آش این غذای اصیل و سنتی ایرانی آنقدر در تاریخ و فرهنگ ایران ریشه دوانده است که پیداکردن سر این ریشه که چه زمانی برای نخستین بار طبخ شده است ممکن نیست اما همین قدر میدانیم که قدمتی طولانی و چند هزارساله دارد. طرز تهیه این غذا و خوراکی خوشمزه در هر یک از اقوام و فرهنگهای ایرانی متفاوت است، بهطوری که امروزه به دهها شکل و مدل مختلف تهیه و پخته میشود. کارکرد و اثرگذاری آش روی فرهنگ و رفتار ایرانیها فراتر از یک خوراکی ساده و اصیل است و به شکلی رد پای آن در تمام ابعاد زندگی فارسیزبانان دیده میشود. حتی موضوع از آنجایی در فرهنگ ایرانی جالب میشود که همین آش، آدمها را دور هم جمع میکند و بهانهای میشود برای دورهمیها.
نگاهی به تاریخچه آش که جزو مزیتهای پایانناپذیر دنیای غذای ایرانی است
خوردنیهای چندهزارساله
در همینه زمینه :