یکی از بزرگترین کلاهبرداران سال که دکترای قلابی داشت دستگیر شد
کلاهبرداری ۹هزار میلیارد تومانی با رمزارز
دکتر قلابی که با اجرای نقشهای حسابشده در شهرهای مختلف ملک میخرید و پول املاک را با ارز دیجیتال پرداخت میکرد، دستگیر شد. او با این ترفند توانست دهها ملک به ارزش بیش از 9هزار میلیارد تومان بخرد اما ارزهای دیجیتال که به فروشندگان پرداخت کرده بود جعلی از آب درآمد تا یکی از بزرگترین کلاهبرداریهای سال رقم بخورد.
به گزارش همشهری، چندی قبل کارشناسان پلیس فتا به اطلاعاتی دست یافتند که نشان میداد مردی به شکلی مرموز در شهرهای مختلف کشور بهصورت عمده و کلان ملک میخرد و بهای املاک را با رمزارز پرداخت میکند. خریدهای کلان این مرد از یکسو و پرداختهای او از سوی دیگر مرموز بهنظر میرسید و این امکان وجود داشت که او کلاهبرداری حرفهای باشد. به همین دلیل متخصصان پلیس فتا برای مدتی معاملات او را رصد کرده و زیر نظر گرفتند.
تحقیقات اولیه صحت اطلاعات بهدستآمده را تأیید میکرد و نشان میداد با وجود اینکه این مظنون ساکن تهران است اما اغلب املاک خریداریشده توسط او در زنجان قرار دارد.
معامله 131میلیون دلاری
کارآگاهان پلیس در جریان تحقیقات موفق شدند دفتر مشاور املاکی در زنجان را که مبایعهنامهها در آنجا تنظیم شده بود شناسایی کنند. آنها با بررسی معاملههایی که در آنجا ثبت شده بود، پی بردند مظنون فقط در یکی از معاملاتش، تعداد 77ملک اعم از تجاری و مسکونی به ارزشی بالغ بر 131میلیون دلار، معادل 4هزار و 500میلیارد تومان خریده است. با این اطلاعات بود که کارشناسان فتا موفق شدند فروشنده این املاک را شناسایی کنند. او در جریان تحقیقات گفت که در قبال فروش املاک میلیاردیاش از خریدار از طریق بازکردن حساب خارجی و انتقال ارز مقدار زیادی دلار به کیف پول دیجیتالش واریز شده است. زمانی که کارشناسان پلیس فتا به بررسی فنی کیف پول خریدار پرداختند، معلوم شد که ارزهای نمایش دادهشده در کیف پول، همگی صوری و بیارزش هستند و قابلیت تبدیلشدن به ارزهای دیگر را ندارند. فروشنده میگفت که متهم با نمایش عددی مبلغ به دلار و با توجه به ناآشناییام با ارزهای دیجیتال، مبایعهنامه را تنظیم کرده و در آن قید شده که بهای املاک بهصورت نقدی پرداخت شده و مهلتی 3ماهه برای نقدشدن ارزهای دیجیتال تعیین کرده است. در ادامه تجسسها مشخص شد که متهم با وکالتی که از فروشنده گرفته امکان فروش املاک را بدون پرداخت حتی یک ریال برای خودش فراهم کرده است. همه این شواهد نشان میداد که متهم نقشهای از پیش طراحیشده و کاملا حرفهای را اجرا کرده است.
دکتری که فوقدیپلم بود
از سوی دیگر یافتههای پلیس نشان میداد که متهم برای فریب طعمههایش خود را دکتر و مدیرعامل و عضو هیأتمدیره چند شرکت مهم پتروشیمی معرفی کرده است. او با ادعای انجام معاملات کلان بینالمللی و صادرات نفت و پتروشیمی به خارج از کشور، توانسته بود اعتماد فروشنده را جلب و نقشهاش را اجرا کند. این در حالی بود که بررسیهای پلیسی نشان میداد متهم دارای مدرک کاردانی ساختمان است و مدرک دکترای او جعلی است.
دستگیری کلاهبردار میلیاردی
هرچه تحقیقات در این پرونده ادامه پیدا میکرد مأموران پلیس به اطلاعات تازهتری در اینباره دست پیدا میکردند تا اینکه در شرایطی که کلاهبردار بودن این مرد مسجل شده بود، حکم جلب او صادر شد. مأموران با ردیابی متهم پی بردند که او در استانهای اردبیل، البرز، تهران، همدان و زنجان تردد میکند. به این ترتیب با ردزنی متهم، او در عملیاتی ضربتی همراه با همدستانش دستگیر شد.
مأموران در بررسی گوشی تلفن همراه متهم دریافتند که او اقدام به درج ارزی دیجیتال در کیف پولش کرده که هیچگونه پشتوانه مالی ندارد و ارزهای موجود در آنجا قابلیت جابهجایی به کیف پول دیگر را ندارد و فقط میتوان پولها را به کیف پول همنوع خود انتقال داد و متهم با استفاده از ناآگاهی فروشنده املاک دست به این کلاهبرداری زده است.
افشای کلاهبرداریهای کلان
سردار وحید مجید، رئیس پلیس فتا فراجا با اعلام جزئیات این پرونده گفت: در جریان رسیدگی به این پرونده 6نفر دیگر که متهم اصلی را در خرید و فروش املاک کمک میکردند دستگیر شدند. همچنین با بررسی سایر معاملات و کلاهبرداریهای انجامشده توسط متهم مشخص شد که وی با همین شگرد اقدام به معامله با 3شخص دیگر در استانهای زنجان به مبلغ 2هزار و 500میلیارد تومان و در همدان به مبلغ یکصد و 70میلیارد تومان و در البرز به مبلغ 2هزار و 60میلیارد تومان کرده که در مجموع ارزش کل معاملات انجامشده توسط متهم به این روش، مبلغ 9هزار و 230میلیارد تومان برآورد میشود و تحقیقات در این پرونده ادامه دارد.