کارآفرینی برای زنان سرپرست خانوار
سرپرست خانواده است و یک دختر دانشجو و یک پسر معلول دارد، نگهداری از یک پسر معلول با وجود هزینههای بالای درمانی، به تنهایی کاری صعب و طاقتفرساست اما با مهر مادری تمام این مشکلات را به جان میخرد تا بچهها در فقدان پدر ذرهای کمبود نداشته باشند. زهرا عبدی، زنی میانسال است که تا قبل از شیوع کرونا مربی شنا بوده و اندک درآمدی داشته که حتی خرج رفتوآمدش به استخر را هم نمیداده، با شیوع کرونا و محدود شدن فعالیت استخرها، شیرینیپزی جایگزینی برای درآمد عبدی میشود. پخت شیرینی خرمایی نخستین تجربه او بوده که دستور پخت آن را از دوستانش یاد گرفته و کم کم در این کار مهارت پیدا کرده و بهتدریج پخت انواع دیگر شیرینیها را هم تجربه کرده و در کنار پخت شیرینی و تهیه چای ماسالا برای برخی کافیشاپها، از این راه امرار معاش میکند. عبدی میگوید: ناچار بودم برای تأمین هزینههای زندگی و تحصیل خودم و دخترم، شغلی دست و پا کنم، ضمن اینکه بهدلیل بیماری پسرم ترجیح میدهم بهجای کار در بیرون از خانه، شغلی داشته باشم که بتوانم در خانه باشم. برای همین شیرینیپزی را شروع کردم. شیرینیها را برای فروش در صفحه اینستاگرامی که داشتیم، میگذاشتم و با برخی مغازهدارها هم صحبت کرده بودم که این شیرینیها را برایم بفروشند. سیدمقداد علوی که از یک سال قبل دست به تجربه تولید پروتئینهای خانگی زده بود از زهرا عبدی برای تهیه ناگتهای خانگی مرغ و بوقلمون دعوت به همکاری کرد.عبدی در اینباره میگوید: همسر آقای علوی طرز تهیه ناگت را به من آموزش داد و من بعد از مدتی با توجه به بازخوردهایی که از مشتریان داشتیم، مقداری در مواداولیه ناگتها تغییر ایجاد کردم تا مورد پسند ذائقه مشتریان شود که در این کار هم موفق شدم. حالا و با گذشت یک سال از همکاری عبدی با خانواده علوی در هفته حدود یک کیلو ناگت مرغ یا بوقلمون آماده طبخ برای مشتریان آماده میشود که ظرافت و ترکیب کار با روزهای ابتدایی بسیار متفاوت است. عبدی با یادآوری روزهای ابتدایی که ناگت مرغ تهیه میکرد، میگوید:در ابتدا کارم عیب و ایرادهای زیادی داشت، شکل ناگتها در بستهبندیها خوب درنمیآمد و مشتریها هم از طعم ناگتها خیلی راضی نبودند اما کمکم با سعهصدری که خانواده آقای علوی داشتند و با کم و زیاد کردن ترکیبهای مواداولیه، ناگتهای تولید شده موردپسند مشتریها واقع شد و روزبهروز تقاضا برای تولید ناگت بیشتر شد.