• چهار شنبه 12 اردیبهشت 1403
  • الأرْبِعَاء 22 شوال 1445
  • 2024 May 01
چهار شنبه 21 اردیبهشت 1401
کد مطلب : 160289
+
-

خبرهای کوتاه/ ایران میزبان ۱۵۶ گونه پرنده مهاجر در زمستان گذشته

در دوره سرشماری زمستانی پرندگان آبزی و کنارآبزی سال گذشته، استان‌های مازندران، گلستان و گیلان میزبان بیشترین جمعیت و استان‌های البرز، یزد و همدان میزبان کمترین جمعیت پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر بودند.
براساس گزارش ملی سرشماری زمستانی پرندگان آبزی و کنار آبزی، سال گذشته، ۴۹۱سایت در سراسر کشور مورد آماربرداری قرار گرفت و در مجموع یک میلیون و ۹۹۸هزارو۶۱۵ پرنده از ۱۵۶گونه پرنده آبزی و کنارآبزی مهاجر شمارش شد که از این تعداد، ۶۱هزارو۴۳۹پرنده متعلق به فهرست سرخ IUCN شامل پلیکان پا خاکستری، غاز پیشانی سفید کوچک، عروس غاز، اردک سرحنایی، اردک مرمری، اردک سرسفید، درنای سیبری و تلیله بزرگ است که در سایت‌های مختلفی از کشور مشاهده و گزارش شدند. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست، بیشترین جمعیت پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر فهرست سرخ IUCN متعلق به‌گونه اردک سرحنایی با جمعیت ۵۳هزارو۸۸۲ پرنده و کمترین جمعیت مربوط به 2 گونه درنای سیبری (یک قطعه) و عروس غاز (2قطعه) پرنده بود. به‌طور کلی در سرشماری سال گذشته، 3.07درصد از کل جمعیت پرندگان آبزی و کنار آبزی متعلق به فهرست سرخ IUCN بودند. بیشترین جمعیت پرندگان متعلق به گروه غازها، قوها و اردک‌ها با جمعیت ۹۵۲هزارو۸۸۶ پرنده و کمترین جمعیت متعلق به گروه اسکوآها، لک‌لک‌ها، اکراس‌ها و کفچه‌نوک به‌ترتیب با جمعیت ۲و۱۵۳۹ پرنده بود.
در بررسی مربوط به نرخ رشد جمعیت پرندگان زمستان‌گذران، جمعیت مهاجر گروه پلیکان‌ها بیشترین نرخ رشد و گروه لک لک‌ها، اکراس و کفچه نوک کمترین نرخ رشد را نشان می‌دهند.مجموع مساحت سایت‌های سرشماری کشور در سال۱۳۹۹، معادل 1068017.3هکتار بود که حدود 65.9درصد از این وسعت سرشماری شد.
 هرساله عملیات سرشماری جمعیت پرندگان در کشورمان با شروع فصل زمستان و اعلام آغاز سرشماری، طی برنامه‌ای هماهنگ و همگام با بسیاری از کشورها، در تمامی استان‌های کشور و با استفاده از تلسکوپ، دوربین‌های چشمی و نصبی، برای دستیابی به اهداف ملی و بین‌المللی انجام می‌شود.

   ساری پایتخت2022 گردشگری کشورهای عضو اکو شد
گواهینامه پایتختی ساری به‌عنوان میزبان گردشگران کشورهای عضو اکو طی مراسمی، توسط دبیرکل اتحادیه اکو به استاندار مازندران تحویل شد.براساس این حکم ساری تا پایان سال۲۰۲۲ به‌طور رسمی پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو خواهد بود. پیش از ساری شهر دوشنبه تاجیکستان پایتخت گردشگری اکو بود و قرار است در سال۲۰۲۳ اردبیل این عنوان را داشته باشد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید