موقعیت خود را در جهان با قدرت دیپلماسی حفظ میکنیم
معاون اول رئیسجمهور ضمن برشمردن توصیههایی برای جریانهای سیاسی، فعالان اقتصادی و دیپلماتها برای مقابله با برنامههای آمریکا، تصریح کرد: در مقطع فعلی شکلگیری تفاهم، وحدت و انسجام درونی در مقابل آمریکا باطلالسحری برای برهمزدن تمام برنامههای آمریکاست. او گفت: این هنر نیست که در چنین شرایطی عدهای فکر کنند بهدلیل شرایط ایجاد شده ثروتهایی بیندوزند، ما چنین اجازهای نخواهیم داد و حتما به خوبی موضوع را مدیریت خواهیم کرد.
به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در مراسم اختتامیه سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب، با اشاره به خروج آمریکا از برجام، خاطرنشان کرد: آمریکاییها میخواهند آیندهای بهزعم خود مخاطرهآمیز پیشروی ملت ایران بگذارند و به اقتصاد ضربه وارد کنند.
وی با تأکید بر اینکه ما نیازمند انسجام در داخل کشور هستیم، به تلاش یکی از کشورهای همسایه برای دستیابی به انسجام در مقابل آمریکا اشاره و خاطرنشان کرد: چندی قبل آمریکاییها موضعگیری تندی علیه یکی از کشورهای همسایه و بزرگ اسلامی ما اتخاذ کردند. این در حالی است که ما میدانیم در آنجا درگیریهای شیعه و سنی زیاد است اما آنچه در آن کشور رخ داد، این بود که همه جناحهای فعال در آن کشور زیر یک سقف جمع شدند و با یکدیگر گفتند که باید همه اختلافات را کنار بگذارند و توطئهها علیه کشور خود را نقش بر آب کنند.
وی اظهار کرد: پس از انسجام داخلی در مرحله دوم نیازمند استفاده از سرمایههای مهم نظام هستیم. یکی از این سرمایهها، قدرت دیپلماسی است. در این زمینه دیدیم که اخیرا ترامپ نیز به قدرت دیپلماتهای ما اعتراف کرد.
جهانگیری در ادامه صحبتهای خود با اشاره به ایجاد اجماع جهانی علیه آمریکا در پی خروج این کشور از برجام، گفت: ما قطعا با قدرت دیپلماسی خود شرایطی را بهوجود آوردهایم که امروز کشورهای دنیا همه علیه آمریکا هستند. در این شرایط ما باید با قدرت خود این فضا را در مجامع بینالمللی حفظ کنیم. باید دیپلماتهای کشور را تقویت کنیم تا بتوانند در این میدان حرکت کنند. وی با تأکید بر اینکه باید برای آینده اقتصاد کشور برنامهریزی کنیم، گفت: در مقطع فعلی تمام فعالان اقتصادی و دلسوزان ایران باید به میدان بیایند و مردانه عمل کنند. معاون اول رئیسجمهور گفت: ما امیدواریم چین، روسیه و اتحادیه اروپا بهویژه 3 کشور فرانسه، انگلیس و آلمان بتوانند تضمینهایی دهند که ایران از حقوقی که در برجام به آن اشاره شده است، بهطور کامل استفاده کند.
جهانگیری گفت: امروز زمان آن رسیده که نخبگان کشور بار دیگر خود را نشان دهند و از کیان و اقتدار کشور دفاع کنند و همچنین مدیران کشور مجددا خود را نشان دهند. مردم انتظار دارند که مدیران بهصورت تمام وقت و با انگیزه کامل پای کار اداره کشور بایستند.
معاون اول رئیسجمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود با تأکید بر اینکه کتاب در دوره فضای مجازی حیات مجدد پیدا کرده است، اظهار کرد: برخی فکر میکردند که در دوران فضای مجازی، کتاب میمیرد اما به گفته بسیاری از صاحبنظران، کتاب در این دوره حیاتی مجدد پیدا کرده است. وی استمرار حرکت قانونمند حوزه نشر را از دیگر ملزومات مورد تأکید امروز جامعه برشمرد و گفت: باید بهطور جدی به این مسئله واقف باشیم که با محدودیت نمیتوانیم از اقداماتی که با سلیقه ما سازگار نیست، جلوگیری کنیم. محدودیت هیچ جا جوابگو نبوده و به محض آنکه در حوزه نشر محدودیتی ایجاد میکنیم، میبینیم که این آثار به بازارهای نشر کشورهای فارسیزبان همسایه یا فضای مجازی منتقل میشود. جهانگیری ادامه داد: کتابی نیست که ما برای آن محدودیت ایجاد کرده باشیم اما در دسترس مردم نباشد. وی همچنین تصریح کرد: مقررات مزاحم و مجوزهای بیمورد و ممیزیهای نامناسب باید در حوزه نشر به حداقل خود برسد و حذف شود تا ناشران بتوانند با خیال راحت و اهمیت بیشتر بهکار خود ادامه دهند. عقلانیت، مدارا، اعتدال و تدبیر که پایههای اصلی تداوم حکومت ایران هستند، باید تقویت شود. معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اهمیت توجه به کتاب به عنوان مظهر اندیشه،گفت: دولت در این حوزه سیاست گشودهای را در پیش گرفته و معتقدیم حتی به اندیشه رقیب نیز باید امکان فعالیت دهیم.