• یکشنبه 30 اردیبهشت 1403
  • الأحَد 11 ذی القعده 1445
  • 2024 May 19
پنج شنبه 30 تیر 1401
کد مطلب : 166434
+
-

نگاهی به تاریخچه آش که جزو مزیت‌های پایان‌ناپذیر دنیای غذای ایرانی است

خوردنی‌های چندهزارساله

آش این غذای اصیل و سنتی ایرانی آنقدر در تاریخ و فرهنگ ایران ریشه دوانده است که پیدا‌کردن سر این ریشه که چه زمانی برای نخستین بار طبخ شده است ممکن نیست اما همین قدر می‌دانیم که قدمتی طولانی و چند هزارساله دارد. طرز تهیه این غذا و خوراکی خوشمزه در هر یک از اقوام و فرهنگ‌های ایرانی متفاوت است، به‌طوری که امروزه به ده‌ها شکل و مدل مختلف تهیه و پخته می‌شود. کارکرد و اثرگذاری ‌آش روی فرهنگ و رفتار ایرانی‌ها فراتر از یک خوراکی ساده و اصیل است و به شکلی رد پای آن در تمام ابعاد  زندگی فارسی‌زبانان دیده می‌شود. حتی موضوع از آنجایی در فرهنگ ایرانی جالب می‌شود که همین آش، آدم‌ها را دور هم جمع می‌کند و بهانه‌ای می‌شود برای دورهمی‌ها.

این خبر را به اشتراک بگذارید