• پنج شنبه 19 تیر 1404
  • الْخَمِيس 14 محرم 1447
  • 2025 Jul 10
شنبه 8 مرداد 1401
کد مطلب : 167299
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wpY5R
+
-

نجات سیل‌زدگان و پرداخت خسارت‌ها؛ 2مأموریت مهم دولت

همشهری جزئیات اقدامات دستگاه‌های اجرایی را در برخورد با سیل، بررسی می‌کند

هنوز شوک وقوع سیل در امامزاده داوود(ع) در شمال غربی تهران تمام نشده، خبر رسید که وقوع سیل پیش‌بینی‌نشده بخش‌هایی از شهر تاریخی یزد در مرکز ایران را فراگرفته و از آن سو در شرق تهران هم فیروزکوه تحت‌تأثیر سیلاب قرار گرفته است.
 مجموعه حوادث رخ‌داده بر اثر سیلاب تابستانی موجب شد 2روز پایانی هفته گذشته بخش زیادی از وقت دولت برای کمک به سیل‌زدگان صرف شود. تا جایی که سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری، با توجه به بارش‌های پیش‌رو و احتمال سرریزشدن سدها و آب‌بندها، استانداران سراسر کشور و دستگاه‌های مرتبط را موظف کرد اقدامات و تدابیر لازم را برای پیشگیری از بروز خسارات در دستور کار قرار دهند. او به وزیران، روسای سازمان‌ها و استانداران سراسر کشور دستور داد تمام امکانات خود را برای مواجهه با سیل بسیج کنند. رئیس‌جمهور تأکید کرد: ضروری است استانداران با همه امکانات موجود به مناطق سیل‌زده در استان خود یا به استان‌های معین و همجوار امدادرسانی کنند.

آخر هفته با سیل تابستانی
وقوع سیل در دومین ماه از فصل تابستان از یک حادثه غیرمترقبه و کمتر قابل پیش‌بینی حکایت داشت که ایجاب می‌کند تا سیاستگذاران به تأثیر تغییرات اقلیمی بیش از گذشته توجه کنند. با وقوع سیل در امامزاده داوود تهران، در نخستین اقدام مقامات ارشد دولتی و شهری در این منطقه حاضر شدند و بلافاصله کمی پس از وقوع سیل تیم‌های عملیاتی آتش‌نشانی، اورژانس، هلال احمر و ستاد مدیریت بحران شهرستان تهران و عوامل فرمانداری تهران در محل حادثه حضور یافتند تا کسانی را که در این سیلاب گرفتار شدند، نجات دهند و وزیر کشور هم پس از بازدید میدانی در لابه‌لای گل و لای به‌جامانده از سیل، بلافاصله دستور تشکیل ستاد بحران را داد و استاندار تهران را به‌عنوان فرمانده عملیات در حادثه سیل بخش کن و روستای امامزاده داوود(ع) معرفی کرد و از تمام دستگاه‌های اجرایی، عملیاتی و امدادرسان در سطح ملی خواست تا با استاندار تهران در این خصوص همکاری کنند.

معاون اول هم آمد
محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهوری هم ‌بلافاصله در تماس تلفنی با استاندار تهران بر ضرورت بسیج تمامی امکانات و تجهیزات برای امدادرسانی و کمک به آسیب‌دیدگان حادثه شب گذشته امامزاده داوود تأکید کرد و خواستار گزارش و جبران خسارات مالی وارده به سیل‌زدگان امامزاده داوود شد. او عصر پنجشنبه به مناطق سیل‌زده امامزاده داوود رفت تا از نزدیک در جریان روند امدادرسانی به سیل‌زدگان قرار گیرد. مخبر ضمن ابراز همدردی با خانواده‌ قربانیان این حادثه، از مردمی که در جریان سیل و رانش زمین دچار خسارت و صدمه شده‌اند، دلجویی و دستورات لازم را برای کمک به سیل‌زدگان و جبران خسارات وارده به آنان صادر کرد.
یک روز بعد معاون اول رئیس‌جمهور راهی مناطق سیل‌زده در شهرستان فیروزکوه در شمال شرق تهران شد و از نزدیک روند رسیدگی و امدادرسانی به آسیب‌دیدگان ناشی از سیل در منطقه فیروزکوه را مورد بررسی قرار و دستورات لازم را برای جبران خسارات و تخریب‌ها داد.

وحیدی در متن سیل یزد
به‌گزارش همشهری، وقوع سیل این‌بار در استان یزد باعث غافلگیری شد. احمد وحیدی، وزیر کشور که به این استان رفته بود، گفت: بارندگی اخیر در این استان به هیچ‌وجه قابل پیش‌بینی نبود زیرا بارندگی معمول در یزد ۴۵میلی‌متر است اما هم‌اکنون ۷۵میلی‌متر باریده که از میانگین بارندگی سال بالاتر است.
او که مرد اول کابینه دولت سیزدهم در شرایط بحرانی است، راهی یزد شد و اعلام کرد: تجهیزاتی از سوی وزارت نیرو و استان‌ها برای کنترل سیل در راه استان یزد است؛ چراکه این شهر نیاز به کمک‌های بیشتری دارد. وزیر کشور با تأکید بر تقویت سیل‌بندها از مردم خواست تا از حضور در محل‌های سیل‌گیر به‌شدت خودداری کنند تا دستگاه‌ها بتوانند مدیریت کافی و لازم را داشته باشند.

پرداخت آنی خسارت‌ها
گام نخست دولت، نجات سیل‌زدگان است و گام دوم که به‌احتمال زیاد این هفته در نشست هیأت وزیران برداشته خواهد شد، تصویب مصوبات پرداخت خسارت و جبران آن در آینده نزدیک است.
 انتظار می‌رود پس از اتمام عملیات نجات مفقودین و شناسایی جان‌باختگان و همچنین جلوگیری از تشدید خسارت‌های احتمالی، تیم‌های کارشناسی و ارزیاب خسارت اقدام به برآورد هزینه‌های سنگین خسارت‌های واردشده کنند تا گزارش آن به دولت ارسال شود. ماموریت این کار مهم بر دوش محمد مخبر و وزیر کشور است تا ‌خسارات مالی وارد‌شده به مردم و همچنین زیرساخت‌های عمرانی آسیب‌دیده را برای جبران و بازسازی تهیه کنند.

صندوق بیمه بودجه ندارد
براساس قانون مصوب مجلس، به‌منظور جبران بخشی از خسارت مالی ناشی از حوادث طبیعی ازجمله زلزله، سیل، توفان، صاعقه، سنگینی برف، رانش زمین و سونامی همه ساختمان‌های مسکونی دارای انشعاب قانونی برق نزد صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی بیمه هستند، اما با گذشت 20ماه از تصویب قانون و چندماه از تشکیل صندوق، این سپر دفاعی در برابر حوادث طبیعی از بودجه و اعتبار لازم برای جبران خسارت‌ها برخوردار نیست و به همین دلیل هزینه خسارت وارد‌شده از بودجه عمومی دولت تامین خواهد شد.

این خبر را به اشتراک بگذارید