• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 1 خرداد 1401
کد مطلب : 161300
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/gJA8r
+
-

رقابت برندگان قدیمی نخل طلا

فیلم‌های «مثلث غم» و «آر.‌ام.اِن» در روز پنجم کن به نمایش درآمدند‌

آرش نهاوندی - مترجم

پنجمین روز جشنواره کن با نمایش 4فیلم «برادر و خواهر» به کارگردانی آرنو دپلشن، «پسری از بهشت» ساخته طارق صالح، «مثلث غم» به کارگردانی روبن اوستلوند، «آر.‌ام.اِن» به کارگردانی کریستین مونگیو ادامه یافت. در این مطلب به 2فیلم «مثلث غم» و «آر.‌ام.اِن» می‌پردازیم.

مثلث غم، روبن استلوند
«مثلث غم» آخرین ساخته روبن استلوند ازجمله فیلم‌هایی است که در بخش رقابتی برای کسب نخل طلای کن حضور یافته است. در این فیلم هریس دیکنسون، چاربی دین و وودی هارلسون نقش‌آفرینی کرده‌اند. «مثلث غم» ازجمله فیلم‌هایی بود که پروژه ساختشان به‌دلیل اوج‌گیری شیوع کرونا متوقف شده بود و پیش از کاهش شیوع این بیماری ساخت آن به پایان رسیده بود. روبن استلوند یک ماه پیش از نمایش فیلم «مربع» در جشنواره کن اعلام کرده بود که درصدد است فیلمی را با عنوان «مثلث غم» که در آن دنیای مد و افراد بسیار ثروتمند به‌شدت هجو شده‌اند‌بسازد. 
به‌گفته استلوند نام «مثلث غم» از اصطلاحی که جراحان پلاستیک برای تعریف چین‌خوردگی میان 2ابرو به‌کار می‌برند، گرفته شده است. فیلمبرداری این فیلم در کشورهای سوئد و یونان انجام گرفته است. داستان فیلم «مثلث غم» درباره کارل و یایا، 2مدل است که به سفر با یک کشتی تفریحی مجلل دعوت شده‌اند؛ سفری تفریحی همراه میلیونرها، اولیگارش‌ها و قاچاقچیان ثروتمند اسلحه، اما آرامش و سرخوشی ناشی از این سفر مجلل، با غرق شدن کشتی تبدیل به فاجعه‌ای دردناک می‌شود. زوج مدل‌ها به همراه گروهی میلیاردر و یک خانم نظافتکار از غرق شدن نجات می‌یابند و خود را به جزیره‌ای بیابانی می‌رسانند؛ جایی که دیگر اهمیت افراد به این نخواهد بود که از چه طبقه‌ای از اجتماع آمده‌اند. از این زمان به بعد زندگی ثروتمندان و اولیگارش‌ها به‌طور کامل زیرو رو می‌شود و زن نظافتکار که تنها فرد گروه است که ماهیگیری بلد است، اهمیتی ویژه در این گروه می‌یابد. روبن استلوند در سال‌های اخیر نام خود را به‌عنوان یکی از سینماگران مطرح حاضر در جشنواره کن ماندگار کرده است. استلوند برای نخستین‌بار با فیلم «بازی» در بخش 2هفته کارگردانان جشنواره کن در سال2011 حضور یافت. در سال2014 او با فیلم «فورس ماژور» به این جشنواره بازگشت و در بخش نوعی نگاه حضور یافت. در سال 2017استلوند در نخستین حضور خود در بخش رقابتی جشنواره کن با فیلم «مربع» جایزه نخل طلای کن را از آن خود کرد.

آر.‌ام.اِن – کریستین مونگیو
کریستین مونگیو از کارگردانان مشهور اهل رومانی است که در هفتاد‌وپنجمین دوره جشنواره کن با فیلم «آر.‌ام.اِن» در بخش رقابتی حضور یافته است. در این فیلم که نگارش فیلمنامه آن را نیز کریستین مونگیو عهده‌دار است، مارین گریگور، جودیت استیت و ماکرینا بارلاندئانو، نقش‌آفرینی کرده‌اند. «آر.‌ام.اِن» ازجمله فیلم‌هایی بود که موضوع داستان آن تا پیش از برگزاری جشنواره کن فاش نشده بود. داستان این فیلم درباره ماتیاس است که شغل خود در آلمان را کنار گذاشته و به دهکده زادگاه چند ملیتی خود در ترانسیلوانیا بازگشته است. او اکنون می‌خواهد با استفاده از آرامش این دهکده به تربیت پسرش رودی که مدت‌هاست از مراقبت مادری بی‌بهره بوده، بپردازد. ماتیاس همچنین درصدد است، از نگرانی‌ها و ترس‌های بی‌مورد پسرش کم کند. 
ماتیاس نگران وضعیت سلامت پدرش اتو نیز هست، ماتیاس با کاسیا، عشق دوران جوانی‌اش نیز که در گیر اداره کردن کارخانه‌ای کوچک است، ملاقات می‌کند. اما زمانی که تعدادی کارگر جدید به استخدام کارخانه کوچکی که کاسیا اداره آن را بر‌عهده دارد، درمی‌آیند، آرامش این دهکده به هم می‌خورد و ترس و نگرانی ساکنان این دهکده را در بر می‌گیرد و تنش‌های زیادی میان ساکنان دهکده رخ می‌دهد. کریستین مونگیو از کارگردانانی است که سابقه طولانی از حضور در جشنواره کن دارد. نخستین فیلم او با نام «غرب» در بخش نوعی نگاه در سال2002 نمایش داده شد. فیلم بعدی او با نام «4ماه، 3هفته و 2روز» نیز جایزه نخل طلا در سال2007را به‌خود اختصاص داد. مونگیو در سال2009 با فیلم انتولوژیک (ترکیبی از چند فیلم کوتاه که از طریق یک موضوع، داستانشان به هم پیوند خورده باشد) «داستان‌هایی از عصر طلایی» که با همکاری کارگردانانی نظیر هانو هوفر، کنستانتین پوپسکو و ایوانا اوریکارو، به بخش نوعی نگاه جشنواره کن بازگشت. مونگیو با فیلم «فارغ‌التحصیلی» در سال2016 نیز جایزه بهترین کارگردانی را از جشنواره کن دریافت کرد. او دوباره با فیلم «آن سوی تپه‌ها» در سال2021 به بخش رقابتی جشنواره کن پاگذاشت. این فیلم برای مونگیو، جایزه بهترین فیلمنامه را در پی آورد. کریستینا فلوتور و کازمینا استارتان نیز به‌طور مشترک برای بازی در «آن سوی تپه‌ها» جایزه بهترین بازیگر زن را از آن خود کردند.

این خبر را به اشتراک بگذارید