• شنبه 19 آبان 1403
  • السَّبْت 7 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 09
چهار شنبه 7 اردیبهشت 1401
کد مطلب : 159397
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/rkjV4
+
-

آغاز ساماندهی‌دستفروشان در 5 محور

ساماندهی دستفروشان در ۵محور شهر تهران آغاز شده است. محور تجریش، هفت تیر، ۱۵خرداد، خیابان شهرزاد و همچنین خیابان ولیعصر ازجمله این مکان‌هاست. 
به گزارش همشهری، مدیرعامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران گفت: «بازارهایی را برای دستفروشان در نظر گرفته‌ایم. مثلا در میدان هفت‌تیر دستفروشان را به پلازای میدان منتقل می‌کنیم و بخشی از دستفروشان خیابان ولیعصر نیز به پارک دانشجو منتقل می‌شوند.» او تأکید کرد: «از حالا شروع به ساماندهی دستفروشان می‌کنیم و کار را به روزهای پایانی سال واگذار نمی‌کنیم.» قدرت‌الله محمدی از صدور کارت شناسایی برای دستفروشان خبر داد و گفت: «دستفروشان واقعی شناسایی می‌شوند و برای آنها کارت شناسایی صادر می‌شود و افرادی که کارت شناسایی نداشته باشند اجازه کار نخواهند داشت. ما دستفروشان واقعی را با ثبت نامی که در سامانه انجام می‌دهیم شناسایی می‌کنیم؛ البته هنوز ثبت‌نام تکمیل نشده است.» 
مدیریت شهری تأکید دارد که این‌بار جمع‌آوری صورت نمی‌گیرد، بلکه ساماندهی می‌شود و مکان‌هایی را برای حضور دستفروشان در نظر گرفته‌اند تا معیشت آنها دچار مشکل نشود.
یکی از برنامه‌های شهرداری این است مکان‌هایی را در پارک‌های پرتردد برای حضور دستفروشان مهیا کند. مدیرعامل شرکت ساماندهی و مشاغل شهر تهران درباره بازار خلازیر عنوان کرد: «بعد از عید فطر بزرگ‌ترین مرکز دستفروشان کشور در خلازیر افتتاح می‌شود. بیش از ۸۰۰غرفه در این مکان ایجاد شده و تمام دستفروشان کف خیابان و در کنار اتوبان به این مکان منتقل می‌شوند.» او با تأکید بر این موضوع که امکانات رفاهی هم برای دستفروشان در این مکان فراهم می‌شود، عنوان کرد: «دیگر اجازه نمی‌دهیم در خیابان‌های اطراف، دستفروشی صورت گیرد.»‌ 
محمدی درخصوص اجاره غرفه در این محدوده یادآور شد: «با توجه به اینکه پیمانکار سرمایه‌گذاری چندمیلیاردی انجام داده است. هزینه حدود یک‌میلیون تا یک‌میلیون و خرده‌ای از دستفروشان گرفته می‌شود. البته این را هم بگویم که قبلا دستفروشان خلازیر فقط یک روز فعالیت می‌کردند، اما از بعد از عید از روز دوشنبه تا جمعه می‌توانند اقدام به فعالیت کنند.» 
معاون خدمات شهری و محیط‌زیست شهرداری تهران درباره وضعیت ساماندهی دستفروشان گفت: «تا پایان سال۱۴۰۱ فعالیت‌های انجام‌گرفته در شرکت، بر نظم‌بخشی متمرکز خواهد بود و باید امور اجرایی به حداقل و ضرورت محدود شود.» جلال بهرامی با بیان اینکه بیش از ۸۰درصد دستفروشان، کارگر و ۲۰درصد دیگر دستفروش شناور هستند، به فارس گفت: «ما در این شرکت وظایف ذاتی داریم و اجرای آن‌ در دستور است تا ماموریت‌های اصلی به نتیجه برسد.»  بخشی از فعالیت دستفروشی ریشه در مسائل فرهنگی و اجتماعی دارد که ساماندهی آن، نیازمند فرهنگسازی‌ است. رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در این رابطه گفت: «بررسی‌های کلی نشان می‌دهد که حدود ۱۳هزار نفر در موضوع دستفروشی در شهر تهران فعالیت دارند و گزارش‌ها حاکی از آن است که از این میان ۳۰درصد تقریباً دارای شغل با سوابق بیمه‌ای هستند و در کنار آن به امر دستفروشی روی آورده‌اند.»  مهدی پیرهادی تأکید کرد: «پرداختن به این پدیده و رفع معضلات آن و ساماندهی دستفروشان تهران و ارتقای توانمندی ایشان باید با درایت و هماهنگی همه دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مرتبط صورت بپذیرد.»

این خبر را به اشتراک بگذارید