• پنج شنبه 28 تیر 1403
  • الْخَمِيس 11 محرم 1446
  • 2024 Jul 18
پنج شنبه 19 اسفند 1400
کد مطلب : 156106
+
-

بودجه ارزی درمانی جانبازان چرا حذف شده است ؟

در بودجه‌های سنواتی سال‌های گذشته، دولت برای تهیه و تامین داروهای خاص، تجهیزات پزشکی، توانبخشی و آمبولانس برای درمان جانبازان با برخورداری از معافیت‌های مالیاتی، عوارض، حقوق گمرکی و سود بازرگانی بودجه ارزی و ریالی پیش‌بینی می‌کرده است. طی سال‌های اخیر با حذف بودجه ارزی مشکلات جدی در امور درمانی و توانبخشی مرتبط با جانبازان و سایر ایثارگران به‌وجود آمده است.
 جزو ۲ و ۳ بند ص تبصره ۱۵ قانون بودجه در سال ۸۴ دولت را موظف کرده بود، به‌منظور توسعه و تامین بهداشت و درمان جانبازان تمهیدات زیر را فراهم کند:
  تأمین امکانات بهداشتی، درمانی، تشخیصی، توانبخشی، آموزشی، پیشگیری، دارو و تجهیزات پزشکی، ارتز و پروتز و آمبولانس مورد نیاز جانبازان شیمیایی، اعصاب و روان، نخاعی، خانواده‌های شاهد و آزادگان 
  تهیه و تامین داروهای خاص و تجهیزات پزشکی و توانبخشی و آمبولانس با استفاده از بودجه ارزی و ریالی با برخورداری از معافیت‌های مالیاتی، عوارض، حقوق گمرکی و سود بازرگانی
 در بند ج ماده ۵۱ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب ۱۳۸۴/۸/۱۵ دولت مکلف شده است اعتبارات لازم را برای تامین حقوق ورودی تجهیزات پزشکی و توانبخشی مورد نیاز جانبازان به‌صورت جمعی - خرجی انجام دهد.
در قانون موخر مصوب مجلس شورای اسلامی، یعنی قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران مجدداً به این تکالیف اشاره شده است.  ماده۱۴ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، بنیاد شهید و امور ایثارگران را موظف کرده است امکانات بهداشتی، درمانی، تشخیصی، توانبخشی، آموزشی، پیشگیری، دارو و تجهیزات مورد نیاز را برای گروه‌های ویژه جانبازان شیمیایی، اعصاب و روان، نخاعی و اندام‌های مصنوعی داخلی و خارجی جانبازان تهیه و تامین کند.  بدیهی است تامین خارجی این تجهیزات بدون تامین ارز ممکن نیست.
در تبصره ۲ همین ماده آمده است: بنیاد موظف است داروهای خاص، تجهیزات پزشکی و توانبخشی و آمبولانس مورد نیاز ایثارگران را از محل اعتبارات مصوب خود تامین و وارد کند. تأکید بر واردات این تجهیزات لزوم تامین ارز آن ‌را گوشزد می‌کند. بدون تامین ارز مورد نیاز واردات این تجهیزات ممکن نیست. در ماده ۱۷ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران بنیاد موظف شده است نسبت به اعزام به خارج جانبازانی که امکان درمان آنان در داخل کشور وجود ندارد حسب تشخیص و نظر کمیسیون پزشکی و تأیید شورای‌عالی پزشکی بنیاد با استفاده از بودجه ارزی و ریالی که در اعتبارات سنواتی بنیاد پیش‌بینی می‌شود، اقدام کند. هرچند با اقداماتی که طی سال‌های اخیر صورت گرفته نیاز به اعزام به خارج بسیار محدود شده است و رشد امکانات پزشکی در کشور نیاز ما را به اعزام به خارج کمتر کرده است، ولی همچنان برخی از اقدامات باید از طریق اعزام به خارج یا ورود متخصصان مربوطه به داخل کشور حل شود. بدیهی است اقدامات در این زمینه که در این ماده نیز به آن اشاره شده است فقط با استفاده از بودجه ارزی ممکن است. مجلس شورای اسلامی با دقت در تنظیم بودجه نهادی مانند بنیاد شهید و امور ایثارگران باید شرایط درمانی و توانبخشی جانبازان و ایثارگران را که به   سالمندی رسیده‌اند، بهتر از گذشته فراهم کند.

این خبر را به اشتراک بگذارید