• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 24 اردیبهشت 1397
کد مطلب : 15991
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/lpMV
+
-

وحدت اصلاحات در پارلمان شهری

احزاب و گروه‌های فعال در شورای شهر تهران همگرایی بالایی در رأی به شهردار منتخب تهران داشتند

شورای شهر تهران حدود یک‌ماه پس از استعفای شهردار سابق در دومین انتخاب خود محمدعلی افشانی را با اجماع راهی ساختمان بهشت کرد. با وجود شایعاتی که از 2روز قبل درباره رأی سفید برخی اعضا یا رویگردانی برخی دیگر از دو گزینه‌ای که به مرحله نهایی راه یافته بودند شنیده می‌شد اما دیروز افشانی با 19رأی از 21عضو شورای شهر، شهردار تهران شد.

چهره‌های فعال سیاسی در گفت‌وگو با همشهری و همچنین در فضای مجازی اقدام شورا  را در حفظ انسجام و وحدت قابل تقدیر دانستند. رسول منتجب‌نیا، قائم‌مقام حزب اعتماد ملی انسجام شورای شهر پنجم تهران را در انتخاب شهردار تهران مثبت دانست و به همشهری گفت: اعضای شورای شهر تهران با وجود برخی گمانه‌زنی‌ها در فضای سیاسی کشور وحدت و انسجام مناسبی در بررسی گزینه‌های شهرداری و انتخاب خودشان داشتند. اعضای شورا اگر این وحدت و انسجام را حفظ کنند و در تصمیمات خودشان دقت‌نظر داشته باشند، قطعا موفق عمل خواهند کرد و موجب امید و شادی مردم خواهند بود. آنها می‌توانند با عملکرد منطقی خودشان برخی شکوه‌ها و ناامیدی‌ها را از بین ببرند. آنها قدم خوبی در انتخاب شهردار تهران برداشتند و امیدوارم در بقیه مسیر نیز با وحدت و انسجام گام بردارند. منتجب‌نیا همچنین درباره فرایند انتخاب شهردار تهران در شورا افزود: اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای شهر تهران به آقای افشانی رأی دادند و اختلاف بین‌شان کم بود. این را باید به فال نیک گرفت و از اعضای شورا تشکر کرد. آنها به فردی رأی دادند که شایستگی لازم را دارد. آقای مکارم نیز لایق هستند ولی با توجه به شناختی که ما از آقای افشانی داشتیم -و من در گفت‌وگوهایی که چند روز قبل داشتم ویژگی‌های ایشان را گفتم- خوشحالم که انتخاب شدند. از ایشان می‌خواهم با سعه صدر و بدون توجه به مسائل حزبی و جناحی بر شایسته‌سالاری تکیه کنند و افراد لایق و شایسته را به‌عنوان معاون و مشاور و مسئولان سازمان‌ها و مناطق منصوب کنند و مجموعه افراد شایسته و لایقی را به‌کار بگیرند تا دست در دست هم مشکلات کلانشهر تهران را به حداقل برسانند.

شورا به افتراق نه گفت

مصطفی درایتی فعال سیاسی اصلاح طلب نیز در گفت‌وگو با  همشهری درباره انتخاب افشانی به‌عنوان شهردار تهران گفت: براساس قاعده‌ای که شورای شهر تهران برای انتخاب شهردار تعریف کرد، ترکیبی از گزینه‌های توانمند و معروف و نیز افرادی که توانمند بودند اما معروفیت آن دسته اول را نداشتند، مورد بررسی قرار گرفتند. شرایط انتخاب شهردار به‌گونه‌ای پیش رفت که معاریف به دلایل متعددی برای پذیرش این سمت آماده نشدند. به گفته درایتی، نکته مهمی که وجود دارد اهمیت فوق‌العاده انسجام شورای پنجم شهر در انتخاب شهردار بود. سعی اعضای شورا بر این بود که هیچ‌گونه افتراق و جدایی در میان اعضا شکل نگیرد و با وحدت رویه از میان گزینه‌های متعدد، یکی را برگزینند. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: انتظار کسانی که در بیرون از ماجرای انتخاب شهردار تهران هستند، این بود که فردی شناخته‌شده‌تر که برای مردم تهران ملموس‌تر است، انتخاب شود. اما باید به تصمیم شورای پنجم در انتخاب افشانی اعتماد کرد و به این تصمیم احترام گذاشت. امیدواریم با هماهنگی میان شهرداری و شورای شهر، شاهد نظم و انضباط بهتری در مدیریت شهر تهران باشیم و در کنار شفافیت در کار شورای شهر تهران، از شهرداری هم انتظار می‌رود که مطابق میل مردم و مطالبات آنها عمل کند.

انتخاب درست شورا

علی شکوری‌راد، دبیرکل حزب اتحاد ملت در توییت خود با  اشاره به برایند انتخاب شهردار تهران در شورای پنجم نوشت: در این مدت که فرصتی فراهم شد از نزدیک با آقای افشانی آشنا بشوم، مطمئن هستم انتخاب شورا درست و شهردار منتخب تهران کاملا شایسته این مسئولیت است. وقتی مصالح شهر و مردم ملاک و پایبندی به معیارهای اصلاح‌طلبانه مبنای انتخاب باشد، دستیابی به توافق و اجماع در شورا دور از انتظار نبوده و نیست. آذر منصوری، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در توییت خود نوشت: سرانجام شورای شهر تهران با 19رأی به‌ یکی از مدیران اصلاح‌طلب بعد از نجفی رأی داد.حفظ این اجماع باید در اولویت این شورا برای تداوم امید و نیز صیانت از رأی مردم باشد. امید که شورای پنجم در سال۱۴۰۰ بتواند کارنامه قابل دفاع و‌موفقی از عملکرد 4 ساله خود به مردم ارائه دهد.

این خبر را به اشتراک بگذارید