شش دستور خوراکی با لیموترش تازه
این سفره ترش است!
لیموترش، چاشنی خوش خوراکی است. کافی است چند قطره از آن را به هر غذایی اضافه کنید تا طعمش برگردد. آب لیموترش که به جای خودش، از رنده پوست لیموترش هم میتوان هم برای خوشعطر و طعم کردن بسیاری از خوراکیها، از سوپ تا انواع کیک و پای استفاده کرد. چند قطره لیموترش تازه میتواند رنگ نامناسب بسیاری از غذاها را نیز برگرداند و رنگ و روی خوبی به آنها بدهد. کافی است یک لیوان شربت آبلیمو بنوشید و حالتان از این رو به آن رو شود. خلاصه این که لیموترش نعمت بهار است،اما گاهی لیموترشها تمام نمیشوند و دور ریختن آنها هم حیف است. بنابراین بهترین کار درست کردن انواع خوراکیها با لیموترشهایی است که حتی پوست آنها باقی مانده است. آخر هفته هم فرصت خوبی است تا بعضی دستورهای غذایی تازه را امتحان کنید.
سس لیمو
برای 4 نفر
موادلازم:
لیموترش/ سه عدد
شکر/ یک و نیم پیمانه
کره/ 125 گرم
تخممرغ/ 4 عدد
برگ ریحان خرد شده/ نصف پیمانه
آبلیموترش/ نصف پیمانه
نمک/ به مقدار لازم
طرزتهیه:
پوست سه عدد لیموترش را رنده کنید. به آن شکر افزوده و داخل غذاساز بریزید تا کاملا مخلوط شوند. کره را بیفزایید و مخلوط کنید. تخممرغها را یکییکی اضافه کرده و با دور تند هم بزنید. آب لیموترش و نمک را بیفزایید و مخلوط کنید. همه مواد را در ظرف فلزی بریزید و آن را داخل کاسه آب در حال جوش قرار دهید. هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. وقتی کاملا مخلوط و غلیظ شدند، ظرف را از روی گاز برداشته و بگذارید سس خنک شود. بعد از اینکه خنک شد، ریحانهای خرد شده را اضافه کرده و هم بزنید تا برگ ریحانهای خرد شده با سس مخلوط شوند.
نکته:
نکته/ رنگ سسها ممکن است بسته به رنگ کره، زرده تخممرغ و حرارت متفاوت باشد.
کوکی لیمو
برای 6 نفر
موادلازم:
آب لیموترش تازه/ یک و نیم ق.چ
لیموترش/ یک عدد
پنیر خامهای/ 100 گرم
کره/ 115 گرم
وانیل/ یک ق.چ
شکر/ یک پیمانه
تخممرغ/ یک عدد
زرده تخممرغ/ یک عدد
آرد/ یک و نیم پیمانه
بکینگپودر/ یک ق.چ
نمک/ به مقدار لازم
پودر شکر/ به مقدار لازم
طرزتهیه:
کره را از یخچال بیرون بگذارید تا به دمای اتاق برسد. پنیر خامهای و کره را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا با هم کاملا مخلوط شوند. شکر، آب لیموترش، رنده یک عدد پوست لیموترش، وانیل و نمک را با هم مخلوط کرده و به مواد ظرف اول اضافه کنید. تخممرغ و زرده تخممرغ را در کاسه جداگانه با هم مخلوط کنید و این مخلوط را به مواد ظرف اول بیفزایید. آرد و بکینگپودر را مخلوط کرده و به مواد داخل ظرف افزوده و خوب هم بزنید تا خمیر یکنواختی به دست بیاید. خمیر را داخل ظرف مناسب گذاشته و آن را به مدت دو ساعت داخل یخچال بگذارید. بعد از طی شدن دوره استراحت در یخچال، خمیر را بیرون آورده و به اندازه گردو، چانه کنید. آنها را با کف دست شکل داده و داخل شکر بغلتانید. کف سینی فر، کاغذ مخصوص شیرینی گذاشته و خمیرهای حاضر شده را با فاصله از هم بچینید. فر را روی حرارت 170 درجه سانتیگراد گرم کنید. بعد از گرم شدن دمای داخل یخچال، سینی فر را داخل فر بگذارید. کوکیها، 15 دقیقه بعد حاضر میشوند.
نکته:
اگر دوست دارید روی کوکیها را به شکل دلخواه تزئین کنید. برای مثال شکلات تلخ انتخاب خوبی است.
خوراک مرغ ولیمو با زیتون
برای 6 نفر
موادلازم:
سینه مرغ/ هشت تکه
لیمو/ دو عدد
پیاز/ دو عدد
سیر/ 4 حبه
زیتون سبز/ یک پیمانه
آب مرغ/ دو پیمانه
آویشن/ یک ق.چ
فلفل قرمز/ نصف ق.چ
روغن زیتون/ سه ق.س
طرز تهیه:
تکههای سینه مرغ را پاک کرده و بشویید. روی تکههای سینه مرغ نمک و فلفل بریزید. روغن را داخل ماهیتابه بریزید. مرغها را بهتدریج به ماهیتابه منتقل کرده و با حرارت مناسب سرخ کنید. بعد از اینکه همه مرغها سرخ شد، آنها را در ظرف دیگری بگذارید. لیموها را شسته و به شکل طولی برش بزنید. پیازها و سیرها را پوست کنده، بشویید و خرد کنید. سپس آنها را با افزودن روغن به ماهیتابه سرخ کنید. باید خامی آنها برطرف شده و طلایی شوند. بعد از برطرف شدن خامی پیاز و سیر و در مرحله بعدی، طلایی شدن آنها، زیر شعله را ملایم کنید تا مواد دیگر را هم بعد از مخلوط کردن، اضافه کنید. آب مرغ، برشهای لیموترش، دو پیمانه آب و زیتون را با هم مخلوط کنید. بعد از اینکه کاملا مخلوط شدند، آنها را به ماهیتابه اضافه کنید. زیر شعله را کمی زیاد کنید تا این مخلوط با پیاز و سیر طلایی شده، بجوشد. بعد از اینکه جوشید، زیر شعله را کم کنید تا در دمای ملایم اصطلاحا قل بزند. تکههای مرغی را که کمی مزهدار و سرخ کرده بودید، داخل ماهیتابه گذاشته و روی آن فلفل قرمز و آویشن بریزید. در ماهیتابه را بگذارید تا به مدت 15 دقیقه مرغ به آرامی با مواد پخته و مزهدار شود.
نکته:
میزان ادویه اضافه شده بستگی به ذائقه شما دارد.
نوشیدنی موهیتو
برای 2 نفر
موادلازم:
آبلیموی تازه/ 60 میلیلیتر
آب/ 100 میلیلیتر
شکر/ دو و نیم ق.غ
برگ نعناع تازه/ 15 عدد
یخ/ دو و نیم لیوان
طرز تهیه:
نعناع را پاک کنید. سپس آن را خیس کرده و بشویید. بگذارید آب آن برود. بعد از اینکه آب نعناعها کاملا رفت، برگ نعناعها را کف یک دستتان بگذارید و با دست دیگر برگ نعناعها را بسابید تا بوی آنها دربیاید. میتوانید آنها را داخل نعلبکی ریخته و با کف استکان نیز این کار را انجام دهید. برگهای کمی سابیده شده نعناع، آب، آبلیمو و شکر را همزمان داخل مخلوطکن بریزید. دستگاه را روشن کنید. باید دو دقیقه دستگاه روشن باشد تا همه مواد با هم مخلوط شده، شکر آب شود و نعناعها هم کاملا خرد شده و رنگ مایع داخل مخلوطکن، سبز شود. یخها را اضافه کرده و دستگاه را دوباره روشن کنید. نوشیدنی را داخل لیوان ریخته و با برگ نعناع و لیمو آن را تزئین کنید.
نکته:
برای اینکه از نظر بهداشتی نیز نوشیدنی سالمی باشد، میتوانید به جای شکر از عسل استفاده کنید.
60 میلیلیتر آبلیموی تازه معادل آب دو عدد لیموی بزرگ است.
دقیقا در زمان افزودن یخ به مخلوطکن، یخها را از فریزر درآورید که نوشیدنی آب نیندازد.
ماهی با برش لیموترش
برای 4 نفر
موادلازم:
ماهی/ شش تکه
آب گوجهفرنگی/ یک فنجان
عسل/ یک ق.غ
جعفری خرد شده/ یک و نیم فنجان
برش لیموترش/ 20 برش
پیاز/ دو عدد
سیر/ سه حبه
روغن مخصوص سرخ کردن/ دو ق.غ
نمک/ به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
ماهیها را پاک کرده، بشویید و بگذارید آب آنها برود. سیر و پیاز را پوست کنده، بشویید و پیاز را حلقه کرده و سیرها را خرد کنید. کف ماهیتابه، پیازها و سیرها را بریزید. سپس ماهیها را روی سیر و پیاز گذاشته و نمک بپاشید. زیر شعله را کم کنید تا ماهی بهتدریج بپزد. در این فاصله جعفریها را پاک کرده، خیس کنید و بشویید. بگذارید آب آنها برود و سپس ریز خرد کنید. عسل را کمی حرارت دهید تا کمی روان شود. سپس آن را به آب گوجهفرنگی اضافه کنید. جعفریها را هم اضافه کرده و هم بزنید تا جعفریهای خرد شده با مخلوط آب گوجه و عسل مخلوط شوند. بعد از اینکه آب ماهی تمام شد، روغن را اضافه کرده و ماهی را زیر و رو کنید تا طلایی شود. سپس سسی را که آماده کردهاید، اضافه کنید. لیموترشها را شسته و باریک حلقه کنید. آنها را هم روی ماهیها بچینید. زیر شعله را دوباره روشن کرده و روی حرارت پایین بگذارید تا ماهی با سس پخته و مزهدار شود.
نکته:
میتوانید عسل را از دستور تهیه سس حذف کنید. در این صورت طعم سس کاملا طعم گوجهفرنگی را خواهد داشت.
به همین روش میتوانید گوشت و مرغ را هم مزهدار کرده و از آنها خوراک همراه با لیمو تهیه کنید.
چیز کیک لیمو
برای 6 نفر:
موادلازم:
مواد لازم لایه زیرین
بیسکویت جو/ 200 گرم
پودر کاکائو/ یک ق.س
کشمش/ دو ق.س
گردو/ دو ق.س
کره/ دو ق. س
شکر/ یک ق.س
مواد لازم لایه میانی
پنیر خامهای/ 600 گرم
شکر/ یک پیمانه + یک ق.س
وانیل/ یک ق.چ
آرد/ سه ق.س
تخممرغ/ 5 عدد
زرده تخممرغ/ 2 عدد
لیموترش/ یک عدد
سس لیمو/ 100 گرم
مواد لازم برای ژله کیک
سس لیموترش/ یک پیمانه
طرز تهیه:
فر را روی حرارت 190 درجه سانتیگراد گرم کرده و بگذارید به مدت ده دقیقه در این دما، هواگیری کند. برای درست کردن لایه زیرین کیک، بیسکوییت، گردو، پودر کاکائو، کشمش، کره و شکر را با هم مخلوط کنید. بهتر است مواد را داخل غذاساز بریزید تا کامل و راحت آمیختهشوند. مخلوط آماده شده را داخل قالب کیک به قطر 20 سانتیمتر بریزید. با دست فشار دهید تا مواد کاملا به هم فشرده شده و فضای خالی باقی نماند. قالب را به مدت هفت دقیقه داخل فری که گرم کردهاید، بگذارید. برای تهیه لایه میانی، پنیر خامهای، شکر و وانیل را با هم مخلوط کرده و بعد از آن آرد، سپس زرده تخممرغ و درنهایت تخممرغ را اضافه کنید. پوست لیموترش را رنده کرده و به همراه خامه و سس لیمو به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید. مخلوط را روی قالب زیر ریخته و به شکل یکنواخت پهن کنید. قالب را در سینی فری که آن را تا نیمه آب کردهاید، بگذارید. این مجموعه را به مدت 45 دقیقه در فری که حرارت آن را روی 170 درجه سانتیگراد گرم کردهاید، بگذارید. قالب را از فر درآورده و روی آن را با فویل آلومینیومی بپوشانید. 45 دقیقه دیگر کیک را بپزید. بعد از گذشتن این زمان، چیز کیک را به مدت 15 دقیقه به همان شکل در فر بگذارید بماند تا خنک شود. آن را از فر خارج کرده و در فضای آزاد قرار دهید تا خنک شود. چیز کیک را بین 6 تا 8 ساعت داخل یخچال بگذارید و بعد از سپری شدن این زمان، سس لیمو را روی آن بریزید.
نکته:
میتوانید همزمان با ریختن سس لیمو روی کیک، از برشهای لیمو برای تزئین روی آن کمک بگیرید.