکان کوچک‌تر که هنوز هر نوع غذایی نمی‌خورند باید محتاطانه عمل و غذای مناسب‌تری از میان غذای موکب‌ها انتخاب کنید. برخی مادرها که کودکان بد غذا دارند توصیه می‌کنند قابلمه و یک اجاق‌گاز بسیار کوچک سفری همراهتان باشد، ‌با کمی آرد برنج یا نشاسته و با شیرهای بسته‌بندی کوچکی که در میان راه زیاد وجود دارد برای کودکان فرنی درست کنید. مواد غذایی خشک و مقوی همراهتان بردارید. مغزی‌جات، میوه‌های خشک، خاکشیر، بیسکوئیت‌های کوچک، ‌چوب‌شور، ‌پاستیل، ‌آلو خشک و... میان‌وعده‌های مناسبی برای کودکان بزرگ‌تر محسوب می‌شوند. داروهای مورد‌نیاز کودکان، ‌شیر‌خشک و پوشک به میزان کافی و دستمال مرطوب را فراموش نکنید. همراه داشتن بسته پوشک سخت و جاگیر است، ‌آن را باز کرده و در کوله‌ها پخش کنید. در میان وسایلی که برای کودکتان آماده می‌کنید، ‌یک کارت شناسایی نیز مهیا کنید، ‌نام کودک، شماره گذرنامه، ‌شماره تماس والدین و یک شماره تلفن پاسخگو از ایران را نیز روی آن بنویسید، ‌کارت را در محافظ نایلونی محکم قرار داده و به لباس کودک نصب کنید تا اگر خدای نکرده گم شد، به راحتی شما را پیدا کنند.

محافظت از کودکان در برابر گرما و بیماری
نکات بهداشتی را به خوبی در مورد خودتان و کودکان رعایت کنید. مایع دستشویی کوچک همراهتان باشد. خاکشیر، آلوی خشک، لیموترش، داروهای گیاهی برای بهبود سرماخوردگی، داروهای ضد‌اسهال و... را با حجم کم همراهتان بردارید. اجازه ندهید کودکان گرما زده شوند، ‌صورت آنها را با آب و دستمال نمدار خیس کنید. می‌توانید مقابل کالسکه، چفیه یا پارچه نمدار پهن کنید تا بچه‌ها هم خنک شوند و هم در معرض گردوغبار قرار نگیرند.

سرگرم شدن کودکان
در میان همه تجهیزات و وسایلی که همراه می‌برید، وسایل سرگرم‌کننده کودکان را فراموش نکنید؛ دفتر و ابزار نقاشی، خمیر بازی، حباب‌ساز کوچک، توپ و ماشین و عروسک کوچک، عروسک‌های انگشتی. یادتان باشد وسایلی که همراه می‌برید امکان گم شدن و جا ماندن در راه و موکب را دارد، پس از بردن اسباب‌بازی‌های گران‌قیمت خودداری کنید. از برخی برنامه‌ها و بازی‌های مناسب کودکان روی گوشی همراه هم می‌توانید استفاده کنید، ‌برخی از این بازی‌ها ویژه اربعین هستند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید