• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
پنج شنبه 27 مرداد 1401
کد مطلب : 168900
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/gJ17j
+
-

سفر حدود 3میلیون گردشگر خارجی به ایران در کمتر از یک سال

عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با حضور در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که رشد سفرهای داخلی به نسبت دوران پیش از کرونا 40درصد افزایش یافته است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی که در آستانه هفته دولت به ارائه گزارش عملکرد یک‌ساله خود در وزارت میراث فرهنگی پرداخت.
وی ازسرگیری روادید ایران پس از حدود یک‌سال‌و‌نیم توقف از زمان شیوع کرونا را ازجمله اقدامات و دستاوردهای دوران وزارت خود در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اعلام کرد و گفت: با حمایت رئیس‌جمهور، صدور روادید از سرگرفته شد و ۲میلیون‌و۹۰۰ هزار نفر در مدت کمتر از یک‌سال وارد ایران شدند که این میزان به‌شدت در حال رشد و افزایش است.به گزارش ایسنا، ضرغامی افزود: طراحی پروژه ایران‌هراسی و ارائه تصویر منفی از ایران در برخی از رسانه‌ها یکی از موانع جذب گردشگران خارجی است. این درحالی است که مزیت‌های نسبی فراوانی داریم و امکاناتی داریم که هیچ‌کدام از کشورهای منطقه ندارند. به همین دلیل هر کاری از دستشان برآید برای ایجاد مانع برای توسعه گردشگری انجام می‌دهند. برخی‌ها نیز به ایجاد این موانع کمک می‌کنند. آقای یونسی - وزیر اسبق اطلاعات - از دستگیری گروهکی خبر داده بود که فعالیت‌شان ایجاد مانع در گردشگری ایران بود، به این دلیل که کشورهای عربی می‌خواهند درآمد خود را داشته باشند. برخی از این کشورها هم با قدرت برای رونق گردشگری خود کار می‌کنند، به‌عنوان ‌مثال قطر الان ۲۰۰میلیارد دلار برای حوزه گردشگری و استفاده از فرصت جام جهانی هزینه کرده‌ است. او افزود: پروژه سفر زمینی ارزان‌قیمت را با کشورهای همسایه دنبال می‌کنیم. در کنار آن، گردشگری زیارتی مزیت ویژه گردشگری ماست که در این‌باره برنامه‌های مخصوصی داریم و تفاهمنامه نهایی را با نهادهای مختلف ازجمله فراجا با هدف توسعه و رونق هرچه بیشتر گردشگری امضا کردیم و با ۱۱کشور ازجمله مالزی و آذربایجان تفاهمنامه امضا شده‌ است. وی افزود: ایران‌هراسی موضوع مهمی است و برای همین ما به‌دنبال مقابله با این پروژه هستیم. آمریکایی‌ها در این‌باره تلاش‌هایی دارند، برای همین با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تفاهمنامه امضا کردیم و اکنون تمام رایزن‌های فرهنگی عملا نمایندگان این وزارتخانه هستند و یکی از مأموریت‌های آنها مقابله با ایران‌هراسی و معرفی ایران است. او معماری و مرمت‌های این سال‌ها را به چالش کشید و گفت: باید آسیب‌های معماری و مرمت پس از انقلاب را با صدای بلند اعلام کرد، هرچند که گفتن آن برای من هزینه دارد. ضرغامی افزود: در ایران ۳۵هزار اثر ثبتی داریم، اما بودجه مرمت و نگهداری ما نسبت به این حجم از آثار و محوطه‌ها تقریبا صفر است و به هر اثر تاریخی ما تقریبا روزی ۳۰۰هزار تومان می‌رسد که دستمزد روزانه یک کارگر نیز نمی‌شود. البته بودجه عمرانی ۷۷درصد رشد پیدا کرده که دوبرابر رشد عمرانی دولت است. سفرهای استانی که آقای رئیس‌جمهور نیز می‌روند برای سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ رقمی برابر با 3 هزار میلیارد تومان برای ما پیش‌بینی شده ‌است. ضرغامی اجازه ساخت‌وساز در عرصه و حریم را نمی‌دهیم. در سفرهای استانی نیز مشکلات را از نزدیک دیده‌ام و به مردم در برخی مواقع حق می‌دهم، اما ما این مشکلات را برطرف می‌کنیم و میراث‌فرهنگی را با این بضاعت حفظ می‌کنیم.

این خبر را به اشتراک بگذارید